Lekkerste nieuwe plekken in Amsterdam: Maandguide juni | Cityguys.nl Lekkerste nieuwe plekken in Amsterdam: Maandguide juni | Cityguys.nl Skip to main content

Lekkerste nieuwe plekken in Amsterdam: Maandguide juni

Zomer! Op welk terras moet je zitten, welke nieuwe restaurants zijn er geopend en wat mag je echt niet missen? Cityguys ging weer voor je op jacht en heeft de tofste locaties geselecteerd met natuurlijk de nodige Facebook events.

Facebook events om op te klikken

Taste of Amsterdam, 1-3 juni
Diageo World Class finals2 juni 
Ardbeg Day, lancering Grooves, 2 juni
Busker’s Inn Street Music Festival bij Volkshotel, 3 juni
Let There be Brunch @ Taste, 3 juni
Drie Daken Diner met Lowlander, 8 juni
Nikka Whisky Takeover in Tunes Bar, 8 juni
Moët Grand Day, 9 juni
Bachus Wijnfestival, 8 t/m 17 juni
Fried Bao Ice Cream Popup Bar, 9 juni
Hendricks Gin KomkommerKantine, 14 en 15 juni
Coconuts in Bitterzoet, 15 juni
Wijnspijswandeling Amsterdam Zuid, 17 juni <- Binnenkort winactie op Facebook!
Rolschaatsen op het dak bij Floor17 met Flamingle, 21 juni
Barts Boemboe Buurt BBQ @ House of Watt, 24 juni
Nomads festival, 30 juni

Meer festivals bezoeken? Check dan hier onze festivalguide

"Als je behoefte hebt aan een avond romantiek, vraag dan bij je reservering om een plekje aan het 'Tinderbalkon'."

Xampanyeria Centra

Midden op de Wallen vind je deze zaak, gevestigd in het oude Centra. De tapas die je hier eet zijn fantastisch en voor slechts 16 euro bestel je er een fles cava bij. Als je behoefte hebt aan een avond romantiek, vraag dan bij je reservering om een plekje aan het ‘Tinderbalkon’. Bestel vervolgens altijd de chorizo hotdog (met foie gras), al maakt het echt niet uit wat er op tafel komt: stuk voor stuk heerlijke gerechten. Wij beloven je: je komt hier na de eerste keer gegarandeerd nog een keer terug.


Xampanyeria Centra,Lange Niezel 29, Amsterdam

Le Nouveau Riche

Midden op het Rokin eet je 3 gangen voor 35 euro bij de plek waar vroeger Societe Wunderbar zat. Nog veel vroeger zat restaurant “Riche” er, dus dat is waar de naam vandaan komt. Wij aten een fantastische steak tartare (wel met koriander, dus korianderhaters moeten dat even melden), proefden de zalm maar kregen ook een perfecte Côte de Boeuf die slechts €62,50 kost en met 2 sides komt.


Le Nouveau Riche,Rokin 84, Amsterdam

Het Amsterdamse Proeflokaal

Dit restaurant is gigantisch. Of je nu vis wilt eten, vlees of vegetarisch, het kan allemaal. Alleen een drankje doen aan de bar of op het terras? Geen probleem. Hier kregen we een workshop lam uitbenen en daardoor een speciaal menu, wat zo fijn was dat we zeker nog een keer een van de keukens uit gaan proberen voor een proeverij op het Stadionplein.


Het Amsterdamse Proeflokaal,Stadionplein 300, Amsterdam

Duke of Tokyo

Na maanden van verbouwen is het zover; Duke of Tokyo is geopend! Als je karaoke tof vindt moet je hier zeker zijn en als je het niet tof vindt, dan nog steeds. Wat een bizarre zaak is dit. Wil je echt absoluut niet zingen? Geen probleem. Het barteam hier heeft ervaring opgedaan in de beste cocktailbars van de stad dus je vermaakt je hier meer dan prima aan de bar.


Duke of Tokyo,Reguliersdwarsstraat 37, Amsterdam

Het oude Elephant du Congo werd omgebouwd tot een Japanse straat met verschillende deuren waarachter je kunt zingen

Kebabi

Even verder lezen na het woordje ‘vegan’ ok? Perfecte spot om te daten met een vegan of vegetarisch iemand, omdat ze superveel bier hebben, het een gezellige plek is en zowel het broodje als de kapsalon fucking goed op smaak zijn. Ja, echt. Zelfs de ‘kaasstengels’ zijn goed. Wederom een goedgekeurde vegan-spot; het moet niet gekker worden.


Kebabi,Overtoom 428, Amsterdam

Van de loaded wafflefries met kebab geloof je bijna niet dat deze geen vlees bevat

The Beefsteak Club by Charles & Charley

Vlees uit de Josper oven en cocktails van Andrew Nicholls. Tot nu toe praat iedereen even de legendarische Piña Colada die op de kaart staat, maar wij zijn nog steeds niet bij deze cocktaillegende op bezoek geweest. The Beefsteak Club is zo’n restaurant dat al een must-do is voor de opening (én we zijn nog steeds dankbaar dat we wel voor opening een doorsnede van de menukaart aten), maar inmiddels zijn ze gelukkig geopend. We kunnen hier over schrijven wat we willen, maar je moet er gewoon heen. Proef. Geniet. Bedank ons later.


The Beefsteak Club,Goudsbloemstraat 207-211, Amsterdam

"Je geld is op, maar je wilt toch uit eten? Ga naar L'Osteria!"

l'Osteria

Je geld is op, maar je wilt toch uit eten? Hier moet je zijn. Een pizza is hier gigantisch en kost ongeveer een tientje. Je kunt beide kanten anders laten beleggen, dus sharing is caring is een topconcept hier. Ze zijn zo groot dat ie flink over de rand van je bord komt en zelfs de tafel volledig bedekt. Wij raden je aan om er voorf een vitello tonnato bij te eten en als dessert de piccolo duetto (2 glaasjes tiramisu, panna cotta of crema di fragola)) voor €4. Negroni als dessert voor 7 euro en dit alles op een toplocatie met terras.


l'Osteria,Korte Ouderkerkerdijk 26, Amsterdam

Daalder

Ja, dit restaurant is er natuurlijk al een tijdje, alleen niet zoals in de huidige vorm. Sowieso moet je hier in de zomer een keer gegeten hebben want op het terras is het heerlijk toeven. Chef Dennis Huwaë maakt hier de beste gerechten met zijn team. Kies het Daalder menu (de 150 euro meer dan waard) en geniet van 7 gangen (er zijn 2 amuserondes!), wijnen en koffie/thee met friandises. Langoustine met kaviaar is altijd een goed idee, zeker bij Daalder. Wij kijken er niet raar van op als ze in december die ster van Michelin pakken.


Daalder,Lindengracht 90, Amsterdam

Het is onmogelijk te beschrijven hoe goed deze amuse is

Anders nog iets?

Je kunt eten op het terras van Sushi Samba of Mama Kelly, Gs in de Pijp heeft tegenwoordig een avondmenu en zowel bij Rosalia’s Menagerie als bij Door 74 is een nieuwe cocktailkaart gelanceerd, reden genoeg om ze beide even te bezoeken. Door de vele openingen hebben we niet de kans gehad om al bij Nomads en Bar Alt te eten, dus daar hebben we het later nog over en een speciale vermelding voor restaurant Het Bosch, waar we (het bestaat al 38 jaar) eindelijk aten en dat komt binnenkort terug in een ander artikel.

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter of mail ons via tips@cityguys.nl