Deze restaurants en bars maken van jouw juli een top maand | Cityguys.nl Deze restaurants en bars maken van jouw juli een top maand | Cityguys.nl Skip to main content

Deze restaurants en bars maken van jouw juli een top maand

ZOMER! We hebben al de nodige terrassen voor je getest, zijn in nieuwe cocktailbars geweest (voor als de zon onder is en je nog wél met een leuke mevrouw/meneer een laatste drankje wilt pakken) en er waren zo veel restaurants die openden dat we het bijna niet bij konden houden, but we did it! Als het slecht weer is kun je onder andere naar de -verlengde- expositie in MOCO Museum van Salvador Dalí of naar de Opium Torenkamer Expo in VondelCS. Anyhow: Hier moet je in juli zijn om er een fantastische maand van te maken.

Facebook events om te klikken

Duke of Tokyo event, 1 juli
CITYGUYS x Rosalia’s Menagerie #Mezcal, 1 juli
Housebar Don Q’s Tiki Takeover, 3 juli
FIBA 3×3 basketball Museumplein (€), 7-9 juli
BAUT Tartaar Fest, 7 juli
OPIUM torenkamer Expo VondelCS, vanaf 7 juli
CITYGUYS X Rosalia’s Menagerie #Vermouth, 7 juli
CITYGUYS X Rosalia’s Menagerie #WoodfordWhisky, 8 juli
Umami, Asian Food Festival, 9 juli
Expositie Beach Bodies Marjolein van der Klaauw in Volkshotel, 14 juli-3aug
CITYGUYS YOUTUBE CHANNEL LAUNCH AT STRANGELAB, 19 juli
Coconuts in Bitterzoet, 21 juli
CITYGUYS NACHOPARTY, 24 juli
Milkshake Festival (€), 29&30 juli

Restaurants & terrassen

Er gaat geen maand voorbij dat we niet in Hoofdstad Brasserie, Bord’eau of bij The Lobby zijn geweest en daar waren we dus nu weer. Ook waren we op zoek naar nieuwe plekken en die hebben we gevonden. Het is zomer, dus we pakken er even een aantal awesome terrassen bij. Checken maarrrrr!

ZUID

Op de allereerste dag dat Bar & Restaurant ZUID open was, mochten we komen proeven. Fantastisch eten voor een goede prijs en dat in Amsterdam Zuid. Fijn om te weten is dat inmiddels ook het terras is geopend én dat je er voor €27,50 een lunchmenu van 2 gangen kunt eten. Als je nog veel meer wilt lezen over het Zuid van Michiel van der Eerde dan hebben we er toevallig nog een volledig artikel over geschreven.


Restaurant ZUID,Stadionweg 320, Amsterdam

Hyatt Regency & Mama Makan

Hyatt heeft een prachtig nieuw hotel gebouwd in Amsterdam Oost, waar ook nog eens een enorm restaurant in zit (150 couverts). Dat restaurant heet Mama Makan en voert een Indonesische keuken waar we inmiddels een aantal maal van genoten hebben. Zelf zeggen ze dat ze “een Nederlandse keuken hebben die in Indonesië staat” maar wij doen lekker eigenwijs. Als je met veel mensen bent kun je bij Mama Makan de grote ronde tafel reserveren en lekker het volledige menu bestellen om vervolgens van alles wat te proberen. Bij de bar in het hotel kun je overigens goede cocktails krijgen die je zowel aan de bar, in de lobby als op het kleine terras buiten kunt opdrinken.


Mama Makan / Hyatt Regency,Sarphatistraat 104, Amsterdam

Kanarieclub

De Kanarieclub die aan de Foodhallen zit ken je waarschijnlijk al, maar in de zomer wil je misschien liever niet binnen zitten maar gewoon op het terras. Gelukkig heeft de Kanarieclub daarvoor het terras geopend en ze serveren er de hele dag door allerlei awesomeness (van brunch tot cocktails en alles wat daartussen zit) maar wij adviseren voor een optimaal zomers gevoel: Neem lekker alcoholvrij een Bundaberg voordat je overstapt op biertjes of wijn.


Kanarieclub,Bellamyplein 51, Amsterdam

Restaurant C

Restaurant C zit op de plek waar ooit het rondreizend circus van BAUT Amsterdam begon en we waren er sinds de opening nog nooit geweest om van het eten te genieten. Schande natuurlijk, zeker sinds bartender Timo daar de meest geniale cocktails maakt en zelfs passend bij de gerechten. Dat moesten we proberen en dat hebben we dus maar gedaan en holy shit jongens, dit is een aanrader van jewelste. De kaart is ingedeeld in verschillende temperatuurzones van -20 tot 200 graden Celsius. Ook de cocktails zijn ingedeeld op graden, maar dan voornamelijk bij welke temperatuur je welke cocktail het best kan bestellen. Er is een heerlijk terras en als je daar zit dan moet je de Strawberry Bandito bestellen met Desperados. Wat een awesome drankje!


Restaurant C,Wibautstraat 125, Amsterdam

Pulitzer's Bar

Bij Pulitzer’s Bar is het terras geopend, wat betekent dat je van awesome cocktails kunt genieten aan de Keizersgracht. Je kan hier dus de nodige plaatjes schieten van je drankje met een toffe achtergrond, als je je instagram belangrijk vindt. Je kan ook gewoon van de cocktail en elkaar genieten en als het weer opeens omslaat dan kun je snel de heerlijke bar binnen induiken. Cheers!


Pulitzer's Terrace,Keizersgracht 234, Amsterdam

Westergasterras

Het Westergasterras vergeten we wel eens als ideale optie om lekker te hangen als het te warm weer is. We waren er tijdens de TNW Conference én toen er een event was voor de nieuwe whisky van Ardbeg (de Ardbeg Kelpie is duur, maar zijn geld meer dan waard, wat een topwhisky van de makers van het Schotse Islay) en we waren weer blij verrast door de locatie, het feit dat er vaak wél gewoon plek is en de overwegend Nederlandse mensen op het terras – in tegenstelling tot vele andere terrassen in de stad -.


Westergasterras,Klönneplein 6, Amsterdam

Rayleigh & Ramsay

Nieuwe zaak waar je wijnen per glas kunt bestellen, of zelfs per half glas. We zijn er nog niet geweest en lui als we zijn huiveren nu al voor de creditkaart die je krijgt en waarmee je zelf moet bestellen, maar verder klinkt het alsof je je hier heel goed kunt vermaken met vrienden, vriendinnen of een date. We gaan het deze maand even voor jullie uitzoeken, want het menu wat ze hebben samengesteld ziet er fingerlicking good uit.


Rayleigh & Ramsay,Zocherstraat 2, Amsterdam

G's Really Nice Place

Bij G’s kun je op de brunchboot en naar de locatie in de Pijp, maar we waren weer eens bij de eerste locatie in de Jordaan en ze bleken nieuwe dingen te hebben. Naast de 16 (!) bloody mary’s op de kaart, hebben ze nu ook wafels (voor de chicken & waffles, ja) met cheddar erin. Wow!


G's Really Nice Place,Goudsbloemstraat 91, Amsterdam

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via hallo@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.