Toeristen ontwijken in de Haarlemmerbuurt | Cityguys.nl Toeristen ontwijken in de Haarlemmerbuurt | Cityguys.nl Skip to main content

Toeristen ontwijken in de Haarlemmerbuurt

Wie van het Centraal Station richting Westerpark loopt, komt gegarandeerd door de Haarlemmerbuurt. De laatste jaren vooral berucht door de honderden (!) airbnb’s en tientallen coffeeshops. Gelukkig kun je er (nog steeds) fantastisch eten en drinken, wij gingen op zoek naar de beste koffie, cocktails en bieren van de buurt.

Ibericus

Dit walhalla der rauwe ham is verrassend genoeg nog niet verhipstificeerd. Hier scoor je heerlijke broodjes met versgesneden varkensbil – al zijn ze, eerlijk, aan de prijzige kant. Nog een ander mini-minpuntje: helaas heeft de speciaalslager geen rode wijn meer op de kaart wegens ~vergunningen~. Hoe dan ook, hier gaat onze maag van knorren… (maakte ik zojuist een varkensgrapje? Jazeker.)

Ibericus, Ibericus Amsterdam, Haarlemmerstraat 93, 1013 ED Amsterdam, Nederland

Harlem Soul Food

Onze huiskamer in de Haarlemmerbuurt. Hier kom je voor bergen nachos en lekkere bieren. Op zoek naar iets originelers? De Mexicaanse pork tenderloin met een bourbon ernaast is een fantastisch idee. Toegegeven: ook de toeristen hebben deze plek inmiddels omarmd, maar je moeder heeft je niet voor niets ellebogen gegeven.

Harlem Soul Food, Haarlemmerstraat 77, 1013 EL Amsterdam, Nederland

Omdat we in Café Harlem nooit foto's maken... Hierbij een foto van JP na een nacht in Café Harlem.

Vesper Bar

We zullen er niet omheen draaien: Vesper is een van de beste cocktailbars van Amsterdam. Al bijna tien jaar lang verbaast deze bar ons met uitmuntende service, prachtige cocktailcreaties en originele themamaanden. Dit kleine hoekcafé ademt klasse en stijl, zonder haar toegankelijke, huiselijke sfeer te verliezen. Sinds juni 2018 is Vesper ook hartstikke zomerproof, want ze hebben ein-de-lijk een terras geïnstalleerd. Lees: ze hebben twee houten bijzettafels buitengezet. Good enough for us.

Vesper Bar, Vinkenstraat 57, 1013 HS Amsterdam, Nederland

Toki

Stukje Japanse hipsterhemel in de Haarlemmerbuurt. We begrijpen dat iedereen hier komt voor de koffiebonen uit onuitspreekbare Zuid-Amerikaanse oorden, gefermenteerde theemelanges en plantaardige granolagangsters, maar wij scoren hier gewoon bier van Crate en And Union. Wat zijn we toch lekker normaal gebleven hè?

Toki, Binnen Dommersstraat 15, 1013 HK Amsterdam, Nederland

Meneer Nieges

Waar voorheen alle horeca hartstikke kapot ging daar aan de Westerdokdijk, heeft uitgerekend Meneer Nieges de vloek opgeheven. (‘Nieges’ betekent zoiets als ‘ongeluk’ in het Amsterdamse dialect. Stukje ironie naar de mensen toe.) Het restaurant heeft een groot terras, met uitzicht op het IJ en het steeds mooier wordende Noord. Trouwens, Google Maps zegt dat Nieges nog nèt bij de Haarlemmerbuurt past, dus stuur hun maar een mailtje als je vindt dat deze tent niet in deze guide mag.

Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40H, 1013 AE Amsterdam, Nederland

Waar moeten we nog meer toeristen ontwijken? Laat het ons weten via tips@cityguys.nl of connect even via Twitter, Instagram of Facebook.