Hier moet je zijn in Rotterdam in April | Cityguys.nl Hier moet je zijn in Rotterdam in April | Cityguys.nl Skip to main content

Hier moet je zijn in Rotterdam in April

De winter is voorbij! We kunnen weer naar hartelust biertjes drinken in de zon. Met deze guide voor de maand april zorgen we ervoor dat je in ieder geval helemaal op de hoogte bent van de komende terrasopeningen. Wij hebben er zin in!

Facebook Events

COPPI Ride #12, the Rutger edition, 2 april (Fietsen met daarna een Rotterdams pintje)
Biergarten Rotterdam Grand Opening 2017
 (yesss), 7 april
Het Avondmaal, 8 april (€)
De Fruithaven Openingsavond
, 14 april (€)
Containerbar Noord Afterwork, 20 april
DANSVOER’S BIRTHDAY BASH – vol. 2, 21 april (€)
DE LOBBY X Containerbar Noord, 21 april (Lobby voor Containerbar!)
Containerbar Noord • Koningsdag, 27 april (Gratis Koningsdag feestjuh)
Hofbogen Designer Market, 30 april

Places to be

Biergarten

We voelen de eerste zonnestralen al op onze bakkes, en man man man wat hebben we dat gemist! Vanaf 7 april kun je weer terecht bij Biergarten voor biertjes en burgers. Ook dit seizoen zal Biergarten weer Friday Drinks, optredens, comedy avonden, barbecues organiseren in samenwerking met Annabel en BAR. Dat belooft een mooie zomer en die begint wat ons betreft NU!


Biergarten Rotterdam,Schiestraat 18, Rotterdam

Some people live the goodlife. #biergartenrotterdam #bbq #bier #thesunmarksthespot #sunspot #grill #charcoal #goodlife @delicia_celik

Een bericht gedeeld door Biergarten Rotterdam (@biergartenrotterdam) op

Bistrot du Bac

Voor een klassieke Franse Bistrot hoef je niet naar Frankrijk Zuid. Wat dacht je van Rotterdam Zuid? Wij mochten aanschuiven bij Tafel op Zuid op het Deliplein op Katendrecht waar chefkok Remco ons trakteerde op een klassiek franse ragout. Deze lente hoef je voor een beetje franse romantiek in de zon dus niet ver te reizen.


Bistrot du Bac,Sumatraweg 5b, Rotterdam

Ragout met eendenmaag, hanenkam, zwezerik en rivierkreeft

Burgertrut

Burgertrut, heropent haar deuren op een gloednieuwe locatie op de hoek van het Delftseplein. Na een tijdje gescheiden te zijn geweest gaat Burgertrut heer hokken met kunstenplatform Roodkapje.

In 2011 werd Burgertrut door Roodkapje gestart op de Meent als een van de eerste burgerspots van Rotterdam. Na omzwervingen door de stad begint de uitvinder van de veggie kapsalon en tijdloze klassiekers als de Ciao Marco en de Vegan Dushi op het Delftseplein 39 aan haar vierde leven.


Burgertrut,Delftseplein 39, Rotterdam

Test month a-go-go! #weareopen #roodkapjerotterdam #burgertrut #delftseplein39 #newlocation #nuderestnog

Een bericht gedeeld door burgertrut (@burgertrut) op

PIX

New in town! Cocktailbar Level is omgetoverd tot pintxos bar PIX.
PIX is het Spaanse zusje van Bokaal waar we aan de slag kunnen met stokjes ofwel pintxos.
Eigenaar Ron gaat sowieso wel lekker want eerder opende hij ook al Weena
De bar staat vol tapas en de verschillende kleuren stokjes verklappen de prijs.
Dat wordt lekker snacken met een spaans biertje of sangria. De keuken is ook nog eens open tot 02.00, wat wij wel kunnen waarderen!

Heimwee naar Level? Niet getreurd! Er is nog steeds een kleine, maar heerlijke selectie cocktails.


PIX,Pannekoekstraat 76A, Rotterdam

Fruithaven

Rotterdam is een club rijker! Op vrijdag 14 april wordt de nieuwe club De Fruithaven in een voormalige energiecentrale Geopend.
Deze club wordt de meest duurzame club van Nederland. Er wordt een zero-waste beleid gevoerd: al het afval wordt verzameld en gerecycled. Daarnaast zijn de meubels, de bar en het decor gemaakt met de grootste 3D-printer van Europa. En zelfs het resterende voedsel wordt weer energie opgewekt.

De tuin van De Fruithaven wordt omgedoopt tot de Zandbar gehost door de helden van De Geheime Tuin. Wij kunnen niet wachten op de opening!


De Fruithaven,Galileistraat 15, Rotterdam

AD Sport Film Festival Rotterdam

Ons zul je niet zo snel betrappen op topsport. Maar kijken naar sport is wel tof!
Op 6, 7 en 8 april is er weer het AD Sportfilmfestival Rotterdam in Cinerama. In totaal worden er rond de 30 verschillende films vertoond. Maar het meeste kijk ik uit naar de openingsfilm. Speciaal voor het festival maakte Andere Tijden Sport een bioscoopversie van ‘Feyenoord 1999 – De Coolsingel liep vol’. Deze documentaire gaat op donderdagavond 6 april in première in het bijzijn van diverse selectiespelers van toen.


Cinerama,Westblaak 180, Rotterdam

Heb jij mooie tips in Rotterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.