Hier eet je de lekkerste bao buns in Amsterdam | Cityguys.nl Hier eet je de lekkerste bao buns in Amsterdam | Cityguys.nl Skip to main content

Hier eet je de lekkerste bao buns in Amsterdam

Bao Buns zijn populairder dan ooit en het lijkt wel alsof elk restaurant in Amsterdam deze heerlijke gestoomde broodjes op de menukaart aan het zetten is. Cityguys deed een paar maanden onderzoek om te bepalen waar je de lekkerste eet.

The Bao Bar

Bao Bun pop-up Koning Justin Brown heeft een vaste plek gevonden om z’n goddelijke broodjes te serveren. Dit doet hij vanuit de keuken van Bar / Karaokespot Karakter. Op het menu staan verschillende klassiekers als de pork belly- of de peking duck bao voor €4,50 aangevuld met wat andere vis-, vlees- en vegetarische gerechtjes. Probeer vooral de Gyoza met strawberry (!) hoisin saus, want die combinatie is gewoon heel tof om te proeven. Je krijgt altijd zes gerechten van de kaart voor maar €25,-, dus je zal nooit heel veel geld kwijt zijn, tenzij je natuurlijk nog een paar uurtjes blijft hangen voor shotjes aan de bar met Bob.

The Bao Bar, De Clercqstraat 75, Amsterdam

Bo Nam

Sinds Bo Nam bao buns op de menukaart heeft staan deze elke keer als we er zijn op de tafel. Eigenlijk moeten we zeggen ban bao’s, want zo heten deze in broodjes in Viëtnam. Het fijne aan deze door Bo Nam zelfgemaakte broodjes is dat ze een stuk steviger en fluffiër zijn dan de andere broodjes in dit artikel, waardoor het geheel wat meer bite heeft. Voeg daaraan toe dat er een gigantisch stuk soft shell crab op zit en voeg daar sriracha mayonaise aan toe en je hebt een parel van een snack.

Bo Nam, Lange Leidsedwarsstraat 57, Amsterdam

Oh crab!

Shanghai Bistro

Bij Shanghai Bistro eten we wel een aantal keer per maand een bao bunnetje die door chef Francis achter het raam van zijn Chinese snackbar wordt gemaakt. Het is eigenlijk oneerlijk om een favoriet te noemen, want deze broodjes zijn echt allemaal formidabel en moet je ook echt allemaal geproefd hebben. Mocht je er echt maar eentje moeten kiezen (Ha! Je krijgt er sowieso twee stuks voor €10,-), neem dan de bao bun met crunchy buikspek. Het buikspek is hier voorzien van de knapperigste laag zeezout, waarvan we letterlijk watertanden.

Shanghai Bistro, Van Woustraat 110, Amsterdam

Happyhappyjoyjoy

Wanneer we bij Happyhappyjoyjoy eten worden eigenlijk altijd wel alle bao buns besteld. Op de uitgebreide kaart van Happyhappyjoyjoy staan altijd twee bao buns én een wisselende special. De crispy chicken met yuzu mayonaise op een zwarte bao bun heeft minimaal al tachtien keer de maag van de team Cityguys bereikt en blijft maar niet vervelen.

Happyhappyjoyjoy West, Bilderdijkstraat 158HS, Amsterdam

Happyhappyjoyjoy Oost, Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam

Ramen-Ya

Op de wallen, gelijk achter Grand Hotel Krasnapolsky vind je de Japanse Noodlebar Ramen-Ya. Hier hoeven we eigenlijk nooit de kaart te zien en bestellen we gelijk de gigantische bao buns met pork belly en crispy chicken. Hier krijg je twee bao buns voor € 7,50, wat een belachelijk goede prijs is voor dit lekkers.

Ramen-Ya, Oudezijds Voorburgwal 236, Amsterdam

Temakery

Het fijne aan Temakery is dat je hier niet alleen maar poké bowls, sushiwraps en handrolls kunt eten, maar dat ze ook hier prima streetfood hebben als Korean Sticky Wings, Octopussballs (serieus, neem deze) en natuurlijk bao buns, want daar gaat dit artikel over. De bao buns worden hier belegd met kip en komen hier per twee voor maar €7,-. Alleen daarom laten we ze eigenlijk nooit staan.

Temakery, Ferdinand Bolstraat 128, Amsterdam

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via hallo@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.