Hotspots die je in juni wilt bezoeken | Cityguys.nl Hotspots die je in juni wilt bezoeken | Cityguys.nl Skip to main content

Hotspots die je in juni wilt bezoeken

We houden je weer op de hoogte van het laatste nieuws in juni: Wat is er net geopend, waar wil je in deze maand heen en welke evenementen zijn de moeite waard om bij te zijn? We testen ons een slag in de rondte om voor jou de tofste locaties uit te zoeken en dat zijn er deze maand weer een hoop!

Favourite Facebook Events

Amsterdam KOOKT, 2-5 juni
Taste of Amsterdam (€), 2-5 juni
FISSA! (Marktkantine), 3 juni
De Beste Social Media Awards (€), 9 juni
Afterwork bij Elephant du Congo, 16 juni
Helmut Newton expositie bij FOAM, vanaf 17 juni
Popup picknick at the park (€), Vondelpark 23 juni
Foodfestival Schinkel, 24-26 juni
Frits op het dak (NEMO), 24 juni
Nachtfabriek in Bierfabriek, 24 juni
LOBI (SugarFactory) (€), 24 juni
Afterwork bij Bierbordes, 30 juni

The Chippy

Justin Brown is in Nederland vooral bekend van zijn pop-ups, maar lijkt nu met The Chippy in Café Scrapyard op weg te zijn naar een vaste locatie, want deze pop-up samenwerking heeft nog geen einddatum. Quality Fish and Chips met homemade mushy peas en curry sauce worden hier geserveerd op een krant alsof je in een oude klassieke tavern in Londen zit. Zorg dat je aan het eind van de maaltijd nog een gaatje over hebt, want van de gefrituurde mars en snickers op de menukaart, gaat het hard van menig snacker harder kloppen.

Kaufmann Falafel & Beer

Zelf hadden we nog geen tijd om dit te testen, wat natuurlijk nogal jammer is. Maar er zijn op instagram al de nodige beelden te vinden die ons doen watertanden, dus we beloven snel op de stoep te staan voor deze hapjes.

Jaz in the City

Dit hotel is te vinden naast de Ziggo Dome. De Amsterdam Arena. De HMH. Dus als je bij een concert bent en je denk na afloop ‘ik heb nog dorst’, dan maken ze hier cocktails voor je, schenken ze biertjes in prima sferen en in het weekend zijn er de nodige feestjes. Dit hele hotel draait om muziek, dus sta er niet raar van te kijken als het personeel vanuit het niets aan het jammen is op de vele instrumenten die het hotel rijk i. Als je van buiten de stad komt, dan boek je hier dus je kamer. Wij vierden in juni de opening van het hotel en die was legendarisch.

happyhappyjoyjoy Oost

De Aziatische snacks en gerechten van Julius Jaspers zijn niet meer alleen op de Bilderdijkstraat te verkrijgen. Op de oude locatie van Mercat is er echt een prachtig kleurrijk restaurant neergezet waarbij de neon-lichtbakken op een toffe manier uit het plafond komen. ’s zomers kan je hier helemaal je lol op, want ook het terras en de tuin zijn helemaal beschikbaar.

Bacchus Wijnfestival

We zijn fan van Taste of Amsterdam (ook in juni), we hebben gezien dat er een burgerfestival aan zit te komen en een sushi festival, maar bij een wijnfestival weet je: mooie vrouwen. Dus als je een meneer bent en op zoek naar een mevrouw, dan is dit een aanrader. Wat ze goed hebben gedaan, is dat het niet 1 maar zelfs 2 weekenden feest is. Dus zorg dat je in het weekend van 11 juni of in het weekend van de 17e in het Amsterdamse Bos bent (kaartjes €15).

Greenwoods

Eén van onze favoriete brunchspots is Greenwoods. Sinds kort hebben ze een nieuwe menukaart en deze is serieus nog beter dan de vorige. Naast je vertrouwde egg’s benedict staan er nu ook gerechten op als “The Englishman abroad” <- Tip! En zelfs van de toasted bananabread die er voor de vrouwen opstaat kan je niet weigeren.

Wat je nog meer kan doen

Musea

FOAM opent een expositie met Helmut Newton, dus daar moet je sowieso heen. Huis MArseille heeft ook een nieuwe expositie die zeer waarschijnlijk de moeite waard is. Laat je ons weten welk museum het best was? In de beurs van Berlage opent trouwens een Banksy expositie, ook dat is zeker het bezoeken waard! Bij onze vrienden van het Art’Otel is daarom kunst te vinden geïnspireerd op Banksy, dus ook even een bezoekje wagen aan 5&33.

Bierbordes

Bij mooi weer duik je het Vondelpark in, toch? Maar als je geen zin hebt in ellende met picknickkleedjes, zelf gekochte biertjes, flessen wijn en BBQ’s, dan duik je het Bierbordes op bij Vondelpark3.
Bierbordes, Vondelpark 3

Restaurant Moon in A’DAM Toren

Het nieuwe restaurant van Jaimie van Heije en we zijn er zelf nog niet geweest -shame!- Ook als het eten er niet te pruimen zou zijn (lijkt ons nogal stug), dan kun je er genieten van het uitzicht van de stad (in een uur draai je helemaal rond).
Restaurant MoonOverhoeksplein 3

Restaurant Lieve

Het bourgondische Belgische bier restaurant is verbouwd en dat is best een goede reden om weer eens hier aan tafel te schuiven. Uiteraard ga je hier voor het bierarrangement, waarbij je bij elk gerecht een ander bijpassend biertje krijgt.
Restaurant Lieve, Herengracht 88

Koop een koe

Geen levende natuurlijk, maar één voor op de barbecue. Mocht je één of meerdere keren goed willen barbecueën dit jaar dan is het initiatief van Koopeenkoe zeker iets om een keer te proberen. Hier koop je verschillende bbq pakketten met kwaliteitsvlees voor de barbecue. De pakketten komen compleet met marinade, waardoor je sowieso helemaal set bent.
www.koopeenkoe.nl

Champagne drinken

Ja hallooooo, dit is natuurlijk áltijd een goed idee. Maar in juni is het Global Celebration Day (op 11 juni) en om die reden drinkt Cityguys dan bij Huize Frankendael de nodige glazen Moët & Chandon. Dat kun je dus op een later moment ook drinken daar, of je kan kiezen voor Dom Perignon terwijl je geniet van een diner bij Taiko in het Conservatorium Hotel. Daar betaal je dan wel €280 euro per persoon voor, maar hey, je leeft maar 1 keer.

Er komen super chille dagen aan, dus check vooral onze favoriete chillspots, terrassen of rooftops!

Zijn we nog niet bij je langsgeweest of hebben we een spot gemist? Mail ons dan via hallo@cityguys.nl Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.