Restaurants & Bars om in augustus te bezoeken, Amsterdam 2017 | Cityguys.nl Restaurants & Bars om in augustus te bezoeken, Amsterdam 2017 | Cityguys.nl Skip to main content

Restaurants & Bars om in augustus te bezoeken, Amsterdam 2017

Je zou denken dat de maanden juli en augustus rustiger zijn in de horeca, maar niets is minder waar! Als er niet een nieuw restaurant open ging, dan werd wel het totale concept omgegooid. We bezochten zoveel als we konden en schreven uiteraard weer over onze favorieten!

Facebookevents om op te klikken

Café Struijk – Fried Chicken Pop-up, 9 aug
Skatecafé – Chiapas Taco Cartel Take-over, 10 aug
Tosti Creative – Dukes of Tokyo, 11 aug
Best Coast – Kimchi Hot Dog Night, 11 aug
Bitterzoet – Friendzone, 11 aug
De Parade Amsterdam, 11 – 27 aug
Foodhallen – 24 Kitchen Festival, 12 – 13 aug
Oedipus Brouwerij – Music & Beer Festival, 12 – 13 aug
Amsterdam Pizza Festival, 12 – 13 aug
De Japanner – 2 jaar party, 15 aug
Bar Karakter – 1 jaar party, 16 aug
Bitterzoet – Coconuts, 18 aug
Dok Amsterdam – Asian Food Festival, 26 aug
De Bajes X Cleo, 26 aug
Oosterpark – Umami Asian Food Festival, 28 aug
LAB 111, Lost in Translation, 31 aug

Nelis West

Restaurant Nelis in Oost barstte uit z’n voegen. Een goede reden voor de eigenaren om eens te kijken naar een mogelijke spot in Amsterdam West. Deze vonden ze aan het Witte de Withplein. Superchill als je in west woont, want ze hebben een prima terras waar je kunt genieten van een heerlijk voorgerechtje als de Naastenliefde en gewoon een lekkere goede burger of de eendenborst. Cityguys protip: Bestel je altijd broodmandjes? Wissel deze dan hier in voor het gambapotje. Freaking lekker om je brood (dat je erbij krijgt) in te dippen!


Nelis West Amsterdam,Witte de Withplein 43, Amsterdam

Restaurant Floreyn

In Floreyn floreert de Nederlandse keuken. In het oude Bar Brak geniet je in een prachtig opgeknapte zaak van een 4 gangen Hollandse proeverij voor € 42,50. De tartaar van Makreel was één van ons favoriete gerechtje van de avond.


Restaurant Floreyn,Albert Cuypstraat 31, Amsterdam

Restaurant NoordWest

Restaurant Noordwest was voor ons de verrassing van de maand. Dit restaurant serveert pareltjes van gerechten. Maar echt! Kijk dan alleen al naar deze kreeft op een mousse van doperwten en bietkoraal of wat denk je van gerookte paling met een lak van hoi sin saus op een bedje van zuurkool. Het ziet en smaakt allemaal alsof je een godsvermogen kwijt zal zijn, maar je eet hier drie gangen voor €34,- (4 voor €43 en 5 voor €50). Zijn we dan uitgeschreven? Absoluut niet, want eigenaar Thierry rijdt een paar keer per jaar met een kofferbak vol wijn terug uit Frankrijk met de lekkerste zelfontdekte wijnen die hij allemaal noteert in zijn mini-wijnboekje. We raden je dan ook zeker aan om hiernaar te vragen en je bespaarde munten uit te geven aan een heerlijke fles waar er vaak maar een paar of soms maar één van op voorraad is.


Restaurant Noordwest,Noordermarkt 42, Amsterdam

Terpentijn

Je ziet ons niet zo heel vaak groente eten, maar de nieuwe menukaart van Terpentijn trok ons toch over de streep. Het idee van Terpentijn is simpel. Niemand wordt blij van een hoofdgerecht met daarnaast wat zooi op je bord waar je eigenlijk geen trek in hebt. Om ervoor te zorgen dat iedereen zijn bordjes leeg eet bestel je hier dus al je gerechten los, waardoor we uiteindelijk zes groentegerechten proefden. Aten we dan alleen maar groente? Nope! Uiteraard aten we de lichtpittige Szechuan Ribs en een gezonde kapsalon met halloumi frites en granaatappel. Eerlijk is eerlijk. Als je ons een salade voert. Noem het een kapsalon en we zijn om!


Terpentijn,Rokin 103, Amsterdam

Martin's Sporting Club

Het sportseizoen is weer bijna begonnen en dat betekent voetbal kijken in de kroeg. Tegenwoordig doen we dat in stijl in Martin’s Sporting Club. Sinds deze fantastische sportsbar open is, is er flink geknutseld aan het menu. De hero’s op de kaart zijn toch wel de freakshakes, waarmee je je date of vriendin zeker nog drie kwartier zoet houdt. Letterlijk, want deze units zijn natuurlijk een gigantische suikerbom.


Martin Sporting's Club,Rembrandtplein 45, Amsterdam

Je mag Marlous van Zee elke dag een freakshake brengen

Joya

Het prachtige Blue Boy op de Spuistraat heeft alweer een nieuwe bestemming gekregen. Wat je hier kunt verwachten zijn Aziatische gerechten, die wel heel mooi worden gepresenteerd. Met deze kaart is het restaurant een stuk toegankelijker geworden en kun je hier ook gewoon terecht voor één gerechtje. Hoe de Tom Kha Seafood Soep in vredesnaam maar €8,- kost is ons een raadsel, want er zat naast zeebaars en een gamba nog een coquille in waar je je huis op zou kunnen bouwen. De Thai Steak Tartare is één van de lekkerste steak tartares die we in tijden hebben gegeten en dus zeker de moeite waard om terug voor te komen.


Joya,Spuistraat 3G, Amsterdam

Little Sal

Salmuera heeft naast haar eigen zaak nu een kleine Cevichebar geopend waar je terecht kunt voor lunch. In deze zaak waan je je gelijk op vakantie in een klein Zuid-Amerikaans zaakje inclusief TL-verplichting. Een droom van eigenaar Vincent die nu eindelijk is uitgekomen. In Little Sal eet je fantastische ceviche’s, empanadas, broodjes en casavefrietjes, maar waar we echt enthousiast van worden is dat deze zaak op vrijdag en zaterdag tot 02:00 uur ’s nachts open is.


Little Sal,Rozengracht 106, Amsterdam

Bar Karakter - De Grillfabriek

Het niveau van barfood gaat echt met stappen vooruit. Eerder aten we al superlekker bij Kopstootbar en afgelopen maand bewezen de mannen van Bar Karakter, die hun foodconcept in de bar De Grillfabriek hebben genoemd. Je snapt het wel. Flink wat vlees. Wij aten een tastemenu met een burger, ribs én bavette! Een perfecte bodem die echt nodig is, want Robin en Bob laten het geen kans liggen om een nieuw biertje voor je neus te zetten.


Bar Karakter - De Grill Fabriek,De Clercqstraat 75HS, Amsterdam

Staring at Jacob x Ku West

Noah G Tucker verkocht z’n brunch hotspot om zich 100% te focussen op projecten als high cuisine. Is dat erg?! Helemaal niet! De boys van Ku Kitchen namen deze spot over, waardoor we nu opeens ook van deze sushi heerlijkheid kunnen genieten aan de Jacob van Lenepstraat zonder dat de brunch verloren is gegaan. Binnenkort kunnen we ook wat crossovers verwachten. Asian brunch? Slim!


Staring at Jacob x KU,Jacob Van Lennepkade 215, Amsterdam

Café de Tulp

Eigenlijk hoeven we niet over Café de Tulp te schrijven, want het lijkt wel of écht iedereen hier al geweest is! Zelden zagen we zo snel een spot uitgroeien tot place to be.


De Tulp,Marie Heinekenplein 33, Amsterdam

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via hallo@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.