Cityguys nieuwe restaurants, bars en event guide, mei 2017 | Cityguys.nl Cityguys nieuwe restaurants, bars en event guide, mei 2017 | Cityguys.nl Skip to main content

Cityguys nieuwe restaurants, bars en event guide, mei 2017

We voorspellen mooi weer in mei, dus we hebben weer een aantal heerlijke plekken voor je die je kunt bezoeken. Hier lees je over de nieuwe bars, terrassen en restaurants waar je in Amsterdam moet lunchen, drinken en uit eten gaan.

Facebook events om te klikken

Halve Finale Ajax kijken in de Kopstootbar, 3 mei
Mossel & JAJEM Bevrijdingsfestival, 5 mei
Smulpaapje pop-up restaurant (voor als je kinderen hebt) (€), 8-14 mei
PechaKucha avond in De School (€), 10 mei
Bols Geneverstreet in de Reguliers 7 cocktails proeven voor een tientje! (€), 10 mei
Cocktail Festival, 13 mei
BierOost Festival (€), 13 mei
24H in Nieuw West, 13 mei
The Next Web Conference (€€€), 17 mei openingsparty en 18-19 mei
GIN FESTIVAL, 19-20 mei
Jacobsz and Two Chefs: Night out in the Brewery (€€), 20 mei
FUEGO in de Bitterzoet (€), 20 mei
Perfect Serve Barshow (€), 22-23 mei
Het weekend van de Rollende Keukens, 24-28 mei
JAJEM Amsterdam World Tour in de Oosterbar, 26 mei
Club Rum Festival (€), 27 mei

Welke restaurants en bars zijn er geopend in Amsterdam?

Er zijn weer ontelbaar veel nieuwe locaties bij en we konden niet eens overal heen om het te testen. Hieronder de plekken waar we geweest zijn én die direct de Cityguys recommended sticker hebben gekregen.

Eetcafé Wijmpje Beukers

Als er één restaurant is dat je moet kiezen voor mei, laat het dan alsjeblieft Wijmpje Beukers zijn. Wijmpje Beukers is nu drie maanden open en wordt met de week populairder. Niet zo gek ook, want je wordt hier zo warm door eigenaar Maarten ontvangen dat je hierna je vrienden meeneemt voor nog zo’n gezellige avond. Bang dat Maarten er niet voor je klaar staat om je naam te roepen zodra je binnenkomt (hij doet dit echt!) hoef je niet te zijn, want Wijmpje Beukers is van dinsdag t/m zaterdag open zodat de hele crew altijd voor je kan knallen.
Wij aten de eendenborst die verrukkelijk was, maar daar de kaart elke week anders is raden we je vooral aan om de het menu op de website en Instagram in de gaten te houden.


Eetcafé Wijmpje Beukers,Karel du Jardinstraat 47, Amsterdam

GIN Neo

GIN NEO is verhuisd van de Jordaan naar de Noorderstraat (nabij Weteringschans). In dit naar Chef Jin Hu vernoemde restaurant vind je elke maand een nieuwe menukaart op basis van het seizoen. De bazen in de keuken komen met belachelijk toffe gerechten aanzetten (zoals de ‘Pigeon on Fire’ of de ‘Eel Grey’), terwijl het restaurant gewoon chill en relaxed is. Omdat Jin van origine sommelier is, weet je dat het met de wijnen ook wel goed komt dus volg lekker de tips op van de prachtige dame die zich ontfermt over de wijnen.


GIN Neo Bistro,Noorderstraat 19-23, Amsterdam

Dankzij Gin Neo kunnen we duiven in Amsterdam opeens weer waarderen

Bar Centraal

Voor wijnliefhebbers in Amsterdam West is deze bar fantastisch nieuws, want de mannen achter Glouglou in de Pijp hebben deze maand Bar Centraal geopend op de Ten Katenstraat. In het voormalige pand van Bar Brouw vind je deze spot, waar je dus ook lekker de hele zomer op het terras kunt zitten. Is dat alles? Nope! De voormalige keuken is omgetoverd tot een open keuken met chef’s table waar je kunt genieten van de kookkunsten van chefs Fernando en Riccardo die heerlijke kleine gerechten serveren voor prijzen tussen de €6,50 en €13,-. Wij genoten zo erg van de bouillon met ei, paddenstoelen en zeewier dat we gelijk hebben voorgesteld om dit gerecht Miso Horny te noemen. Geniet daarna lekker van de burrata, de bloedworst met cashewnoten en de parelhoen. Ach, neem gewoon het hele menu want dat kan met deze prijzen.


Bar Centraal,Ten Katestraat 16, Amsterdam

The Beef Chief x Tapmarin

We hebben je al heel vaak verteld dat The Beef Chief op dit moment onze favoriete hamburger in Amsterdam maakt, maar je moest er tot voor kort voor naar de Oedipus brouwerij in Noord. Nu kun je de burgers echter ook eten in de Tapmarin, waar we onze Cityguysborrel vierden. Geloof ons, je wilt hier heen. Laat je ons even weten of het ook jouw favoriete burger is op Instagram of op Twitter?


Tapmarin,Van Woustraat 130, Amsterdam

Voor de laatste Cityguysborrel maakte The Beef Chief een speciale burger met topping van Pendergast

Strangelove

Beetje gek, maar wij waren meteen verliefd op deze plek. Het is in het oude Pathalogisch Anatomisch Lab en daar huist nu een bioscoop in, een aantal startups in de creatieve scene én een awesome restaurant. Ze zijn geopend voor brunch in het weekend en dat doe je daar met een awesome Bloody Mary. Als Louwrens werkt dan kun je ook een bloody mary met bourbon bestellen, die zijn dus heel fijn en het ontbijt mag er ook zijn.


Strangelove / LAB111,Arie Biemondstraat 111, Amsterdam

Wat gaan wij allemaal doen in mei?

Tot zover de plekken waarvan we weten dat het fantastisch is. Natuurlijk openen er nog meer zaken, hebben onze favoriete locaties speciale events en in mei beginnen de festivals weer en er zijn er veel gerelateerd aan drank. Lees snel verder!

Bord'Eau

Van 2 tot en met 5 mei kun je bijna gratis lunchen bij Bord’Eau. Het restaurant in Hotel l’Europe met 2 michelinsterren serveert een lunch van 3-gangen met amuses voor slechts €48. Dat is dus wel iets duurder dan ‘bijna gratis’, maar hoe vaak krijg je de kans om op zo’n niveau te eten voor deze prijs?


Bord'Eau,Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

Gin Festival

Fan van gin tonics? Of gin in het algemeen? Op dit festival heb je de kans om 120 (!) verschillende gins te proberen op 1 dag. Voor de vrijdag betaal je €25 in de voorverkoop en voor de sessies op zaterdag €21,50. Vorig jaar organiseerde Mister Cocktail dit festival voor het eerst en toen was het meteen uitverkocht. Wij vonden het fantastisch en raden je aan om langs te gaan en met het gin glas dat je krijgt zoveel mogelijk verschillende gins te proeven en de verhalen van de mensen achter de gins te horen. Check de website voor meer informatie


GIN Festival // Undercurrent,Papaverweg 265, Amsterdam

Club Rum

Ook voor de liefhebbers van Rum is er een festival in mei. In een cocktailbar in Rotterdam ontmoetten we oprichter en liefhebber Gianni en die miste in Amsterdam nog een rum festival. Dat is er nu en wel op 27 mei. Denk aan een Caribische setting, aan sigaren en cocktails, lekkere hapjes en euh, rum.


Club Rum // TOBACCO theater,Nes 75, Amsterdam

Taste of Amsterdam

Ja, we weten het. Dit event is pas van 2 tot en met 5 juni. Maar we vinden het altijd zó lekker om hier te eten en te drinken dat we je alvast erop willen wijzen dat je kaarten kunt kopen. Veuve Clicquot gaat weer  iets tofs doen hier met hun champagne en vele merken pakken hier groots uit. Wat er precies vanuit Cityguys gaat gebeuren is nog niet bekend, maar verwacht dat we er wat dingen gaan organiseren dus zet dit event alvast in je agenda en volg onze events op Facebook. Daarnaast zullen we ook weer wat kaarten weggeven via Instagram, dus dubbel zoveel reden om ons te volgen!


Taste of Amsterdam (2 t/m 5 juni),Amstelpark, Amsterdam

Perfect Serve Barshow

De Perfect Serve is de grootste bartenderbeurs van Nederland, waar heel bartendend Nederland naartoe gaat. Eigenlijk heb je hier als gewone consument helemaal niets te zoeken, tenzij je natuurlijk net zoveel van cocktails houdt als wij. Omdat we weten dat er tussen onze lezers wel wat cocktailfanaten zitten hebben we hier ook weer wat kaarten voor weg te geven op ons Instagramaccount.


Perfect Serve Barshow (22 en 23 mei),Klönneplein 4-6, Amsterdam

Mama Makan

Yes! In het nieuwe Hyatt Regency hotel wordt natuurlijk ook een restaurant geopend en er is gekozen voor de Indonesische keuken. Op een fijne plek in de Plantagebuurt gaan we snel testen hoe het eten is.


Mama Makan,Sarphatistraat 104, Amsterdam

FISK

Het ziet ernaar uit dat het visaanbod in Amsterdam weer flink aan het stijgen is, want op 17 mei opent restaurant & bar FISK in De Pijp. Onze reservering staat alvast dus als het bevalt vind je dit restaurant volgende maand terug in deze guide.


Bar FISK,Eerste Sweelinckstraat 23, Amsterdam

What else?

Er zijn zoals je boven bij de Facebook events ziet enorm veel events. We geven veel kaarten weg deze maand, dus houd onze social media kanalen in de gaten als je gratis bier, gin, rum en andere dranken wilt drinken. Verder willen we je wijzen op de opening van Strand Zuid (wij varen er met de boot heen en testen er het eten en drinken) en weet dat je sinds kort kunt eten in de Kopstootbar. Maak er een mooie maand van!

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via hallo@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.