Hey wingman, hier ga je met je scharrel kip eten | Cityguys.nl Hey wingman, hier ga je met je scharrel kip eten | Cityguys.nl Skip to main content

Hey wingman, hier ga je met je scharrel kip eten

Waar moet je nou heen voor de beste kip in Amsterdam? Cityguys onderzocht tientallen restaurants en koos deze toppers voor jou, zodat je wat minder keuzestress hebt en meteen de beste chicks te pakken hebt. Check ook meteen de video uit De Cityguys Selectie hieronder.

The Dirty Chicken Club

Midden op de Wallen vind je deze zaak die een intens uiteenlopende kaart heeft, maar je bestelt hier gewoon de ‘beercan chicken’. Die komt met sides voor €14,50 per persoon en dan heb je meteen genoeg gegeten. Er staan 4 sauzen voor je op tafel – black bean sauce is veruit onze favoriet – en daar ga je je kip in laten zwemmen. “Winner, winner, chicken dinner”

The Dirty Chicken Club, The Dirty Chicken Club, Warmoesstraat, Amsterdam, Nederland

Elke weekend wordt er wel ergens een bloody mary met een portie chicken & waffles naar binnen gewerkt. Waar we dat doen lees je in het artikel over chicken & waffles in Amsterdam.

Rotisserie

Fucking Everything. Dat is ons favoriete gerecht hier, want dan krijg je van alles wat en werkelijk alles is lekker. Bestel er een paar frietjes bij (in de video zie je ons doodgaan van de Fried Chicken Hot Sauce Fries) en dan moet je eigenlijk nog een kipburger hebben. Als je in de zomer op het terras wilt zitten dan kies je voor de zaak in Oost en anders voldoet die in West ook prima. Wij zijn fan!

Rotisserie West, Rotisserie Amsterdam, De Clercqstraat, Amsterdam, Nederland

Rotisserie Oost, Rotisserie East, Beukenplein, Amsterdam, Nederland

De Bierfabriek

Bij de Bierfabriek is het ’s avonds altijd druk, maar in deze legbatterij is altijd wel een plekje om een scharrelkippetje te eten. Heerlijke zaak om met een groep vrienden bier te drinken aan een taptafel, om in je eentje een kippetje te scoren (pun intended) en ook als je met een paar mensen even snel en goedkoop wilt eten is dit een goed idee. Friet, salade en een kip voor €13,50 dus dan kun je er prima een biertje bij nemen (Alfa bier, speciaal gebrouwen voor de Bierfabriek).

De Bierfabriek, Bierfabriek, Nes, Amsterdam, Nederland

Favorite Chicken & Ribs

Als je midden in de nacht nog honger hebt, dan kun je natuurlijk ergens shoarma eten. Beter is het om gewoon de Favorite in te duiken, midden op de Wallen. Altijd druk, dus altijd verse kip. Kost je echt praktisch niks en de burgers en wings zijn stiekem best wel goed rond 4 uur ’s nachts. Voordeel (of nadeel): je vindt Cityguys er gemiddeld twee keer per week.

Favorite Chicken & Ribs, Favorite Chicken & Ribs, Oudezijds Voorburgwal, Amsterdam, Nederland

"Tegen de tijd dat je bij Favorite bent vergeet je sowieso altijd een foto te maken."

Nog meer kip?

Ja, we hebben op een miljoenmiljard plekken de chickies gescout. We kennen van ’t Spit en de biertuin. Iedereen roept altijd dat Rijsel de beste kip heeft, maar – shame on us – we zijn er nog niet langs geweest. In de ochtend eet je natuurlijk chicken & waffles.

Hebben we een kip gemist? Mail ons dan via tips@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.