Deze Rotterdamse restaurants en bars wil je bezoeken in december | Cityguys.nl Deze Rotterdamse restaurants en bars wil je bezoeken in december | Cityguys.nl Skip to main content

Deze Rotterdamse restaurants en bars wil je bezoeken in december

Het is alweer December, weer een jaar voorbij en heel wat katers verder. Deze plekken bezocht Cityguys en moet je sowieso bezoeken tussen alle feestelijke familieverplichtingen door!

Facebookevents om op te klikken

De Fruithaven – House of Boys – 2 Year Anniversary, 9 dec
Huismeester Kampioenschap Sjoelen, 11 dec
Tante Nel X Toko Toorop X Loopuyt, 15 dec
Cool White Winter Fair, 15-17 dec
Bokaal X Lowlander Beer, 21 dec
POPSHOP – Planet House 2#,  22 dec
Maassilo – Modular 5 Year Anniversary, 23 dec
BAR – Operator Club Night, 24 dec
Baker&Moore – Baker’s Kerstbrunch, 26 dec
Biergarten – Old and New, 31 dec
The Suicide Club – The Black Ball/NYE, 31 dec
Proeflokaal De Pui – Nieuwjaarsborrel, 1 jan

Dr. presenteert Magical Xmas Menu

Ergens in het Scheepvaartkwartier vind je de praktijk van Dr. Absoluut één van onze favoriete cocktailbars waar wij regelmatig komen voor een behandeling. In deze koude wintermaand ligt een griepje op de loer dus kan zo’n treatment zeker geen kwaad. In de met klassieke doktersattributen aangeklede cocktailbar is het de hele decembermaand kerst. Chi-ho en de andere bartenders verwelkomen je gekleed in doktersjas in dit kerstige toevluchtsoord. Na het aanschouwen van de kersttrein kan de behandeling van de winterdip beginnen. Je telefoon mag je hier niet gebruiken, dat maakt het altijd nét iets gezelliger, ga je meteen op in de kerstsfeer en ben je zo genezen. Van de decoratie tot de kerstkaart alles is kerst deze maand! Dus geen menu maar een kerstkaart vol intens lekkere drankjes. Mocht de behandeling geslaagd zijn heeft santa nog aan kleinigheidje voor je achtergelaten. Het adres houden ze liever geheim, dus dat doen wij ook. Reserveren is een must en kan via de website.


Dr.,Geheime Locatie, Rotterdam

Natuurlijk konden wij geen foto maken bij Dr. Gelukkig stuurde Chi-ho deze fantastische plaat op van The Pomander met Becherovka, Mandarine Napoleon en Mezcal

Proeflokaal De Pui

Het vroegere Café De Pui is overgenomen door Maurits en heeft een flinke transformatie ondergaan. Er is veel veranderd zo staat er een compleet nieuwe bar en is de indeling iets veranderd, op verzoek van vaste gasten is het fantastische plafond met platenhoezen gebleven. Als je in de buurt woont wordt dit hoe dan ook je nieuwe stamkroeg. Maurits schenkt mooie speciaalbieren en 100 (!!) verschillende Jenevers, om die reden is de naam iets aangepast naar Proeflokaal De Pui. In de Jeneverhoofdstad van Nederland (na Schiedam natuurlijk) ontbrak het nog aan een een echt jenever proeflokaal. Met Proeflokaal De Pui is dat nu gefixt. Tijd voor een Kopstootje!


Proeflokaal De Pui,Oostzeedijk Beneden 221, Rotterdam

Het Hoofdkantoor (Man Met Bril Koffie)

Het Hoofdkantoor is sowieso al een van onze favoriete koffiebars, maar Paul a.k.a Man Met Bril blijft zijn zaak doorontwikkelen. De afgelopen maand is Het Hoofdkantoor inclusief branderij en keuken flink aangepast. Er is meer ruimte gekomen en de menukaart is uitgebreid waardoor je hier nu ook goed terecht kunt voor lunch. Op de kaart staan onder andere sandwiches en zelfs pizza! Ook heeft Man Met Bril samen met Brouwerij Noordt een dubbel koffie bier gebrouwen, verkrijgbaar op Het Hoofdkantoor.


Het Hoofdkantoor (Man Met Bril Koffie),Vijverhofstraat 70, Rotterdam

De twee belangrijkste dingen in het leven in één flesje

IJsvrij Park Festival

Midden in Het Park bij de Euromast, vlak voor parkcafé Parqiet, komt deze winter voor het eerst een ijsbaan te liggen. Wij komen natuurlijk voornamelijk voor de proviand! Het Proviand Paviljoen op het festivalterein serveert een speciaal IJsvrij menu en Roffa Streetfood zet elke vrijdagavond haar nieuwe Oklahoma smoker aan voor een winterse BBQ. Van 8 december t/m 7 januari kun je hier rondjes schaatsen, en eten en drinken natuurlijk. Kom maar door met die worst en glühwein!


IJsvrij Park Festival,Het Park, Parkkade, Rotterdam

Nixy & Lexy Chinese Kitchen

Voor onze zoektocht naar de beste dimsum van Rotterdam mochten wij al kennis maken met de kookkunsten van Nixy & Lexy. Binnenkort openen Marnix en Alexander hun restaurant op de West-Kruiskade maar tot 25 december hebben Nixy & Lexy een Chinees speakeasy restaurant geopend in wat ook wel de Rotterdamse Sixtijnse Kapel wordt genoemd. Jullie weten dan genoeg toch? Op deze plek wordt een sneak preview gegeven op wat ze van plan zijn op de West-Kruiskade. Nixy & Lexy serveren traditionele Chinese recepten met een twist. Verwacht fantastische dumplings met Rotterdamse kaas en Shaoxing Wine en intens lekkere oesters. Dit in combinatie met drankjes van de eerder genoemde cocktailbar maakt dit een must visit deze maand! Reserveren kan via +31616463333


Nixy & Lexy Chinese Kitchen,Markthal, Rotterdam

Nhow Years’ Eve

Vanuit de Nhow Bar heb je fantastisch uitzicht over de stad, wat natuurlijk wel goed uitkomt op oudejaarsavond met vuurwerk. En alsof dat nog niet genoeg is verzorgt het hotel de Nhow Years’ Eve Dinner Party, een dinner inclusief drankjes en champagne met aansluitende After Midnight Party. Tijdens Oud & Nieuw zijn er natuurlijk tachtien feestjes in de stad maar er is er maar één met dit uitzicht. Tickets voor het dinner + After Midnight Party kosten €103,75 en tickets voor alleen de After Midnight Party €23,75


Nhow,Wilhelminakade 137, Rotterdam

Heb jij mooie tips in Rotterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Mail ons dan via tips@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.