Voetbal kijken in Amsterdam: in deze zaken kun je 90 minuten lang JUICHEN | Cityguys.nl Voetbal kijken in Amsterdam: in deze zaken kun je 90 minuten lang JUICHEN | Cityguys.nl Skip to main content

Voetbal kijken in Amsterdam: in deze zaken kun je 90 minuten lang JUICHEN

Het zijn droomjaren voor elke Nederlandse voetballiefhebber. Zeker in Amsterdam. Ajax pakt weer prijzen en beleefde in 2018 een waanzinnig Champions League seizoen. Het Nederlandse Elftal is eindelijk opgestaan en wist zowaar (tweemaal!) van de Duitsers te winnen. De Oranje Leeuwinnen haalden zelfs de finale van het WK. Op deze plekken kijk je het best live voetbal in Amsterdam.

Kuijper

Het aantal lyrische Cityguys-artikelen over Café Kuijper zijn eindeloos. En wij hebben smaak. Dus dat zegt wat. Deze zaak in Amsterdam Oost is de belichaming van een Ajax-kroeg. Grote kans dat je JP hier ziet zitten aan de bar. Met een biertje voor z’n neus die nooit lijkt op te gaan. Het personeel tapt hier namelijk sneller dan hun schaduw. Zelfs als er tachtien juichende mensen in de zaak staan. Winning!


Café Kuijper, Linnaeusstraat 79, 1093 EK Amsterdam, Nederland

Kopstootbar

Tijdens het epische Champions League-avontuur van Ajax in 2018/2019 was dit al dé plek in Amsterdam om met een grote groep voetbal te kijken. Met een Jajem in je klauwtjes. Ook voor de reguliere Eredivisie-wedstrijden lijkt dit een prima locatie — als Ajax-fan dan. Want dat is eigenlijk de enige ploeg die ze uitzenden. Wel opvallend: de gemiddelde leeftijd van de vele vrouwelijke toeschouwers. Of wij worden oud. Nee… dat kan het niet zijn.


Kopstootbar, Marnixstraat 429, Amsterdam, Nederland

Coco's Outback

Deze Australische sportsbar vlakbij het Rembrandtplein is het epicentrum van halve liters, ultravette kangarooburgers en een eindeloze sloot aan Jäger-shots. Ondanks dat we hier het liefst komen voor American Football hebben ze ook een uitgebreide selectie aan internationaal voetbal. Behalve de Eredivisie dus. Er hangen 26 schermen erom vragen vinden ze al een schande. (We zijn niet boos hoor, alleen teleurgesteld.)


Coco's Outback, Thorbeckeplein 8, 1017 CS Amsterdam

Three Little Sisters

Op zoek naar een iets minder vunzige bedoening dan de Coco’s? Op het Rembrandt zit de Three Little Sisters pub. Het zit hier gegarandeerd vol met Britten, maar door de Premier League-programmering heb je altijd een goed excuus om een Guinness te bestellen terwijl je Crystal Palace – Watford kijkt. Of een andere topper.


Three Little Sisters, Rembrandtplein 19, 1017 CT Amsterdam

Geen fan van voetbal, maar wel van bier? Download onze Tapmap, daar ga je gegarandeerd net zo hard van juichen als JP!

Café de Walvis

In de Spaarndammerbuurt kent iedereen Café de Walvis. Zeker als het gaat om wedstrijden van Ajax. Eerlijk: de indeling van de zaak is niet súperhandig en een biertje bestellen kan even duren, maar de gezelligheid maakt heel veel goed. De Walvis is ook een zeer aardig eetcafé, met een prima burger op de kaart.


Café de Walvis, Spaarndammerstraat 516, 1013 SZ Amsterdam

El Pibe

Dit Zuid-Amerikaanse restaurant in de Jordaan is de perfecte plek om El Clásico te kijken: de wedstrijd van het jaar voor de fans van FC Barcelona en Real Madrid. Combineer het beste voetbal van de Spaanse competitie met het beste voedsel van de Westerstraat. Laten we met Cityguys nu nét een eventje organiseren die dag. 😉 Heel toevallig. Check onze Facebook-pagina voor meer informatie!

Tapmarin

Net als Kuijper en De Walvis (elders in deze lijst) is Café Tapmarin een heerlijke buurtkroeg. Zo eentje waar Dries Roelvink spontaan komt zingen — zonder gele zwembroek — en ondergetekende een Stef Stuntpiloot-wedstrijd heeft georganiseerd. Mocht je op een zondag in De Pijp zijn en zin hebben in een potje Ajax, dan is er geen betere spot dan ‘De Tap’.


Tapmarin, Van Woustraat 130, 1073 LT Amsterdam

Of het druk is in de Tapmarin? Ja. Of het fantastisch is in de Tapmarin? Ook ja.

St. Christophers Inn / Belushi's Amsterdam

Uiteraard zijn er een heleboel cafe’s in het Red Light District die voetbal uitzenden. De één nog fouter dan de ander. Bij toeval liepen we een aantal jaar geleden Winston Kingdom binnen. (Misschien had dat iets te maken met de twee bier halen, één betalen…) Dat beviel eigenlijk uitstekend. Na de verbouwing is het er alleen maar beter op geworden. En die happy hour deal? Die hebben ze nog steeds.


Belushi's Amsterdam, Warmoesstraat 129, 1012 JA Amsterdam

Edel / Het Sieraad

Laten we de prestaties van onze Oranje Leeuwinnen ook niet vergeten. Naast de wedstrijden van Ajax heeft Edel ook een speciaal plekje voor de Nederlandse voetbaldames. Soms in een aparte ruimte in Edel, bij belangrijke wedstrijden op de binnenplaats van Het Sieraad. Het grote terras — met aanlegplek — maakt de locatie zeker in de zomer een perfecte zaak om voetbal te kijken.


Edel, Postjesweg 1, 1057 DT Amsterdam

Uiteraard zijn er een heleboel plekken in Amsterdam waar je heel goed voetbal kunt kijken. Vrijwel elk café heeft wel een teeveetje met de Eredivisie. Bovenstaande lijst is simpelweg een overzicht van onze favorieten. Moeten we écht een keer een andere zaak bezoeken om te JUICHEN? Stuur ons een berichtje op @cityguysnl en we komen graag een keer langs.