Nieuwe restaurants, bars en places to be in februari | Cityguys.nl Nieuwe restaurants, bars en places to be in februari | Cityguys.nl Skip to main content

Nieuwe restaurants, bars en places to be in februari

In de Amsterdamse horeca is de rustige maand januari voorbij, dus laten we afspreken dat we weer big spenders worden in februari. Wij bezochten afgelopen maand gewoon weer heel veel restaurants en delen graag de beste plekken met je. We waren ook nog op reis en schreven een weekendguide Berlijn voor jullie. Als je op zoek bent naar een nieuwe spot in Amsterdam om je vrienden of vriendinnen mee naar toe te nemen zit je met de onderstaane locaties wel echt goed. Maak er een heerlijke maand van!

Favoriete Facebook Events

Happy Ending in Adam & Siam, 3 februari
La Suite bij 5&33, 3 februari
Pinch Dumplings at Wijnbar Paulus, 3-25 februari
Sjefietshé Popup x The Hoxton, 6-12 februari
Friendzone Almost Valentine, Almost Love, 10 februari
Justin Brown Hosts Build Your Own Bao at Sushilee, 11 februari
La Chouffe kabouter feest, 11 februari
Tipsy Tea Party in The Duchess, 12 februari
Mikkeller Running Club (hardlopen met bier als beloning!), 17 februari
Komm Schon Alter (€), 17 februari
We Love Food Festival (€), 24 – 26 februari
The Flexican Allnighter bij Disco Dolly, 25 februari
Wine & Jazz Sunday bij Thirty5ive, 26 februari

Nieuwe restaurants en bars in Amsterdam

Deze restaurants, bars of pop-ups onlangs geopend en zijn de moeite waard om deze maand te bezoeken.

De allernieuwste locatie van BAUT is de meest knusse tot nu toe

BAUT Paradijs

Yes! Het reizend circus van BAUT Paradijs heeft voor de komende 1,5 jaar een locatie gevonden in het oude gasdistributiecentrum in Amsterdam Oost aan het Paradijsplein. Doordat BAUT hier een stuk langer kan blijven dan op de vorige locaties is er ook echt geïnvesteerd in de locatie waardoor het restaurant een stuk knusser is dan de vorige locaties. Het eten is weer net zo fenomenaal als we op de andere locaties gewend zijn, dus je moet hier echt een keer gaan eten. Wij hebben het in elk geval goedgekeurd!


BAUT Paradijs,Paradijsplein 1, Amsterdam

De Tuna Tataki van BAUT Paradijs smaakt net zo fantastisch als ie eruit ziet
Die dessert heet de chocoladevulkaan, omdat de binnenkant nog vloeibaar is. Met deze foto krijg je elke vrouw mee.

Bistro Restaurant Anna

Restaurant Anna zit aan de Oude Kerk op de Wallen en als je het kent, dan weet je dat ze er fantastisch eten serveren. Het fine dining gedeelte is er nog steeds, waar je 6, 8 of 9 gangen kunt eten en sinds kort draait de bistro ook op volle toeren. In de bistro eet je ‘gewoon’ 3 gangen en dat zijn 3 heel fijne gerechten. Highly recommended is de Kalfswang, een gerecht dat chef Ben van Geelen ook bij zijn oude restaurant A la Ferme in het seizoen vaak op de kaart had staan. Bij het dessert vind je kaas van Kef (drink er de Macvin bij, heerlijk!) en houd de Facebookpagina van Anna in de gaten, want er komen spontane avonden met een dagmenu voor slechts 15 euro!


Restaurant Anna,Warmoesstraat 111, Amsterdam

De kalfswang van Bistro Restaurant Anna

Sushilee

Werk je aan of woon je dichtbij de zuid-as? Ga dan eens langs bij Sushilee! Tijdens de lunch hebben veel mensen dit kleine zaakje met twee Japanse chefs in de keuken al weten te vinden, maar sinds kort is deze locatie ook ’s avonds open. Superchill als je even snel goede sushi wil scoren, want dat is wat ze hier doen. In een setje sushi van sushilee zal je absoluut geen schrale maki’s met alleen komkommer tegenkomen, check alleen al de innovation set (12 stuks, 14 euro) hieronder op de foto!


Sushilee,George Gershwinlaan 534, Amsterdam

The Innovation Set van Sushilee

Temakery

Op de Ferdinand Bolstraat is eind januari Temakery open gegaan. Een onwijs chille spot in de pijp om pokebowls of sushiwraps (grote sushirolls) te halen. Het concept is echt supersimpel: nadat je de keuze hebt gemaakt tussen zalm, tonijn, kip, tofu of garnalen kies je 4 extra toppings die de toppers van Temakery dan verwerken in een Pokebowl of Sushiwrap. Deze units zijn eigenlijk al bijna een hele maaltijd, dus neem een vriend mee, want je wil hier ook absoluut de Korean chickenwings en de octopusballs (no joke, deze zijn echt belachelijk lekker!) eten. Perfecte lunchspot als je niet zo lang wil zitten.


Temakery,Ferdinand Bolstraat 128, Amsterdam

Een halve sushiwrap van Temakery

Libertine Café Café

Eind januari opende Casper Reinders (bekend van Jimmy Woo, BoNam, Lion Noir, Elephant du Congo en Blue Boy) samen met Steven Pooters, oprichter van Café George, een nieuwe spot in de Wolvenstraat genaamd Libertine Café Café. Libertine moet de chille wijnspot voor de locals worden waar je ook een lekker hapje of een lunch kan doen. Helaas zijn we hier alleen nog binnen geweest toen de keuken nog niet af was, waardoor we deze nieuwe spot nog niet hebben kunnen testen, maar je zal deze spot snel genoeg voorbij zien komen op ons Instagramaccount @CityguysNL.


Libertine Café Café,Wolvenstraat 22, Amsterdam

Binnenkort open in Amsterdam!

We zijn altijd benieuwd wat er opent en ook nu staat de Cityguys mailbox weer vól met uitnodigingen. Vinden we leuk, testen we graag en hieronder vind je de plekken waar we heel hard naar uitkijken in februari.

Rosalia's Menagerie

Dit belooft een fantastische cocktailbar te worden, waar je ook nog eens goede jenever kan drinken. De uitnodiging voor de opening kwam met een cocktail die ervoor zorgt dat we zo snel mogelijk de hele kaart willen drinken. Alina en Thomas zijn ook goed met food, dus we verwachten awesome bonbons en toffe gimmicks bij de cocktails. Open voor publiek op donderdag, vrijdag en zaterdag vanaf 17 februari.


Rosalia's Menagerie,Kloveniersburgwal 20, Amsterdam

Our walls are ready... just 12 more days! #excited #grandeopening

Een foto die is geplaatst door Rosalia's Menagerie (@rosalias_menagerie) op

The Avocado Show

Heel Amsterdam is in afwachting van The Advocadoshow van Mr. Ron Simpson, Julian Zaal en chef Jaimie van Heije. Uit betrouwbare bron hebben wij echter begrepen dat deze spot pas begin maart open zal gaan, maar wij hopen jullie al eind februari te kunnen vertellen wat je kunt verwachten.

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter. Mist jouw spot hierin? Stuur ons dan even een mailtje!