F.A.Q. Cityguys | Cityguys.nl F.A.Q. Cityguys | Cityguys.nl Skip to main content

F.A.Q. Cityguys

Vragen zijn er om beantwoord te worden net als dat bier er is om opgedronken te worden. Dat laatste doen we het liefst zo vaak mogelijk. Door deze frequent asked questions op te stellen hoeven we elke vraag maar 1x te beantwoorden, waardoor we nu weer naar een bar kunnen. Cheers!

Hoe komt mijn restaurant of bar op Cityguys?

Cityguys bezoekt per maand zo’n 100 restaurants en bars per maand. Alleen de beste komen op de website. Altijd in een artikel waar ook andere zaken in staan. Dit doen we, omdat we onze volgers zo goed mogelijk willen informeren over wat de beste opties zijn.

We doen met Cityguys niet aan dedicated blogposts en/of aan beloftes om zo het platform zo kwalitatief en onafhankelijk mogelijk te houden. We posten het beste van Amsterdam en zijn er altijd om de ondernemer te helpen. Is het niet goed genoeg, dan laten we hem dit weten en geven we feedback.

Eten jullie altijd gratis?

Er wordt vaak gedacht dat wij de hele tijd alleen maar gratis eten en drinken, maar dat is natuurlijk een illusie die absoluut niet waar is. In nieuwe zaken worden we wel vaak uitgenodigd, wat betekent dat we wel een aantal keer per weer op uitnodiging eten of gratis op een feestje aan het drinken zijn. Daarnaast hebben we natuurlijk ook gewoon een flink aantal eigen favoriete zaken waar we misschien wel wekelijks komen. Daarnaast zijn we ook gewoon onwijs geรฏnteresseerd in nieuwe zaken of hebben we soms een onderwerp waar we induiken. Zo gaf Roger โ‚ฌ1500,- uit om uit te zoeken waar hij de lekkerste sushi in Amsterdam kon eten.

Als JP gratis mocht drinken in zijn stamkroeg kan die na een aantal weken de deuren wel sluiten.

Waarom schrijf je nooit negatieve recensies? Niet alles kan goed zijn toch?

Cityguys moet geen prikbord voor restaurants, bars of PR-bureau’s worden dus niet alles komt op de website. Alleen de leukste en lekkerste zaken komen in de “best of” artikelen. Als iets niet goed is schrijven we daar dus niets over. We zijn geen culinaire recensenten, maar kunnen wel echt wel bepalen of het ergens lekker en gezellig is. Als iets niet goed genoeg is vertellen we dat aan de eigenaar of de chef. Dit is soms even moeilijk, maar wordt uiteindelijk vaak nog veel beter gewaardeerd dan een post op onze Instagram.

Hoe verdienen jullie je geld?

Alle Cityguys hebben naast deze tofste-hobby-ooit ook nog een baan. Cityguys is niet ontstaan uit de wens om hier geld mee te verdienen en dat is ook niet het doel. Cityguys is onze marketingspeeltuin waarin we alles kunnen proberen en testen. We proberen met de site zo puur en dicht mogelijk bij ons zelf te blijven en lekker te schrijven wat we zelf vinden. Wanneer we van de site en onze socials zouden moeten leven, moeten we er geld mee verdienen en zijn we bang dat de lol er snel af is. Begrijp ons niet verkeerd; er komt zeker wel geld binnen. Hier proberen we ook altijd heel transparant over te zijn, zoals in deze artikelen in samenwerking met Uber Eats, dit geld stoppen we weer in het verbeteren van de site, eten, drinken, reizen en het kopen van bijvoorbeeld een drone om nog betere content te maken. Het zal echter wel een uit de hand gegroeide hobby blijven.

Je kunt geld printen, maar dat betekent niet dat het iets waard is.

Hoeveel bezoekers heeft Cityguys?

Op de website hebben we zo’n 25k unieke bezoekers per maand. Dit is best weinig als je ons vergelijkt met andere website, maar best veel als je bedenkt dat we maar 4 artikelen per maand publiceren. We hebben dan ook geen enkele targets. Het enige wat belangrijk voor ons is, is dat mensen ook daadwerkelijk naar restaurants gaan op basis van onze tips en social.

Kan ik ook een Cityguy worden?

Ga elke dag uit eten en drinken en je bent er รฉรฉn. Doe dat vaak genoeg met ons en we vragen je vanzelf.

Solliciteren kun je doen bij onze CEO Steven

Wat doen jullie met pakketjes van PR bureau's?

We kunnen hier best wel veel over vertellen, maar JP houdt op Twitter bij welke goodiebags en pakketjes hij ontvangt. Als het tof is proberen we er altijd iets mee te doen. Wil je ons iets opsturen? Mag altijd! Stuur dan een mailtje naar info@cityguys.nl

Meer mooie vragen voor ons? Stel ze via hallo@cityguys.nl!