Amsterdam Dance Event 2018: deze 9 feestjes moet je pakken Amsterdam Dance Event 2018: deze 9 feestjes moet je pakken Skip to main content

Dit zijn onze 9 tips voor Amsterdam Dance Event 2018

'Wat doe jij met ADE?' is het nieuwe 'Heb jij eigenlijk al plannen met NYE?’ Met ongeveer 2500 artiesten, 200 events en 400.000 bezoekers is het Amsterdam Dance Event uitgegroeid tot een van de meest gigantische (en daarom meest onoverzichtelijke) feestmarathons ter wereld. Daarom deze guide. Met extra aandacht voor de evenementen die plaatsvinden als (hopelijk) de zon nog schijnt. Niet omdat we allemaal oude, wijze mannetjes zijn geworden (is ook…), maar om de goddelijke Drake te citeren: “You can’t be drunk all day, if you don’t start in the morning."

Donderdag 18 oktober - Mary Go Wild presents Basement Raves @ San Francisco

Wat ooit begon als een levensgevaarlijke rave in de kelder van Mary Go Wild op de Zeedijk is momenteel uitgegroeid tot een volledige fissa bij de buren: de IETS grotere San Francisco. De Basement Raves zijn een van de gezelligste “off the grid” events van het ADE, met elke dag weer een verrassende naam achter de draaitafels. De artiesten worden namelijk pas een uurtje voor start van de set bekendgemaakt. Spann0nd! Gelukkig is er Jägermeister om de zenuwen te bedwingen. De instore sessies bij platenzaak Rush Hour zijn ook altijd het bekijken waard.

Donderdag 18 oktober - FOAM @ Het Stenen Hoofd

Wij van Cityguys zijn hartstikke artistieke jongemannen. Obviously. De één heeft een Dalí-snor, de ander een Pathé-pas. Eén van de boys is zelfs ooit in een museum geweest. (Of was dat alleen omdat het intelligent staat op Instagram?) Soit, Fotografiemuseum Amsterdam (FOAM) brengt op donderdag het werk van de Zwitserse Charlotte Krieger (27) en Braziliaanse LYZZA (19) naar Het Stenen Hoofd — waar eerder ook openluchtbioscoop Pluk De Nacht werd georganiseerd. Het betreft een audiovisuele installatie en ter opening spelen de twee artiesten een liveset. We zijn eigenlijk best benieuwd.

Donderdag 18 oktober - Studio KOTO @ Kopstootbar

Misschien wil je liever viben bij de Waterkant voor een avondje Top Notch en Noah’s Ark, wellicht ga je naar Noord voor Motor City Drum Ensemble in de Undercurrent. De Cityguys vind je in de Kopstootbar. Hier draaien lokale helden zoals The Flexican, FS Green en ander talent van het nieuwe label Studio Koto. Dat Jajem een officiële partner is van dit evenement heeft er *kuch kuch* niets mee te maken.

Vrijdag 19 oktober - Hip Hop Brunch @ Cut Throat Bar

Vorig jaar zaten we tijdens het Amsterdam Dance Event vrijwel elke dag in onze favoriete barbershop. Soms voor zakelijke doeleinden, vaker om onze keiharde kater weg te werken met schalen gefrituurde kip, Manbun-burgers en bloody mary’s. Deze editie is Cut Throat een officiële ADE-locatie. Om dit te vieren gooien onze Kiwi-vrienden de hele week de deuren open voor een zogenaamde hiphopbrunch. Maar laten we eerlijk zijn: je gaat niet naar Cut Throat voor de hip en hop, maar eerder voor de kip en hop. (Ha!)

afbeelding

Vrijdag 19 oktober - Into The Woods @ NDSM

Vrijwel geen boom te bekennen op de NDSM-werf, maar dat vergeven we de organisatie van Into The Woods direct. Voor deze keer dan. Into The Woods heeft geleerd van de erbarmelijke weersomstandigheden van vorig jaar. Vrijwel het gehele festivalterrein rondom Noorderlicht is deze editie overdekt. Niet dat het met deze tropische omstandigheden nodig is. #zonnesteek Maar toch. Goed geregeld. Wij beginnen onze vrijmibo in ieder geval een paar uur eerder; de tweedaagse festiviteiten beginnen namelijk al om 12 uur. Of we nog muzikale tips voor je hebben? Jazeker: luister ter opwarming vooral een setje van Jayda G, Matrixxman en KiNK.

Noorderlicht, NDSM-werf, NDSM-Plein, Amsterdam, Nederland

afbeelding

Zaterdag 20 oktober - Bruk Out! @ LAB111

LAB111 ken je waarschijnlijk nog van onze briljante releaseparty van ons Youtube-kanaal. Nee? Ook prima. Even goede vrienden. Echt. Geen probleem hoor. Lul. Het filmhuis draait tijdens het Amsterdam Dance Event een heleboel toffe films en documentaires die te maken hebben met — verrassend! — muziek. Onze favorieten: een ravedocumentaire over de technorevolutie in de Sovjet Unie en Bruk Out!, een film over zes zeer interessante twerktypes die meedoen aan een Dancehall Queen-wedstrijd. Perfecte avondbesteding om in de stemming te komen voor een nachtje gasgeven.

[AFGELAST] Zaterdag 20 oktober - Nina Kraviz @ Bijlmer Bajes

Toen JP en ik bij Juniper & Kin tijdens het urineren (ja, echt) naar buiten keken zagen we ineens de binnenplaats van de Bijlmer Bajes. “Hoe hard zou het zijn om daar een feest te geven?” Audio Obscura heeft blijkbaar exact hetzelfde briljant idee gehad. Na baanbrekende feesten in de fietstunnel onder het Rijksmuseum, de passage van het Centraal Station en het Scheepsvaartmuseum is nu de verlaten stadsgevangenis aan de beurt voor een driedaagse dansmarathon. Wij hebben, tot onze eigen verbazing, kaartjes gekopt voor Nina Kraviz—een godswonder aangezien de avond in plusminus 0,0001 seconde uitverkocht. Tickets bemachtigen is dus een lastige opgave, maar dit wordt er een voor in de boeken. Of zoals ze in Nina’s Rusland zeggen: трахал!

Let op: Dit feest gaat tijdens het Amsterdam Dance Event helaas niet meer door.

Zondag 21 oktober - Red Bull Music presents Nachtvlinders van Bokoesam

Hiphop in een pizzazaak? Count us in. Red Bull Music organiseert op zondag 21 oktober een releaseparty van Bokoesam’s nieuwe album ‘Nachtvlinders’. Niet in een vuige club, gestyleerde hotellobby of stoffige achterkamer, maar in popup-pizzeria Klaproos in Amsterdam Noord. Tickets zijn gratis, maar je moet wel even RSVP’en. Nu je toch in Noord hangt, kun je daarna meteen door naar het gratis toegankelijke ADE Hangover.

afbeelding

Zondag 21 oktober - Into The Woods presents ADE Hangover

Vorig jaar hebben we hier ontzettend lekker het ADE afgesloten. Biertje. Bandje. Bikken. Op het open terrein van de NDSM-werf kun je hier op zondag even tot rust komen tussen de hottubs, foodtrucks, vuurkorven en relaxte (live) muziek. Deze editie kent ook nog eens een platenbeurs van Discogs (de grootste vinylcommunity ter wereld) én een arcadehal om even lekker te flipperen. Mocht je nog niet overtuigd zijn: ADE Hangover wordt georganiseerd door de mensen achter Wildeburg en Into The Woods. Bazen.

Missen we nog events waar we absoluut bij MOETEN zijn? Laat het ons weten via Instagram!