Waar je in Amsterdam je koffie moet drinken | Cityguys.nl Waar je in Amsterdam je koffie moet drinken | Cityguys.nl Skip to main content

Waar je in Amsterdam je koffie moet drinken

Koffie kun je overal drinken, maar waar moet je nu heen? Het gaat cityguys niet om een latte macchiato caramel met chocoladepoeder, spannende nootjes en een lepel met superspeciale suiker, maar gewoon om koffie. Fijne koffie, maar vooral: fijne plekken om die koffie te drinken.

Quartier Putain

Midden op de Wallen in ‘the discount section’ vind je Quartier Putain, naast de Oude Kerk. Beneden bij de barista kun je heerlijk chillen en leest Cityguys in het weekend altijd Het Parool. Boven is er ook nog een plek waar gewerkt wordt en waar op zondag vaak toffe dingen worden georganiseerd (platenlabel Top Notch zit ook in dit pand). Neem altijd een croissant bij je (filter)koffie, die zijn hier namelijk lekkerder dan bij de meeste Franse bakkers.

Quartier Putain, Oudekerksplein 4, Amsterdam

Quartier Putain

Cut Throat Bar

Een barbershop. Ja. Maar koffie maken kunnen ze ook, en hoe! Hier is het werkelijk waar altijd gezellig met de barbers uit met name Nieuw Zeeland die je vermaken, maar baarden trimmen en kapsels bijwerken is niet het enige. Nee, de koffie is hier heerlijk. Je kan natuurlijk iets kleins bij de koffie bestellen maar ze hebben hier Red Velvet Chicken & Waffles. Kan ook gewoon bij je koffie en lijkt ons een veel beter idee. Daarna schakel je moeiteloos over naar een Bloody Mary.

Cut Throat Bar, Beursplein 5, Amsterdam

Red Velvet Chicken & Waffles. Kan ook gewoon bij je koffie.

Scandinavian Embassy

Wist je dat er hier berensoep op de kaart staat? Nee? Wij wel. We hebben ‘m nog niet geproefd, maar zijn wel intens benieuwd. Fucking goede plek aan het Sarphatipark voor een kop koffie en veel meer dan dat. De koffie is zeker een aanrader, maar het lijkt altijd alsof iedereen hier voor een cappuccino gaat.

Scandinavian Embassy, Sarphatipark 34, Amsterdam

Frederix

Gezellige plek waar veel mensen kiezen om hun laptop erbij te pakken en gewoon een dag(deel) te werken. Dat is geen gek idee, want de koffie is hier beter dan op welk kantoor dan ook. Je proeft de liefde terug in de koffie.

Frederix, Frederiksplein 29, amsterdam

Koffiespot

Fijne plek om een kop koffie te drinken en je kan er altijd knappe meisjes mee naartoe nemen, want ze hebben er ook fruitsapjes. Lekker even generaliseren Cityguys, tuurlijk. Gezellige zaak met fijne koffie.

Koffiespot, Elandsgracht 53, Amsterdam

Cloud Art & Coffee

Koffie tussen de kunst in een hele fijne art gallery. Met fijne koffie. Meer gaan we er niet van maken: drink er een kop koffie & check de kunstdie elke 4 tot 6 weken vervangen wordt voor een nieuwe expositie. Het kan dus wel gebeuren dat je kop koffie hier boven de 100 euro gaat kosten, omdat je awesome kunst voor in je huis hebt gescoord.

Cloud Art & Coffee, Prinsengracht 276, Amsterdam