Waar eet ik de beste kapsalons van Rotterdam? | Cityguys.nl Waar eet ik de beste kapsalons van Rotterdam? | Cityguys.nl Skip to main content

Waar eet ik de beste kapsalons van Rotterdam?

De Kapsalon, een gerecht met patat, shoarma, kaas, knoflooksaus en sla. Een Rotterdamse uitvinding die in middels in elke shoarmazaak in het land te krijgen is. Toch blijft de Kapsalon typisch Rotterdams, maar waar eet je de beste? Ben je ook zo’n fan van kapsalon? Dan is deze guide geknipt voor jou!

El Aviva

Kapper Nataniël Gomez van kapsalon Tati aan de Schiedamseweg kwam bij El Aviva en wilde graag zijn patat en shoarma in één bakje. Hier werden nog een paar plakjes kaas en wat sla en tomaat aan toegevoegd. Uiteraard werd de knoflooksaus en sambal niet vergeten. Daarmee was de kapsalon geboren. Klanten van kapsalon Tati die het hem zagen eten en er ook één wilden stuurde hij door naar het naastgelegen eethuis El-Aviva: “Bestel maar een kapsalon, dan weten ze wel wat je bedoelt.”
In dit eethuis is de Kapsalon dus ontstaan, en eet je de oorspronkelijke Rotterdamse snack!

El Aviva, Schiedamseweg 22a

Jaffa Shoarma

Jaffa is gevestigd in op de bruisende Witte de Withstraat en de ideale spot voor een nachtelijke snack. Er gaat namelijk niets boven een goede kapsalon na een avond stappen. In 2014 won Jaffa de wisseltrofee ‘de Gouden Kapsalon’ voor de beste kapsalon. Niet in de laatste plaats omdat het gerecht op een bord geserveerd wordt in plaats van in een aluminium bak.

Jaffa Shoarma, Witte de Withstraat 44

HAS Döner

Has Döner heeft vestigingen door heel de stad en zelfs daarbuiten. Has was de eerste zaak die ‘de Gouden Kapsalon’ ontving voor de Beste Kapsalon in 2013. Een vegetarische uitvoering met falafel behoort hier ook tot de mogelijkheden en is een aanradert.

HAS Döner, Zwart Janstraat 26A

HAS Doner

Waar eet jij je kapsalon? Tag ons in je foto op @CityguysNL Instagram.