Op culinaire roadtrip door Noord-Ierland | Cityguys.nl Op culinaire roadtrip door Noord-Ierland | Cityguys.nl Skip to main content

Op culinaire roadtrip door Noord-Ierland

Noord-Ierland is een fantastisch land om te bezoeken. Belfast is een lekkere niet te voor de hand liggende stad voor een stedentrip en het land leent zich uitstekend voor een fijne linksbanige roadtrip langs de kust.

Wanneer je in Noord-Ierland bent kom je eigenlijk altijd wel in Belfast terecht. Lees hier waar je je katers verzamelt en weer kwijt raakt.

Wanneer je Belfast al hebt uitgespeeld of gewoonweg meer op zoek bent naar een rustgevende groene omgeving dan is Noord-Ierland een prima uitvalsbasis. Voor โ‚ฌ100,- heb je meestal wel een retourtje vanaf Schiphol naar Belfast geboekt en met een beetje vooruitplannen vlieg je met EasyJet voor โ‚ฌ49,- heen en weer. Gooi daar nog even โ‚ฌ50,- bovenop en je hebt er voor vier dagen een budgetautotje bij. Zo blijft er in ieder geval nog genoeg geld over om wat flessen whisky te importeren. Wat je zoal kunt doen in Noord-Ierland? Hier komen de tips!

Roadtrippen

Noord Ierland leent zich perfect voor een roadtrip. Het land is klein genoeg dat je eigenlijk altijd binnen een paar uur op bestemming bent en heeft genoeg bezienswaardigheden om je een aantal dagen te vermaken. Wij kozen er voor om vanuit Belfast langs de kust te rijden richting Portrush. Wanneer je deze route kiest, kies je eigenlijk gewoon voor allemaal mooie slingerweggetjes langs het water. Heerlijk om af en toe even te stoppen bij een kasteel of, zoals wij deden, in รฉรฉn van de kleinste barretjes van het land:ย Marry McBrides Bar. Deze bar trekt tegenwoordig flink wat gasten aan, omdat ze een deur hebben die in Game of Thrones voorkomt. Wij hebben er niet superveel mee, maar voor de Game of Thrones fans een ontzettend leuke bijkomstigheid.

Het land zit trouwens voor GOT-fans bekende spots. Wij kiezen liever voor een bezoek aan de oudste whiskey distileerderij van Ierland: Bushmills. Zo heeft het land voor ieder wat wils!

In Portrush kun je 's ochtends zelf de zee op om te gaan vissen. Je wordt er kletsnat van, maar het is ontzettend tof.

Zeevissen in Portrush

Wat bracht ons naar Portrush? Vissen. Ja echt. In Portrush deden we mee aan de Causeway Coast Foodie Tour, waarvoor je om 5 uur je bed uit gaat om je ontbijt te vangen. Klinkt vreselijk. Is het niet. Eenmaal wakker van je eerste veertien bakken koffie stap je op de vissersboot om de hoge golven voor de Noord-Ierse kust te trotseren. Spoileralert: Dat gaat sommige en stuk beter af dan ondergetekende, maar daarover meer in onderstaande video. Nadat iedereen รฉรฉn of meerdere makrelen met de hengel gevangen hebben keer je weer terug naar het vaste land, waar een chef van jouw eigen vangst je ontbijt maakt. Met wat geluk zie je nog wat dolfijnen onderweg en beleef je een fantastisch avontuur. Het mooie: dit alles kost je maar 65 Britse Ponden. Money well spent.


Causeway Coast Foodie Tours,

Blackrock House Bed & Breakfast

Na het zien van bovenstaande video ben je natuurlijk superenthousiast om dit avontuur ook te beleven. Protip: Slaap zo dicht mogelijk bij de haven van Portrush, anders moet je nog eerder opstaan. Wij verbleven in het Awardwinning Blackrock House bed & Breakfast. Dit is een superchille spot om even goed bij te komen van je roadtrip. Het allerbeste: de open bar waarin je bijna alle Bushmills vind die er te verkrijgen zijn. Pay as you like.

Giant's Causeway

Aan de Noordkust van Noord-Ierland vind je het grootste natuurwonder van het land. Giant’s Causeway. Deze loopbrug werd ooit aangelegd door een reus, zodat hij makkelijk naar Schotland kon lopen. Onzin natuurlijk, maar het blijft een fantastisch stukje natuur om te bezoeken.

Chillen in Galgorm Spa

In het binnenland van Noord-Ierland kun je heerlijk relaxen in de Spa van Galgorm. Waar de meeste hier komen voor de zwembaden en sauna’s werden wij vooral aangetrokken door de Gin Room met ruim 100 verschillende gins. Hier volgden we een Gin-masterclass van een uur die รฉcht de moeite waard is. Zelfs als je flink wat af weet van gins leer je weer ontzettend veel in dit uur, doordat je het verhaal nu hoort vanuit een Brits oogpunt.


Galgorm Spa & Resort, 136 Fenaghy Rd, Cullybackey, Ballymena BT42 1EA, UK

Chillen in Belfast

Vervolgens wil je altijd nog wat pinten pakken in Belfast. Om je ook in deze stad helemaal van dienst te zijn schreven we de Belfast Cityguide. Cheers!