Pizza in Amsterdam. Dit zijn de beste pizzeria's per wijk | Cityguys.nl Pizza in Amsterdam. Dit zijn de beste pizzeria's per wijk | Cityguys.nl Skip to main content

Pizza in Amsterdam. Dit zijn de beste pizzeria’s per wijk

Na meerdere pizzabiketours en de afgelopen paar jaar ruim 100 pizza's gegeten te hebben werd het wel eens tijd om onze favorieten op te sommen. Dit zijn de pizzeria's die zich vanaf nu pizza paradijs mogen noemen.

Wilde Westen (Amsterdam West)

Sinds de shisha lounge op de Marnixstraat is omgetoverd tot de tweede locatie van Het Wilde Westen komt het geregeld voor dat je Cityguys hier ziet vertoeven. Perfecte spot om na wat biertjes bij Waterkant nog even één of twee pizzatjes naar binnen te werken. Vooral op Gierige maandag, want dan kosten deze rakkers maar €9,- per stuk.

Cityguysprotip: houd je van extra spicy? Vraag dan om een combi van Diavola en Nduja. Wij noemen het nu al de Cityguysspecial. Jij nu ook.

Pizzaprijs: Tussen de €12,50 en €14,-


Wilde Westen, Marnixstraat 198, Amsterdam

De Cityguyspizza is -ondanks dat deze niet op de kaart staat- toch een klassieker aan het worden.

nNea (Amsterdam West)

nNea op de Bilderdijkstraat is dé pizzahype van Amsterdam dit jaar. De fenomenale fluffy pizza’s van deegmeester Vincenzo Onnembo zijn dankzij de donzige zachte pizzabodem als geen enkele andere pizza in de stad. Nadat de pizza’s uit de gigantische gele pizza-oven komen worden deze belegd met verse burrata of andere toppings, waarna deze geserveerd wordt met pizzaschaar. Wel de knipinstructies van de chef opvolgen!

Pizzaprijs: Tussen de €14,- en €16,50


nNea Pizza, Bilderdijkstraat 92, Amsterdam

Vincenzo Onnembo legt uit hoe je de pizza in moet knippen.

Pizza Heart (Amsterdam Centrum)

Hoe vaak zijn we dit jaar al bij Pizza Heart op de Reguliers geweest? Alleen in januari stond de teller al op twaalf pizza’s. Heeft dat te maken met het feit dat het altijd feest is op de Reguliers. Wellicht. Deze kleine pizzeria heeft in ieder geval een inmense aantrekkingskracht op elke Cityguys na een bezoek aan Feijoa, Door74 of Duke of Tokyo. Tevens een perfecte pizza om thuis te laten bezorgen. Of op de verjaardagsparty van Steven en JP, waar ze al twee jaar hofleverancier zijn.


Pizza Heart, Reguliersdwarsstraat 51, Amsterdam

Renato's (de Pijp / Vondelpark)

Begonnen in de Pijp, maar inmiddels op meerdere spots in de stad te vinden. Te beginnen met de laatste gouden set. De pizzaslices in het centrum van het Vondelpark in ’t Blauwe Theehuis van Brouwerij ’t IJ. Inmiddels al jaren te vinden in de Foodhallen en met twee locaties actief aan het van der Helstplein. Met Renato’s Pizzeria als The Original en Renato’s Osteria voor als je trek hebt in iets anders Italiaans.

Pizzaprijs: De meeste pizza’s kosten tussen de €13,50 en €15,50. Een rijkgevulde slice van 10 x 20 cm in ’t Blauwe Theehuis kost €5,95.


Renato's Pizzeria, Karel du Jardinstraat 32, Amsterdam

De pizzaslices van Renato's bij 't Blauwe Theehuis van Brouwerij 't IJ is een gouden toevoeging.

De Pizzakamer (de Pijp)

Vanaf de eerste pizzabiketour staat deze pizzeria tussen onze favorieten. In dit gezellige buurtrestaurant in de Pijp krijg je flinke pizza’s voor een zeer betaalbare prijs €12,- tot €14,- (een uitzondering hier of daar). Onze favoriet? Die met truffelsaus natuurlijk!

Protip: Pas je op de kinderen van je zus? Hier hebben ze kinderpizza’s voor €6,50.


De Pizzakamer, Tweede van der Helststraat 16, Amsterdam

Pizzakamer is nog steeds regerend kampioen van onze Pizzabiketour.

La Perla (Jordaan)

Tien! Tien! Tien! Tien!

Tien pizzapunten voor de openingstijden van deze -inmiddels klassieke- pizzeria in de Jordaan. In deze topzaak kun je al vanaf 10 uur ’s ochtends aan de ronde rakkers. Perfecte spot voor een pizzalunch of -ontbijt dus. Vooral omdat de pizza’s hier een stukje kleiner zijn. Voor een kleine prijs ook.


La Perla, Tweede Tuindwarsstraat 53, Amsterdam

De pizza's van La Perla worden aan de overkant van de straat gemaakt.

Mama Dough (Amsterdam Oost)

In dit fijne restaurant aan het Beukenplein starten wij graag met de bruchetta’s voordat we de pizza’s aanvallen. Visliefhebbers kunnen hier van maar liefst uit drie vispizza’s kiezen (de Salmone is redelijk fantastisch). Genieten doen we ook van het altijd enthousiaste personeel dat na het eten aan je tafel de scropino’s komen maken. Heb je gelijk de protip te pakken. 😉

Protip 2: Zomers kun je hier goed terecht met een grote groep aan één van de lange tafels op het terras.

Pizzaprijs: €12,95 tot €15,95


Mama Dough, Beukenplein, Amsterdam

Bonus: Pizzabakkers

Uiteraard mag deze zaak niet in dit artikel ontbreken. Nog steeds denken we vol nostalgie terug aan de ene dag dat het ons lukte om alle pizza’s te bestellen en op te eten. Tegenwoordig vind je in meerdere delen van de stad een pizzabakkers en aangezien een bezoek aan deze zaak nooit een slecht idee is is het dan ook de bonuscontent in dit artikel.

Cityguys protip: Het filiaal in Amsterdam Oost op de Plantage Kerklaan heeft een flink terras. 


Pizzabakkers, Plantage Kerklaan 2, Amsterdam

Heb jij nog mooie pizzatips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter, Instagram, Facebook of mail ons op tips@cityguys.nl