De beste frietzaken van Amsterdam | Cityguys.nl De beste frietzaken van Amsterdam | Cityguys.nl Skip to main content

De beste frietzaken van Amsterdam

"In een sinaasappel zitten evenveel vitamines als in 60 zakken patat. Ik heb het voor de grap eens na gerekend en kom erachter dat ik veel te weinig patat eet." Wijze woorden van Herman Finkers en een perfecte reden om wat extra friet naar binnen te werken. In deze zaken zullen ze nog extra lekker smaken.

Cityguys.tv

Te lui om te lezen? Kijk dan gewoon deze aflevering van de Cityguys Selectie over de allerlekkerste frietjes van Amsterdam.

Vleminckx

Van alle frietzaken die permanent een rij hebben staan maakt de sausmeester als enige de rij echt waar. Daarnaast mag gezegd worden dat een kleine puntzak al vanaf €2,30 over de toonbank gaat en met een flinke dot mayo erop betaal je nog steeds niet meer dan €3,-. Zeer schappelijke prijzen voor een topfrietje dus.

Vleminckx, Voetboogstraat 33, Amsterdam

De meerprijs van een patatje oorlog is €1,- waardoor je voor deze heerlijkheid niet meer kwijt bent €3,30.

Patatsteeg

Het komt toch wel regelmatig voor dat we door de stad lopen en opeens onszelf aantreffen met de iconische rood-wit geblokte puntzak van de Patatsteeg (voorheen frietsteeg), omdat we weer even door de Heisteeg waren gelopen om te kijken of er snel een frietje gescoord kon worden. Een kleine puntzak haal je hier voor €2,50 en voor zestig cent upgrade je je puntzak met een goddelijke hoeveelheid McDonald’s frietsaus.

Patatsteeg, Heisteeg 3, Amsterdam

"Kijk eens, probeer maar eens zoveel saus te krijgen bij de Mac!"
"Kijk eens, probeer maar eens zoveel saus te krijgen bij de Mac!" zei hij terwijl hij z'n fles leegspoot over de goudgele frieten.

Par Hasard

Als je wat minder gecharmeerd bent van het idee om met een puntzak door de stad te lopen raden we je aan om naar Par Hasard te gaan. Naast de locatie op de Ceintuurbaan heeft eigenaar Xander nu ook een friterie geopend in Amsterdam West. In dit kleine zaakje waan je je op een Belgisch terras terwijl je binnen zit, waar de huisgemaakte frieten gewoon samen met een goed glas wijn geserveerd worden.

Cityguys protip: Samen met Holtkamp ontwikkelde Par Hasard een kroket met zoervleis die je niet wil overslaan.

Par Hasard, Ceintuurbaan 113-115, Amsterdam

Par Hasard West, Douwes Dekkerstraat 22, Amsterdam

Frietboutique

De meeste smaak aan een frietje zit net onder de schil en dat weten ze als geen ander bij Frietboutique. In deze ijs-/frietsalon doen eigenaren Sammy & Pebbles het allemaal net even anders. Zo kiezen ze ervoor om de geelvlezige aardappels niet te schillen en gebruiken ze rode ui bij je patatje oorlog. Daarnaast hebben ze regelmatig fantastische specials zoals frites met kreeft op Valentijnsdag. Wij houden ervan!

Frietboutique, Johannes Verhulststraat 107, Amsterdam

Bij Frietboutique krijg je je saus los in een bakje. Een puntzak oorlog kost hier €3,75

The Beefsteak Club

De lekkerste frietjes in een echt restaurant eet je bij The Beefsteak Club. De smaak komt hier niet alleen uit de aardappel, maar ook uit het beef fat, waarin de frietjes worden gebakken. Om het af te maken gaat er ook nog eens gedroogd Beef Jerkery zout over deze fantastische frieten. Een absolute winnaar!

The Beefsteak Club, Ferdinand Bolstraat 26, Amsterdam

The Beef Chief

Het lekkerste bewaar je altijd voor het laatst. Bij The Beef Chief hebben we het niet over puntzakken, want de ‘triple cooked’ Patriot Fries van The Beef Chief zijn bijvoorbeeld overladen met kaassaus, crispy bacon en chipotle ketchup. Zorg dat je hier niet alleen naartoe gaat zodat je ook nog de Kamikaze Fries met kimchi, kaassaus, bosui en sriracha kunt proeven. En natuurlijk neem je er een burger bij! Je bent immers toch in de Oedipus Brouwerij, dus waarom zou je niet een biertje langer blijven.

Cityguys protip: Let op! The Chief is er alleen op donderdag t/m zondag.

The Beef Chief, Gedempt Hamerkanaal 85a, 1021 KP Amsterdam

Nog meer tips om een puntzak frites te scoren. Let us know via mail, Insta, Twitter, Facebook of stalk ons bij één van bovenstaande spots!