Wat te doen in Rotterdam in Oktober? | Cityguys.nl Wat te doen in Rotterdam in Oktober? | Cityguys.nl Skip to main content

Wat te doen in Rotterdam in Oktober?

Dag zomer, hallo oktober! Het terraszonnetje heeft weer plaatsgemaakt voor regen in je gezicht. Het festivalterrein maakt plaats voor de club en je Desperados voor een lekker Bokbiertje. Om de pijn wat te verzachten serveren wij je de events en spots die je door je herfstdip heen gaan slepen!

Facebookevents om op te klikken

De Fruithaven – Rod Malmok Album Release Party, 13 okt
Sjatzi – Fundraiser weekend, 13 – 14 okt
Bokaal – 3 jaar!, 14 okt
Ayla – The Sensation of Saltiness in Drinks by Union 55 Rum, 16 okt
KINO – One Year Anniversary Birthday Bash!, 20 – 22 okt
The Suicide Club – GAuD, 28 okt

Boktoberdiner bij Kaapse Maria

In oktober drinken we bokbier! Guustronomie en Kaapse Maria organiseren op dinsdag 10 oktober een heerlijk herfstig diner met gerechten met geitenbok en natuurlijk bijpassende bokbieren. Met onder andere de helden Nixy & Lexy – die je misschien kent uit onze laatste video – en de guys van Dertien in de keuken en de Kaapse Brouwers achter de tap kun je een avond vol bokkige brouwsels en geitige gerechten verwachten!
Het Boktoberdiner met Bier pairing kost 55,- per persoon. Tickets scoor je hier!


Kaapse Maria,Mauritsweg 52, Rotterdam

Wees er bij sexy mother bocker!

Bij de Bruin

Wij kwamen voornamelijk voor bier naar de Oude Binnenweg met kroegen als Melief Bender en Sijf die daar al tachtien jaar zijn gevestigd. Maar sinds een paar maanden kun je bij Bij de Bruin terecht voor een intiem diner! Deze voormalige kroeg is door Patrick de Bruin en Miquel Mohamedjar omgetoverd tot een stijlvole gastrobar. Op de kaart staat onder andere deze super lekkere carpaccio van huisgerookte eendenborst met twee kleuren wortel, rode wijn sjalot & zure mayonaise. Ook de steak tartare is een echte aanradert. Een perfecte plek voor een date!


Bij de Bruin,Oude Binnenweg 140A, Rotterdam

Geen Daden Maar Woorden Festival

Op zaterdag 14 oktober moet je naar Katendrecht voor het Geen Daden Maar Woorden Festival. Don’t worry dit heeft niets met voetbal te maken – hup Feyenoord – maar wel met literatuur, muziek en spoken word! Op verschillende locaties rond het Deliplein zijn optredens te zien van onder andere Hannah Bervoets, Gerson Main en Lucky Fonz III. Ja Cityguys is er ook voor de cultureel verantwoorde tips!

Op het Deliplein vind je ook een paar hele fijne restaurants! Op vertoon van je ticket kun je bij Ceviche y Maas, Pizzeria Trattoria Bleij of Vislokaal KAAP genieten van een speciaal driegangenmenu mét korting. Ook Bistrot du Bac en natuurlijk Fenix Food Factory zijn aanraders!

Kaarten voor ’t Festival kosten 15,- en scoor je hier.


Geen Daden Maar Woorden Festival,Katendrecht, Rotterdam

Vorig jaar werd er voorgelezen uit een boekje tussen de brouwketels van Kaapse Brouwers. Gers toch!

De Fruithaven

In April lieten wij je weten dat Rotterdam met De Fruithaven een nieuwe club rijker is. Helaas moesten zij kort daarna weer sluiten. Gelukkig openen ze na het scoren van de vergunningen en een verbouwing weer de deuren en gaan ze naar eigen zeggen weer knallen in de haven! Eerstvolgende feestje: Rod Malmok Album Release Party, 13 okt


De Fruithaven,Galileistraat 15, Rotterdam

Het Kroket Loket

Na succes in Den Haag heeft Het Kroket Loket afgelopen zomer een vestiging geopend in de Rotterdamse Markthal.
Hier serveren ze twaalf verschillende kroketten, lekker veel keus dus! Afgelopen maand gingen wij langs voor een snelle hap en scoorde deze lekkere Pekeingeend kroket. Dus ben je in de stad en heb je zin in een snelle snack? Duik dan even de Markthal in aan de Blaak zijde.


Het Kroket Loket,Markthal, Rotterdam


Heb jij mooie tips in Rotterdam voor ons? Laat het dan weten via Twitter of Instagram