Hier eet je de lekkerste bao buns in Amsterdam | Cityguys.nl Skip to main content

Hier eet je de lekkerste bao buns in Amsterdam

Bao Buns zijn populairder dan ooit en het lijkt wel alsof elk restaurant in Amsterdam deze heerlijke gestoomde broodjes op de menukaart aan het zetten is. Cityguys deed een paar maanden onderzoek om te bepalen waar je de lekkerste eet.

Bao Buns Amsterdam

Voor de Bao Buns van Award winning chef Justin Brown fietsen we de hele stad hoor. Letterlijk, want deze pop-up koning van Amsterdam serveert zijn goddelijke gestoomde broodjes elke keer weer op een andere locatie. Per pop-up is er vaak een ander thema, waardoor je elke keer weer verrast wordt door de menukaart. Onze all-time favorite is misschien wel de bao met mossels, maar voor de minder avontuurlijke eters serveert Justin ook buns met buikspek of andere klassiekers. Om precies op de hoogte te zijn waar je deze heerlijkheid kunt verwachten raden we je dus aan om direct de Facebookpagina van Bao Buns Amsterdam te liken, zodat je geen pop-up event meer mist.

Bao Buns Amsterdam, Pop-up Amsterdam

afbeelding

Bo Nam

Bo Nam heeft sinds kort bao buns op de menukaart. Of eigenlijk moeten we zeggen ban bao’s, want zo heten deze in broodjes in Viëtnam. Het fijne aan deze door Bo Nam zelfgemaakte broodjes is dat ze een stuk steviger en fluffiër zijn dan de andere broodjes in dit artikel, waardoor het geheel wat meer bite heeft. Voeg daaraan toe dat er een gigantisch stuk soft shell crab op zit en voeg daar sriracha mayonaise aan toe en je hebt een parel van een snack.

Bo Nam, Lange Leidsedwarsstraat 57

Bao Bun Bo Nam Soft Shell Crab

Happyhappyjoyjoy

Wanneer we bij Happyhappyjoyjoy eten worden eigenlijk altijd wel alle bao buns besteld. Op de uitgebreide kaart van Happyhappyjoyjoy staan altijd twee bao buns én een wisselende special. De crispy chicken met yuzu mayonaise op een zwarte bao bun heeft minimaal al tachtien keer de maag van de team Cityguys bereikt en blijft maar niet vervelen.

Happyhappyjoyjoy West, Bilderdijkstraat 158HS, Amsterdam

Happyhappyjoyjoy Oost, Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam

afbeelding

Ramen-Ya

Op de wallen, gelijk achter Grand Hotel Krasnapolsky vind je de Japanse Noodlebar Ramen-Ya. Hier hoeven we eigenlijk nooit de kaart te zien en bestellen we gelijk de gigantische bao buns met pork belly en crispy chicken. Hier krijg je twee bao buns voor € 7,50, wat een belachelijk goede prijs is voor dit lekkers.

Ramen-Ya, Oudezijds Voorburgwal 236, Amsterdam

afbeelding

Temakery

Het fijne aan Temakery is dat je hier niet alleen maar poké bowls, sushiwraps en handrolls kunt eten, maar dat ze ook hier prima streetfood hebben als Korean Sticky Wings, Octopussballs (serieus, neem deze) en natuurlijk bao buns, want daar gaat dit artikel over. De bao buns worden hier belegd met kip en komen hier per twee voor maar €7,-. Alleen daarom laten we ze eigenlijk nooit staan.

Temakery, Ferdinand Bolstraat 128, Amsterdam

Temakery Bao Buns

Bao Wow Wow Jippieyojippieyay

Zoals je nu wel doorhebt zijn we fan van bao buns. Na het nieuws dat er dit jaar een bao bun foodspot opende in de foodhallen duurde het dan ook niet lang voordat we hier langsgingen om te proeven. Het toffe aan deze bao buns is toch wel dat het vlees on the spot voor je wordt geflambeerd.

Foodhallen - BaoWowWow, Yippie Yo, Yippie Yay, Bellamyplein 51, Amsterdam

afbeelding

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via hallo@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.