Hotspots die je wilt bezoeken in mei | Cityguys.nl Hotspots die je wilt bezoeken in mei | Cityguys.nl Skip to main content

Hotspots die je wilt bezoeken in mei

We houden je weer op de hoogte van het laatste nieuws in mei: Wat is er net geopend, waar wil je in deze maand heen en welke evenementen zijn de moeite waard om bij te zijn? We testen ons een slag in de rondte om voor jou de tofste locaties uit te zoeken en dat zijn er deze maand weer een hoop!

Favourite Facebook Events

Bevrijdingsdag bij de Westergas, 5 mei
Yummya Food Festival, 5-8 mei
Amsterdam Kookt (Olympisch Stadion), 5-8 mei
Rollende Keukens, 12 t/m 16 mei
Le Vendredi 5&33, 13 mei
Cityguys 1 year anniversary (invite only), 14 mei
Upperclub, elke zaterdag
Gin Festival, 21 mei
Perfect Serve Barshow (€27,50), 23-24 mei
The Next Web Conference, 26 mei
Digital Marketing Live, 26 mei

Bulls and Dogs

Op de Van Wou zit nu een echte hotdogbar. Wij aten de Luxurious Dog en de Bacon and Chips dog met sweet potatoe fries, Curly fries en onion rings. Dat was natuurlijk lekker, net als de plank met allerlei soorten ham, maar  tippen het meest instagramwaardige op de kaart en dat waren de *tromgeroffel* milkshakes.

Bar Brasserie Occo

Deze mensen weten wel hoe ze een opening moeten doen zeg, holy smack. Cityguys was aanwezig en werd getrakteerd op oesters, champagne, cocktails en vele verschillende andere hapjes, stuk voor stuk delicious. Awesome personeel, heerlijke plek midden in de stad (met fantastische binnentuin!) en het ziet er allemaal prachtig uit. Wij zijn fan.

Burgermeester

Dit waren natuurlijk één van de eerste burgerhelden in Amsterdam en ze hebben een nieuwe vestiging geopend. We hebben het gecheckt, toffe inrichting, superrelaxed personeel en -niet geheel onbelangrijk- een lekkere burger. We namen de kipburger met kimchi en we benadrukken nog even een keer dat alles hier met liefde handgemaakt wordt. Ideale plek voor lunch!

Kevin Bacon

Je kon hier al gin tonics drinken. Je kon hier al eten. Toch raden we je aan om hier het eten te gaan proberen, want nu is er een Thaise keuken en die is dus heel erg goed. We aten er een rode curry, de papaya salade en een pad thai, uiteraard na een “Kevin Bacon Platter”. We sloten af met de White Elephant cocktail en we raden je aan dat óók te doen.

Aangekondigd in mei

The Chippy

Op 21 mei opent chef Justin Brown zijn locatie, waar Fish & Chips geserveerd gaan worden. Deze baas werkte voor Jamie Oliver, dus onze verwachtingen zijn hooggespannen aangezien we behoorlijk fan zijn van fish and chips.
The Chippy, Kinkerstraat 24, Amsterdam

Huis van López

We zijn zó benieuwd! Een Latijns-Amerikaans restaurant gebaseerd op het 216 jaar oude gevonden dagboek van Latijns-Amerikaanse keukenknecht López.
Huis van López, De Clerqstraat 56H, Amsterdam

Tacqueria

Taco’s, taco’s, taco’s. Daar gaan we nog veel meer van zien in Amsterdam en dit is een van de eersten. Ze zijn inmiddels geopend, maar we hebben helaas nog niet kunnen testen. Wordt vervolgd!
Tacqueria Tacobar, Tweede Helmersstraat 26, Amsterdam

Mei Suggesties

Gin Festival (21 mei)

Dit festival wordt fantastisch. Je gaat hier extreem veel verschillende soorten gin proeven en er zijn ook gin tonics te koop op dit festival bij Undercurrent, waar een speciale gin-boot je naartoe zal varen. De kosten zijn dan wel 17,50 (€22,50 aan de deur), maar wij mogen 2 x 2 kaarten weggeven! Vertel ons hier op Facebook een mooi verhaal (mag gerelateerd zijn aan gin, hoeft niet), wij selecteren de beste verhalen en die krijgen 2 tickets. BAM!
Gin Festival, 21 mei bij Undercurrent

The White Room

Het Krasnapolsky op de Dam heeft alle verbouwingen achter de rug en heet nu volmondig NH Collections Grand Hotel Krasnapolsky. We vertelden je al eerder dat je de cocktailbar (The Tailor) moet uitproberen, maar nu is ook The White Room geopend, waar je chique uit eten gaat bij sterrenchef Jacob Jan Boerma *** voor 67,50 (4 gangen).
NH Collections Grand Hotel Krasnapolsky, Dam 9, Amsterdam

De School (DS)

Oh jongens, wat een feest. We zijn hier voor een bierproeverij geweest, terwijl de meeste mensen hier naartoe gaan om een nacht hard te dansen. Maar het restaurant wat er naast zit, DS, dat is fenomenaal. 7 gangen voor €49 en stuk voor stuk fantastische gerechten. Zorg dat je iets te vieren hebt in mei, want dan kun je legitiem een avond genieten hier.
Restaurant DS Amsterdam, Jan van Breemenstraat 1, Amsterdam

Er komen super chille dagen aan, dus check vooral onze favoriete chillspots, terrassen of rooftops! Zijn we nog niet bij je langsgeweest of hebben we een spot gemist? Mail ons dan via hallo@cityguys.nl Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.