Waarom wij niet schrijven waar je moet eten met Kerst | Cityguys.nl Waarom wij niet schrijven waar je moet eten met Kerst | Cityguys.nl Skip to main content

Waarom wij niet schrijven waar je moet eten met Kerst

Veelvuldig komt de laatste weken de vraag voorbij of Cityguys nog weet waar je met kerst goed uit eten zou kunnen. In eerste instantie leek het dan ook een goed idee om hier een artikel aan te wijden. We hebben het hier immers over de vraag naar deze relevante content in een categorie waar Cityguys over schrijft, namelijk eten en drinken in de stad.

Waarom niet?

Eigenlijk kan bijna niemand dit artikel schrijven. We hebben een tijdje nagedacht over de beste locaties en kwamen tot de conclusie dat we helemaal niet hebben kunnen testen hoe onze favoriete restaurants het doen tijdens kerst.

Elke locatie waarover geschreven wordt hebben we minstens 1x -maar bij voorkeur minstens 3 keer- bezocht (check vooral onze Foursquare & Swarm historie) en we zijn regelmatig in discussie of de locatie wel of niet mag worden aangeraden in een bepaald artikel. Om deze reden beperken wij ons ook tot het aanbevelen van maximaal zes locaties als we het hebben over de beste hamburgers, pizza's, cocktails of whatever. Seriously. Kiezen waar je heen moet is al moeilijk genoeg, dus wij zijn geen fan van blogs waarin de 521 beste hamburgerzaken op een rij worden gezet. Dat komt op ons een beetje over als een lijst samengesteld met behulp van Google, weinig oordeel over welke restaurants wel en niet goed zijn en erger: dat sommige locaties nog nooit bezocht zijn. Zo'n artikel doet het dus goed voor je aantal bezoekers & likes op social media, maar je helpt ons als bezoeker er niet echt mee.

Terug naar het kerstdiner. Ondanks dat we de afgelopen jaren ontelbaar veel keer buiten de deur hebben gegeten is een kerstdiner een super speciale gelegenheid. Eentje die je, als je het goed doet, bij een wat duurder restaurant doet. Naast dat we niet dagelijks bij Blauw aan de Wal of bij Rijks eten, kunnen we al helemaal niet bepalen of een kerstdiner in zo'n restaurant een geweldige ervaring is. Omdat we het namelijk zelf helemaal niet meegemaakt hebben.

Uiteraard heeft iedereen rond kerst andere tradities en verwachtingen. Ga daarom vooral naar het restaurant waar jij je goed bij voelt en vertrouw absoluut niet op ons of andere bloggers, schrijvers of magazines. Uiteraard hopen we dat jullie ons komend jaar nog vaker bezoeken en gaan we weer onze ontzettende best doen om kwalitatieve artikelen te schrijven (en extreem veel restaurants, bars en hotels te testen).

Fijne feestdagen!

Team Cityguys.

Ps. Jullie zijn allemaal uitgenodigd op onze nieuwjaarsborrel. We weten nog niet waar en wanneer deze gaat plaatsvinden, maar zodra deze gepland is, laten we het natuurlijk meteen weten via Facebook en Twitter.