Waar eet ik de beste hamburgers van Amsterdam? | Cityguys.nl Waar eet ik de beste hamburgers van Amsterdam? | Cityguys.nl Skip to main content

Waar eet ik de beste hamburgers van Amsterdam?

Waar eet ik de beste burgers van Amsterdam? Een vraag die regelmatig gesteld wordt en waar door Cityguys veel research naar is gedaan. Na het bezoeken van letterlijk tientallen hamburgerzaken hebben we hieronder de ultieme selectie gemaakt die elke hamburgerliefhebber in Amsterdam minimaal één keer bezocht moet hebben. Dit zijn de beste 5 restaurants.

Update!

Ondanks dat wij deze spots nog allemaal geweldig vinden hebben wij deze lijst geupdate met de beste burger van Amsterdam in 2016.

Geflipt

Eén van de lekkerste hamburgers eet je bij geflipt op de van Woustraat. De burgerspecialist heeft 5 verschillende burgers op de kaart die allemaal tussen de €8,- en €9,- kosten. De vurige burger met zelfgemaakte pittige chutney is één van de beste hamburgers van Amsterdam en ook de burger met malse kippendijfilet is het proeven waard.

Geflipt Amsterdam Hamburgers

Cannibale Royale

Waar de meeste locaties in deze lijst meer een hamburgerbar zijn is Cannibale Royale een volwaardig restaurant. Bij Cannibale Royale kom je eigenlijk om met een giganstisch mes één van de steaks te verorberen terwijl het bier rijkelijk vloeit. ‘Le Cannibale Royale’ burger van 250 gram is echter een genot op de tong. De kwaliteit druipt van deze rijkelijk belegde burger met onder andere pulled pork, sauerkraut en bourbon flavoured BBQ saus.

Burgerlijk

Als je het als klein hamburgertentje het voor elkaar krijgt dat iemand zo onder de indruk is van de burger dat ie vergeet te betalen, dan verdien je een plek in deze lijst. Hier kom je voor een snelle bite terwijl je door de 9 straatjes struint. Een burger krijg je hier al voor €5,50, maar dan raden we je wel aan om er nog een aantal toppings aan toe te voegen. Burgerlijk maakt alle sauzen zelf. Vergeet hier niet van te genieten met een portie frietjes, want ook deze zijn om van te smullen.

Burgerlijk Amsterdam Hamburger

Frits

Eén van de nieuwste hotspots van 2015 is Frits. Frits staat voor Bier en Burgers en is het nieuwe toevluchtsoord voor de hamburgerliefhebbers in west. Met 6 burgers op de kaart, 10 biertjes van de tap en tientallen op de fles zal je hier menig avond kunnen vullen

Burgermeester

Burgermeester gaat al jaren mee en is met 3 filialen goed vertegenwoordigd in de stad. Eigenlijk kom ik hier vooral voor de miniburgers, die je niet alleen als trio, maar ook los voor €4,- kan bestellen. Wat je hier zal missen zijn de frietjes en hippe biertjes naast je burger, wat toch echt een gemis is. De verschillende milkshakes maken gelukkig een hoop goed. Dit zorgt er wel voor dat je mij hier eerder vindt voor lunch dan voor dinner.

Uiteraard kan je ook nog terecht bij Burger Bar, The Butcher, Thrill Grill, Ellis Gourmet en Smokin’ Barrels, maar de bovenste vijf vielen tot nu toe het beste in de smaak. Restaurants voor hamburgers schieten als paddenstoelen uit de grond, dus die blijven we continu testen. Welke locatie mist nog in deze lijst? Geef jouw mening via @CityguysNL op Twitter.