Oktober betekent feest. Waar in Amsterdam? | Cityguys.nl Oktober betekent feest. Waar in Amsterdam? | Cityguys.nl Skip to main content

Oktober betekent feest. Waar in Amsterdam?

Je hebt alle favoriete Cityguys plekken van vorige maand bezocht en dus gegeten bij Café Cliché en nu ben je benieuwd naar nieuwe zaken? Top! We zijn weer op zoek gegaan en selecteerden het beste voor je om van oktober een feest te maken. Feest, want: ADE. Oktoberfest. Nieuwe restaurants, sjieke spots; er is meer dan genoeg te doen!

Facebook-events om op te klikken

Heel rijtje met epische events weer. Klikken maar!

Girls love bartenders in Feijoa, 1 oktober
Boeklancering Ginny Werkt, 3 oktober
FENTO x OCCO (€), 4 oktober
Close the Loop at Bluespoon, 4 oktober
Enter the Woo at Jimmy Woo, 4 oktober en elke donderdag
ADNIGHT, 5 oktober
Bokkentocht in Oost (€), 6 oktober
Ron’s Monkey Circus bij Mossel & Gin, 6 oktober
Let there be brunch at INK Hotel, 7 oktober
Emerce eNight bij the Butcher Social Club (€), 11 oktober
Vroegâh bij De Club Up, 12 oktober
LUDWIG met PastPresentFuture in Paradiso, 16 oktober
ADE, vanaf 17 oktober
Strawless in the city, 19 oktober

Taiko

Schilo van Coevorden kookt bij Taiko steeds met 1 hoofdingrediënt en dat is nu soja. Wij liefhebbers van vlees en vis vonden het doodeng om een volledig sojamenu te eten, maar geloof ons: DIT WIL JE.

Op het ‘The Circle of Soy-menu’ staan onder andere gerechten als Sprouting soy met uni & yuzuTofu foieMiso en Umeboshi. Daarbij fijne wijnen, de beste sake die we ooit dronken en bij Taiko zit je in een ambiance die ervoor zorgt dat elke date die je meeneemt direct met je wil trouwen.


Taiko,Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Tuna, tuna en tuna. Het ene deel nog vetter dan de ander. Met de eigen gemaakte soyasaus van Taiko.

Pulitzer's Bar

We blijven even chic doen, want in de cocktailbar in het statige Pulitzer Hotel hebben ze een nieuwe kaart. Volledig gebaseerd op de schrijver Hemingway, met achter elke cocktail een verhaal. In het menu vind je 3 categoriën vanuit de verhalen en plaatsen die Hemingway heeft bezocht – “A Farewell to Arms”, “The Lost Generation” en “The Old Man and the Sea”. Onze favoriete cocktails: El Comandante (€18) en de Expat Sazerac (€21). Nee, niet goedkoop. Ja, wel de moeite waard!


Pulitzer's Bar,Keizersgracht 234 Amsterdam

De Expat Sazerac is een fantastisch drankje

Dimitri's

Iberico Fingers Five Spices. We worden nog wel eens midden in de nacht wakker en dan hebben we daar zin in. Dimitri’s is een behoorlijke zaak waar de piepjonge chef Dimitri (22) heerlijke gerechten voorschotelt die je kan delen. Bestel een enorme stapel gerechtjes, natuurlijk, maar houd de Iberico Fingers lekker voor jezelf. Als je in de buurt bent van station Muiderpoort: meteen uitstappen dit gerechtje halen bij Dimitri.


Dimitri's,Insulindeweg 1, Amsterdam

Public Space

Toffe nieuwe plek om te werken in Amsterdam Noord, net achter de toren. Fijne koffie, fijne mensen, fijne lunch. Wat wil een mens nog meer? Check bijvoorbeeld de burger met kip, die 8 euro kost en een prima lunch is. Met een filterkoffie of een andere, waarbij bonen naar keuze zijn en de mensen je graag helpen met de beste optie voor jou. Werken aan een tafeltje of hangen op een van de banken of stoelen: wij zijn fan.


Public Space,Bercylaan 301 Amsterdam

Peroni Risotteria

Kenners van Cityguys weten dat we gek zijn op Peroni en op risotto. En laat Peroni nu net een popuprestaurant doen in Hangar met de Costardi Brothers! Die kookten samen in Italië een ster bij elkaar en jij kunt hier bij zijn, want ze hebben een winactie!: Krijg een geheel verzorgde avond voor twee door een mail te sturen naar risotteria@peroni.nl, en vertel waarom je erbij moet zijn. Wij tippen: omdat je ook wel een keer een avond mét Cityguys wilt zijn.


Peroni Risotteria in Hangar,Aambeeldstraat 36, Amsterdam

Roberto’s restaurant in het Hilton bestaat 25 jaar en komt met meer tafelbereidingen. In al die 25 jaar zijn we er nog nooit geweest, dus dat moest er maar eens van komen. Ook is Het Tapastheater geopend en daar zijn we benieuwd naar. Wat nog meer? Kluis opent op de plek waar eerst Roebling’s zat op de Haarlemmerstraat. Momo bestaat 10 jaar en viert het met een gala, het Holland Casino in Amsterdam West opent en we zijn benieuwd naar het restaurant in het SOHO House: Cecconi’s. Voor een dagelijks live verslag van wat er in de stad gebeurt volg je ons natuurlijk op Instagram stories.

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via Twitter, Instagram of Facebook of stuur op ons mailtje via tips@cityguys.nl