De ideale foodspots om eten en cocktails te combineren | Cityguys.nl De ideale foodspots om eten en cocktails te combineren | Cityguys.nl Skip to main content

De ideale foodspots om eten en cocktails te combineren

Je wil gruwelijk lekker eten en genieten van cocktails. Best moeilijk, want bij de meeste cocktailbars kom je niet verder dan een paar olijven en wat pinda's en lang niet in elk restaurant staat een goede bartender. Cityguys zou Cityguys niet zijn als het op zoek zou gaan naar de ultieme spots waar lekker eten en heerlijke cocktails bij elkaar komen om je date mee naartoe te nemen.

Calle Ocho

Wanneer de markt op de Albert Cuypstraat is opgeruimd verschijnt er vanachter de kraampjes met te wijde truien dit kleurrijke zaakje vol met tequila en mezcal. Deze hoef je absoluut niet te shotten, want de mannen achter de bar maken er fantastische cocktails van. Denk hiernaast aan taco’s frisse ceviches en empanadas en je hebt een topavond.

Calle Ocho, Albert Cuypstraat 226I, Amsterdam

afbeelding

Snappers

Op de Reguliersdwarsstraat snappen ze het ook. Op de Tex-Mex menukaart vind je vooral nacho’s, taco’s, burgers en een aantal vleesgerechten. De meeste cocktails op de kaart kosten โ‚ฌ9,50 of โ‚ฌ10,50 en zijn hiermee echt aan de goedkope kant. Eรฉn van de Cityguys favorieten hier is de Pornstar Martini (no shame), die misschien wel de beste van de stad mag worden genoemd.

Snappers, Reguliersdwarsstraat 21, Amsterdam

Porem

In deze bar van cocktaillegende Remco Babay drink je fabuleuze cocktails die gecombineerd worden met de gerechten van Restaurant Geisha dat achter deze cocktailbar verscholen ligt. (Of andersom, net welke ingang je pakt). Vraag vooral aan Remco persoonlijk advies, want dan komt hij met de meest fantastische combinaties aanzetten.

Porem, Geldersekade 19, Amsterdam

afbeelding
Van deze twist op eenย boulevardier met mezcal met een toevoeging van pistachenootolie blijven we dromen.

Terpentijn

Eรฉn van de meest gezelligste bars van Amsterdam heeft nu al een tijdje een hele fijne menukaart. Eerlijk is eerlijk, wij eten hier heel graag de spicy szechuan ribs die netals bij Cannibale Royale van het bot afvallen, maar voor de wat mindere carnivoren onder ons staan er bovengemiddeld veel groentegerechten op de kaart. Ribs combineren we graag met een glas bourbon, waarna we hier de koffie inruilen voor een Espresso Martini.

Terpentijn, Rokin 103, Amsterdam

Ribs Terpentijn

Salmuera

Hallo! Kan dit restaurant iets fout doen? Met vijf verschillende ceviches op de kaart, vlees van de asado grill (wat betekent dat het vlees boven houtskool bereid wordt) en meer dan zestig (60!!!) mezcals in de bar lijkt deze spot helemaal voor Cityguys te zijn gemaakt. Hebben we nog wat te klagen? JA! Dat het niet altijd mooi weer is in Nederland, want het terrasje van Sal is super.

Salmuera, Rozengracht 106-H, Amsterdam

afbeelding
De ceviches bij Salmuera zijn voortreffelijk

Restaurant C

In Bar C serveren ze gerechtjes die op de cocktails zijn afgestemd. C staat voor Celsius. Het restaurant wil je vooral bijbrengen hoe belangrijk verschillende temperaturen voor gerechten zijn en serveert daarom gerechten die bijvoorbeeld op 20, 80, 100 en 200 graden bereid zijn. In de zomer kun je hier op een gigantisch terras buiten zitten, maar wij zitten ook graag bij Timo aan de bar.

Restaurant C, Wibautstraat 125, Amsterdam

Uiteraard kun je ook nog cocktails drinken en gefrituurde kip eten bij Tales & Spirits. Nog meer cocktailtips? We hebben ook nog een artikel over onze favoriete cocktailbars van Amsterdam.