Beste hamburger van Amsterdam met o.a. de burger van The Beef Chief Beste hamburger van Amsterdam met o.a. de burger van The Beef Chief Skip to main content

Waar eet ik de beste hamburgers van Amsterdam?

Waar eet ik de beste burgers van Amsterdam? Een vraag die regelmatig gesteld wordt en waar door Cityguys veel research naar is gedaan. Na het bezoeken van letterlijk tientallen hamburgerzaken hebben we hieronder de ultieme selectie gemaakt die elke hamburgerliefhebber in Amsterdam minimaal één keer bezocht moet hebben. Dit zijn de beste 6 restaurants.

Hamburger eten in De Cityguys Selectie

Ho stop! Je kunt natuurlijk gelijk naar beneden scrollen om te kijken wat onze favorieten zijn, maar is er gaat niets boven bewegend beeld van deze goddelijke broodjes. Cityguys nam Chef Diego, maker van de duurste hamburger ter wereld, mee naar de beste hamburgerzaken van Amsterdam. Nu geen tijd? Aboneeer je dan even op het YouTubekanaal van Cityguys.

The Beef Chief

The Beef Chief blijft op hamburgergebied de onontdekte parel van Amsterdam. Waarschijnlijk omdat de Chief zich verstopt in de Oedipus Brouwerij in Amsterdam Noord, waar hij achter het magazijn van deze populaire bierbrouwer zijn twee foodtrucks opslaat en daar, vanuit zijn garage, de lekkerste burgers maakt. Niet van Amsterdam, maar van Nederland en misschien wel van Europa.

"I'm tired of people that always order the same f*cking bacon cheeseburger, so I took it off the menu"
De burger waarmee The Beef Chief National Burger Day in Londen mee veroverde

Toen Roger afgelopen jaar op National Burger Day naar Londen op en neer vloog om te zien hoe The Beef Chief zich zou meten met de absolute top van Europa wist hij het zeker. Het ligt niet aan ons. Deze burgers zijn echt te idioot voor woorden. Ook hier was The Beef Chief de populairste en beste burger. Het is superzonde dat wij voor deze burgers een vliegtuig pakken, terwijl de gemiddelde Amsterdammer het pondje naar Noord te ver vinden.

Misschien geniet The Chief niet zoveel bekendheid , omdat achter The Beef Chief hamburgerpurist Simon schuilt. Deze man zal nooit van de daken schreeuwen dat hij de aller, aller, allerbeste burgers maakt. Wel vertelt hij fijn dat hij een jaar is bezig geweest met het ontwikkelen van het perfecte broodje, of hoe hij een saus of zijn bacon perfectioneerde. Ja jongens, deze man is alles behalve commercie. Een echte burgernerd, die zelfs de bacon cheeseburger van de kaart haalde, omdat hij het zat was dat je steeds hetzelfde bestelde.


The Beef Chief,Gedempt Hamerkanaal 85a, Amsterdam

Cannibale Royale

Waar de meeste locaties in deze lijst meer een hamburgerbar zijn is Cannibale Royale een volwaardig restaurant. Bij Cannibale Royale kom je eigenlijk om met een giganstisch mes één van de steaks te verorberen terwijl het bier rijkelijk vloeit. ‘Le Cannibale Royale’ burger van 250 gram is echter een genot op de tong. De kwaliteit druipt van deze rijkelijk belegde burger met onder andere pulled pork, sauerkraut en bourbon flavoured BBQ saus.

Mocht je iets minder trek hebben dan kun je nog gaan voor de Le Classique (180gr, €10,50) en zelfs voor €8,- heb je al de frisse burger Le Magnifique (150gr).

Cityguys protip: Volg Cannibale Royale op Instagram en je bent elke maand weer aan het watertanden naar de nieuwste burger du moment.


Cannibale Royale - The original,Handboogstraat 17a, Amsterdam


Cannibale Royale - Lange Niezel (de Wallen),Lange Niezel 15, Amsterdam


Cannibale Royale - Ruysdaelkade,Ruysdaelkade 149, Amsterdam


Cannibale Royale - Amsterdam Noord,Mt. Ondinaweg 32, Amsterdam

"Vlees op vlees op vlees op vlees!"

De Roode Leeuw

Als je Roger zó blij ziet kijken als op onderstaande foto weet je hoe laat het is: BURGER TIME! Bij Brasserie De Roode Leeuw op de Damrak scoor je een werkelijk gigantische unit, met bacon, pulled pork, tachtien plakken kaas, ei, augurk, gebakken uitjes, sla, tomaat, saus en ÉÉN KILO vlees! In totaal weegt dit gevaarte zo’n 2.5 kilo en kost ‘ie (maar) 45,- euro. Geen zin om linea recta in een voedselcoma te belanden? Deel ‘m dan met wat vrienden (sowieso een aanrader) of ga voor de gewone burger (18,50 euro) met barbecue saus & piccalilly crème. Die is namelijk ook hartstikke awesome.


De Roode Leeuw,Damrak, Amsterdam, Nederland

Geflipt

Geflipt heeft al drie jaar een aantal dezelfde burgers op de kaart staan, want waarom zou je iets dat zo succesvol is veranderen? Van alle burgerzaken in deze lijst is Geflipt met burgers die tussen de €8,- en €9,- kosten het allergoedkoopst. De vurige burger met zelfgemaakte pittige chutney, jalapeños én madame jeanette is één van de pittigste hamburgers van Amsterdam. Zorg dat je drankje al op tafel staat voordat je hieraan begint.

Cityguys protip: Ook hier kun je terecht met je vegetarische vrienden, want de La Vega is een prima vegetarische burger.


Geflipt,Van Woustraat 15, Amsterdam

Rotisserie Amsterdam

Bij Rotisserie weten ze niet alleen wat ze met kip aan moeten, maar ook met burgers en fries. De maandelijkse special is alleen al een goede reden om elke vier weken deze zaak te bezoeken. Dat kan trouwens in Amsterdam West en Oost, waar je in de zomer zeker op tijd wil zijn om een plekje op het terras op het Beukenplein te verzekeren. Noemenswaardig is trouwens de kipburger, want waar dit in elke andere burgerzaak vaak de burger is die je niet wil nemen, wil je deze hier eigenlijk wel. Netals de rest. En de loaded fries. En de F*cking Everything.

Bottomline: Je wil de hele kaart proeven, dus neem een flinke groep vrienden mee.


Rotisserie,De Clerqstraat 81H, Amsterdam

Burgermeester

We sluiten af met de klassieker onder de betere burgerketens van Amsterdam. Namelijk niemand anders dan Burgermeester! Deze kun je in 4 verschillende delen van de stad vinden en heeft op burgergebied de langste menukaart.

Wat écht superchill is bij Burgermeester is dat je drie burgers in mini-vorm kunt bestellen voor €12,-, zodat je keuzestress altijd wordt weggenomen. Neem hiernaast een verse milkshake en je bent helemaal happy.

Cityguys protip: Luie mensen kunnen hier ook burgers bestellen via Uber Eats.

Reserveer direct bij Burgermeester


Burgermeester Jordaan,Albert Cuypstraat 48, Amsterdam


Burgermeester Centrum,Utrechtsestraat 8, Amsterdam


Burgermeester de Pijp,Albert Cuypstraat 48, Amsterdam


Burgermeester Artis,Plantage Kerklaan 37, Amsterdam

Uiteraard kan je ook nog terecht bij Ter March & Co, Burger Bar, The Butcher en zelfs Vegan Junkfood Bar heeft een goede burger, maar de bovenste vijf vielen tot nu toe het beste in de smaak. Welke locatie mist nog in deze lijst? Geef jouw mening via social of per mail via tips@cityguys.nl