De bloody mary brunch: hier ga je heen voor de belangrijkste maaltijd van de week. | Cityguys.nl De bloody mary brunch: hier ga je heen voor de belangrijkste maaltijd van de week. | Cityguys.nl Skip to main content

De bloody mary brunch: hier ga je heen voor de belangrijkste maaltijd van de week.

Brunchen en bloody mary's: een gouden combi waarmee je je zondag ideaal kickstart. Met de stijgende populariteit van de bloody mary kun je tegenwoordig dit goddelijke drankje bijna overal halen, maar bij deze spots weet je zeker dat je ook goed zit voor de belangrijkste maaltijd van de week.

Cut Throat Bar

De bloody mary van Cut Throat Bar is gelijk de start van je brunch, want deze bloody komt met een gigantisch stuk gefrituurde kip op het glas. Daarna heb je de smaak te pakken en kies je voor nog een portie kip met wafels on the side of een gigantische burger.


Cut Throat Bar,Beursplein 5, Amsterdam

Gs

Deze brunchspot kun je ook wel de bloody mary hemel noemen. Nergens in Amsterdam vind je zoveel bloody mary’s op de kaart als bij Gs. Wil je je bloody mary met bacon, kimchi, oesters, garnalen of mezcal? They got it. Vergeet de chicken & waffles er niet bij te bestellen.


Gs,Goudsbloemstraat 91, Amsterdam

Gs vaart ook wekelijks een aantal keer door de grachten met de Gs brunchboat, waar je, inderdaad komt om te brunchen

The Lobby - Hotel V

Het is in The Lobby van Hotel V waar de liefde voor bloody mary’s voor Cityguys is begonnen. Nu, jaren later, kunnen we niet meer naar binnen lopen zonder een (perfecte) bloody mary naast de flammkuchen te bestellen.

Cityguys protip: als je de crew een beetje lief aankijkt maken ze twee halve bloody mary’s voor je om te delen, maar waarom zou je dat in godsnaam doen.


Hotel V - The Lobby Nesplein,Nes 49, Amsterdam

Mama Makan

Dit jaar deden we voor het eerst mee aan een cocktailcompetitie en natuurlijk maakten we een bloody mary. Om in de Indonesische sferen te blijven vervingen we de tabasco voor de huisgemaakte sambal van Mama Makan en mocht de bleekselderij wijken voor een stengel sereh. Het resultaat: een briljante bloody mary die heter is dan twee Cityguys in de sauna die zo lekker was dat het drankje de komende maanden op de menukaart staat.


Mama Makan,Spinozastraat 61, Amsterdam

De batik bloody mary: heter dan twee Cityguys in de sauna.
overigens kun je dit drankje ook prima met je kleren aan drinken.

Taste of Amsterdam

In het eerste weekend van juni lopen we het hele weekend door het Amstelpark voor ons favoriete restaurantfestival Taste of Amsterdam. Hier geeft Ketel One weer bloody mary workshops waarmee je uiteindelijk dus cocktailwedstrijden weet te winnen. Uiteraard hosten wij weer een bloody mary brunch op zondag.

Op Taste of Amsterdam eet je allemaal heerlijke hapjes van topchefs
De Cityguys Bloody Mary Brunch op Taste is elk jaar een feest.

Let There Be Brunch

EÊn keer per maand host Ketel One op zondag een bloody mary brunch op een andere spot in Amsterdam. Hier eet je voor â‚Ŧ25,- een driegangen brunch inclusief bloody mary, espresso martini en knuffels van je favoriete Cityguy. Bijzijn? Volg dan even de Ketel One Facebookpagina.

Aangezien je op Let There be Brunch altijd de kans krijgt om bloody mary's te maken krijg je een gratis Ketel One schort (om mee te nemen). Cheers!

Hoe kwam dit artikel tot stand

We dronken afgelopen jaren tachtienduizend bloody mary’s en nu zijn we officieel bloody mary ambassadeurs van Ketel One. Dit artikel maakten we samen met Ketel One. De inhoud van dit artikel bepaalden we, uiteraard, helemaal zelf.