Heerlijk lunchen in de 9 straatjes van Amsterdam | Cityguys.nl Heerlijk lunchen in de 9 straatjes van Amsterdam | Cityguys.nl Skip to main content

Heerlijk lunchen in de 9 straatjes van Amsterdam

De 9 straatjes is een uniek deel van de stad. Met de vele originele onafhankelijke winkeltjes en de klassieke architectuur is het vooral voor onze vriendinnen een geliefd deel van stad. Naast parels van winkels kan je ook heerlijk lunchen in deze straatjes. Dit zijn een aantal van onze favorieten.

Brix

Een goede betaalbare lunch haal je bij Café Brix op de Wolvenstraat. Doordeweeks stroomt het hier rond 11:45 vol met de dagelijkse lunchers die stiekem eigenlijk ook vooral langskomen, omdat de bediening hier super leuk is en helemaal op orde. Je lunch vergezel je hier met één van de gezonde smoothies om de rest van de dag weer fris en fruitig verder te gaan.

Brix, Wolvenstraat 16, amsterdam

Bye bye #Amsterdam...

Een foto die is geplaatst door ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Aude J (@worldwildwalls) op

Nooch

Waarom zouden we toch maar broodjes blijven eten met de lunch als je ook heerlijk kunt genieten van een Pad Thai. Nooch brengt ons good fortune met de Aziatische gerechten uit verschillende landen, maar op de één of andere manier eindig ik toch altijd met Pad Thai op mijn bord.

Nooch, Reestraat 11, Amsterdam

אוכל של הצבא. #לא

Een foto die is geplaatst door MAI ARI (@mai_ari1) op

Café Cake/Wolvenstraat 23

Eigenlijk is er nog steeds wel twijfel over de naam van deze locatie, maar of de naam nou Café Cake is (zoals staat op de bon) of Wolvenstraat 23 weten we nog steeds niet. Voorheen werd hier maandelijks gegeten met de #onlinetuesday groep, maar nu het event wat verder van dit restaurant af zit, is het een goede reden om een middagje te slenteren door de 9 straatjes. Je kan hier terecht voor koffie, lunch of een (aziatisch) hapje voor een zeer betaalbare prijs.

Wolfje, Wolvenstraat 23, Amsterdam

Kagetsu

Fijn Japans eethuisje op de Hartenstraat waar je terecht kan voor originele Japanse gerechten of -gewoon- sushi. Geen all you can eat, maar gewoon een fijn gerecht bestellen, waardoor er niet bespaard hoeft te worden op de vis en je gewoon heerlijke sushi kan eten. Kijk alleen al naar die Ebi Tempura sushi op de foto en je weet wat ik bedoel!

Kagetsu, Hartenstraat 17, Amsterdam

Burgerlijk

Eén van ons favoriete burgerbar zit in de 9 straatjes. Dit mini restaurantje met maar een aantal barkrukken maakt haar sauzen en frites zelf en dat is te proeven! Perfect als je tussen het shoppen door een stevige burger nodig hebt, ook als je alleen bent.

Burgerlijk Amsterdams, Runstraat 1, Amsterdam

Screaming Beans

Als lunch je nou iets teveel is, maar je wel wilt genieten van een croissantje of sandwich met een heerlijke kop koffie en uitmuntende service dan is Screaming Beans de ideale locatie voor je. Hier geeft de barista je tips als “laat de filter koffie iets afkoelen, dan komt de smaak nog beter tot z’n recht”. Koffie gemaakt met liefde.

Screaming Beans, Singel 276, Amsterdam

Mis je een locatie in dit lijstje? Laat het ons dan weten op Twitter via @CityguysNL.