Cocktails drinken in Rotterdam? Dit zijn de beste cocktailbars van de stad. Cocktails drinken in Rotterdam? Dit zijn de beste cocktailbars van de stad. Skip to main content

Dit zijn de beste cocktailbars van Rotterdam

Amsterdammers raden we altijd aan om de trein naar Rotterdam te pakken en daar cocktails te drinken, omdat dat veel goedkoper is dan in 020. Als je een Rotterdammert vraagt waar je een drankje moet scoren en dan word je sowieso naar de Witte Aap gestuurd en voor een gin tonic moet je naar de buren bij Ballroom. Waar je goede cocktails drinkt? Dat weet Cityguys voor je!

Dr.

Verborgen in het Scheepvaartkwarier vind je de praktijk van de Dr. Hier loopt het personeel allemaal rond in een doktersjas en word je alleen binnengelaten als je een patiëntnummer hebt. Eenmaal binnen ben je in een door klassieke doktersattributen aangeklede cocktailbar en kan de behandeling  met cocktails beginnen. Alberto (beste bartender van Nederland) en het andere supergezellige en goede personeel zorgen voor een ware cocktailbeleving. Je mag je telefoon hier niet gebruiken, dus het is hier altijd nét iets gezelliger dan normaal en daardoor vergeet je ook vaak hoe laat het eigenlijk al is. Het adres houden ze liever geheim, dus dat doen wij ook. Reserveren is een must en kan via de website.


Dr.,Dr., Rotterdam, Nederland

Noah

De mannen van Noah weten hoe je een cocktail maakt, niet voor niks slepen ze prijs na prijs binnen (ze wonnen bijvoorbeeld bij de Gouden Strik awards de titel Beste Cocktailbar en grappenmaker Hani werd best brand ambassador). Voor gezelligheid moet je bij Noah zijn, je weet zeker dat het een gestoorde avond wordt als je hier heen gaat. Uiteraard is het in het weekend 1 groot feest, maar de Cityguys pro-tip is de maandagavond die 1 keer per maand “WIE IS DE BOB?!” heet. Dus pak je fiets naar de Wijnhaven en scoor een cocktail bij Hani & Erikson!


NOAH,Wijnhaven 3, Rotterdam

Een bericht gedeeld door Noah (@noahrotterdam) op

NY Basement in Hotel New York

Op een van de meest legendarische locaties van de stad kun je dus ook behoorlijk legendarische cocktails drinken. Deze cocktailbar is enorm en daarom perfect voor als je met een wat groter gezelschap bent en toch intiem cocktails wilt drinken. In deze bar kies je van de kaart fantastische cocktails, samengesteld door (onder andere) bartender Daryl. De old fashioned (€14) is hier perfect, maar kies gerust alle drankjes van de kaart en bestel er wat bites bij. Aan de bar hangen is hier echt een puur genot.


NY Basement,Koninginnenhoofd 1, Rotterdam

George Cocktailbar

Je verwacht op de Lijnbaan geen cocktailbar aan te treffen, maar hij is er wel. ‘Verstopt’ boven Scharrels & Schuim vind je een bar die je van heerlijke cocktails voorziet. De bartenders maken er altijd een feestje van en als je Dyon achter de bar ziet, dan kun je er op rekenen dat de flessen door de lucht vliegen in zijn cocktailshow. Vroeg op de avond kun je hier genieten van de awesome kip van het restaurant vergezeld van een cocktail en als het later op de avond wat donkerder wordt dan barst het feest los! Cityguys pro-tip: Als je in Club Villa Thalia aan het dansen bent in het weekend, dan kun je door de rookruimte ook in de cocktailbar komen.


George Cocktailbar,Lijnbaan 36-42, Rotterdam

The Suicide Club

Als je zin hebt in een lekker uitzicht en dansen, dan moet je sowieso hier even naar binnen stappen. Je moet het groot handelsgebouw in lopen en dan vind je aan je linkerhand de lift die leidt naar deze bar. Het eten is er niet bepaald goedkoop, maar wij gaan dan ook altijd voor de cocktails. Voor rond de elf euro scoor je hier fantastische drankjes, met een uitzicht over de stad waar je U tegen zegt. De cocktailkaart is niet supergroot, zodat het kiezen tenminste niet zo moeilijk is. Als je iets anders wilt drinken dan vraag je de bartender, want ze kunnen alles voor je maken. Bij The Suicide Club kun je tot diep in de nacht door feesten dus een prima plek om je avond af te toppen!


The Suicide Club,Stationsplein 45, Rotterdam

Als je nu na al deze tips nog steeds zoiets hebt van “Ken je bek niet verder open, hoezo moeten die cocktails zo bloedverziekend duur zijn dan?” dan hebben we gewoon een andere oplossing voor je. Op de Hoogstraat vind je BARRELPROOF Boutique, een prachtige zaak waar je alles kan kopen om je eigen cocktails te maken voor thuis. Maar wij hangen liever aan een van deze heerlijke bars. Cheers!

Heb jij mooie tips in Rotterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.