November wordt een topmaand als je naar deze restaurants gaat | Cityguys.nl November wordt een topmaand als je naar deze restaurants gaat | Cityguys.nl Skip to main content

November wordt een topmaand als je naar deze restaurants gaat

Wat was het weer een fantastische maand! We bezochten nieuwe en verhuisde restaurants. We aten bij alle nieuwe stands in de foodhallen en hielden bij wat er nog meer aan zit te komen. Als je op zoek bent naar een nieuwe spot in Amsterdam om je vrienden of vriendinnen mee naar toe te nemen zit je met deze lijst goed. Maak er een heerlijke maand van!

Favoriete Facebook Events om op te klikken

The Loft Afterwork, 3 november
De grootste wijnbar van Nederland, 3 tot 5 november
Cityguys & Friends borrel – Café de Paris #24uurrokin, 4 november***
Korean Bao Bun Night in Amsterdam West, 5 november
Menu Launch Week – 2for1 Meals & €6.50 cocktails, 1 t/m 6 november
Cherish my sherry (Door74), 9 & 10 november
Solid Cocktails op de Local Goods Weekend Market, 12 november
FISSA X Cult Status | Hotel Arena, 18 november
Tony’s FAIR – The White Edition, 24 november
All Day Breakfast and Brunch Baos, 27 & 28 november

*** Belangrijk! We vinden het heel tof als je ook komt.

The Butcher Social Club

The Butcher social club kun je het beste omschrijven als The Butcher meets Ton Ton Club meets 4 sterren Hotel Lobby. Aan de voet van de A*Dam Toren vind je een groot terras en een nog grotere lobby, waar je kan tafeltennissen, flipperen, tafelvoetballen en poolen. Dat allemaal natuurlijk onder genot van een burger en een biertje. En dat de hele nacht door, want The Butcher Social Club is vrijdag en zaterdag 24/7 open.

Bierfabriek

De biertjes en kippige kippen van Bierfabriek zijn verplaatst van het Rokin naar het NES. Na 5 jaar Rokin is de bierbrouwerij verplaatst naar het voormalige pand van Brasserie Harkema, waarin ze bijna 2x zoveel ruimte hebben. Dat gaat niet ten koste van de sfeer, want het restaurant heeft verschillende knusse hoekjes gecreëerd. De kip en het bier zijn er absoluut niet minder op geworden en we mogen nog steeds met pinda’s gooien. Love it!

Blue Boy

De nieuwe Casper Reinders spot heeft alleen de naam gehouden van het ooit zo beruchte Blue Boy. Deze nieuwe parel vind je in de Spuistraat en is een mooie spot om je smaakpapillen op de proef te stellen. Bij Blue Boy kies je 3 tot 7 gangen die allemaal vaststaan. Je hoeft dus alleen te kiezen hoeveel honger je hebt: ideaal. Dit is de gegrilde sukade van Argentijnse black angus met polenta en die vonden we erg lekker. Neem sowieso 4 gangen, want dan krijg je de geconfijte kip die nogal de bom is.

Foodhallen

Er zijn zoveel nieuwe standhouders in de foodhallen, dat dit eigenlijk een heel artikel waard is. Sinds kort kan je in de foodhallen terecht voor taco’s van Taqueria Lima West of Dim Sum van Dim Sum Thing. Onze favoriete spots vind je hier: Wat gebeurt er allemaal in de foodhallen?

Restaurant Lt. Cornelis

Ken je dat moment dat buitenlandse vrienden “Traditional Dutch food” willen eten, en dat je alleen maar kan denken aan patat oorlog en bitterballen? Restaurant Cornelis is vanaf nu de oplossing hiervoor, want dit restaurant brengt alleen maar Nederlandse gerechten op het bord en serveert zelfs Nederlandse wijnen!


Lt. Cornelis,Voetboogstraat 13, Amsterdam

Kauffmann

Kauffmann heeft sinds kort op zondag een all you can eat brunch, die erg gezond is voor Cityguys, maar perfect is als je een fitgirl ben. Uiteraard vind je naast de humus ook fluffy pancakes en genoten wij van de bloody mary’s die hier goed betaalbaar zijn. Chille spot om uit te brakken en een spelletje te spelen met vrienden!


Bar Kauffmann,Reinier Claeszenstraat 4b, Amsterdam

Amstel Boathouse

Amstel Boathouse heeft een nieuwe eigenaar die het roer flink aan het omslaan is op deze locatie aan de Amstel. Wij mochten alvast genieten van de nieuwe menukaart voordat de locatie in december sluit voor een flinke verbouwing, waardoor het komende lente zomaar een toffe spot zou kunnen zijn om met de boot aan te meren.


Amstel Boathouse,Amsteldijk 223, Amsterdam

Wat we deze maand gaan doen

De grootste wijnbar van NL

Grapedistrict viert haar 10 jarig bestaan met de grootste wijnbar van Nederland. Natuurlijk ga je daar dan heen! Voor dit feest zijn de Hallen Studio’s omgebouwd tot één grote wijnbar van 600m2. Donderdagavond zijn wij er. Kom je proosten?
De grootste wijnbar van Nederland, 3 tot 5 november

Soto & Saté

Zes maanden lang zit deze pop-up op het Beukenplein en tot nu toe zijn de recensies lovend. Dat gaan we deze maand zelf testen.
Soto & Sate, Beukenplein 5, Amsterdam

Mama Dough

En er is nog meer reden om naar het Beukenplein te gaan, want met Mama Dough heeft Amsterdam Oost er een hippe pizzabar bij. Daar we na 2 pizzabiketours redelijke pizza-experts zijn kijken we er extra naar uit om deze spot te testen.
Mama Dough, Beukenplein 21, Amsterdam

Restaurant ANNA

Restaurant ANNA heeft een bistro en een wijnbar toegevoegd aan het fine dining restaurant. Daar we bij ANNA dit jaar al een keer ongelooflijk lekker hebben gegeten, kijken we hier heel erg naar uit. Restaurant ANNAWarmoesstraat 111, Amsterdam

Aangekondigd:

Dum Dum Palace: 4 november

Dagelijks fiets ik over de Zeedijk, waar ik de aankondiging van Dum Dum Palace niet heb kunnen missen. Volgens de Instagram van Dum Dum Palace wordt dit een Oriental Brasserie met All Asian Everything en Panda Bier. Wij zijn benieuwd!

Bo Nam: 11 november

Aan de Lange Leidse Dwarsstraat openen de eigenaren van Bo Cinq een Vietnamese Bistro genaamd Bo Nam. We hebben alvast een sneak-peak gekregen en kunnen je beloven: Het ziet er heel vet uit! Uiteraard gaan we deze uitgebreid testen, tot dan doen we het ook hier met de Instagram foto’s.

De Kanarie Club: half november

De grondleggers van de Foodhallen komen met een fucking vet nieuw concept. De Kanarieclub moet een spot worden waar je overdag kan werken, maar waar je ook een borrel kan hebben. Van wat ik heb begrepen zal er zelfs een poolbar zijn. Dus dat worden fantastische snaps en Instagrams!

Holy Cow wat is dit een freaking lange lijst geworden. Er gebeurt zo freaking veel in de stad, dat het een genot is om het bij te houden. Hebben we toch ngo wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via hallo@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.