Onze favoriete restaurants die tot nu toe in 2018 open zijn gegaan | Cityguys.nl Onze favoriete restaurants die tot nu toe in 2018 open zijn gegaan | Cityguys.nl Skip to main content

Onze favoriete restaurants die tot nu toe in 2018 open zijn gegaan

Hallo zeg! Het is alweer half februari en dat betekent dat het alweer veel te lang heeft geduurd dat wij iets schreven over de allernieuwste restaurants in Amsterdam! Mocht je ons hebben gemist op de Horecava? Lees dan even hier terug wat we aan het doen waren. Hebben we nog meer gedaan dan alleen gegeten en gedronken? Roger stond achter de bar in cocktailbar Rosalia's Menagerie, we namen een video op over de lekkerste friet in Amsterdam en aten gerechten van tachtien sterrenchefs. Wat gaan we deze maand nog doen? We starten met wat Facebookevents...

Facebookevents om op te klikken

Peaches in De Koe, 10 feb
Aper-EAT-ivo in Pikoteo, 11 feb
Curry + bier voor een tientje bij Soi74, 12 feb (elke maandag)
The Tour bij Strandzuid, 16 feb
BoNam X Aiscream Karaokeshow, 16 feb
*COCONUTS* in Bitterzoet, 16 feb
Boozy Brunch Edel, 18 feb
Soulfood Zoku, 23 feb
SJEFIETSHE x Sticky Fingers, 23 feb
Opening Airhockey Walhalla van TonTon Club, 23 feb
Humpday – spreekstal in de Kopstootbar, 28 feb
Let there be Brunch x Ketel One Vodka x Baut, 4 maart
Amsterdam Cocktail Week, 5 maart t/m 11 maart

The Dirty Chicken Club

The Dirty Chicken club is geopend! Hier eet je een hele kip op een biertje voor 22 euro en geloof ons: dat wil je. Daar komen ook nog frietjes bij én wings dus daar kun je met twee personen van eten. We waren bij de opening (en al vele malen vaker om het eten te testen) en het Parool schreef daarover. De kip is sappig, er staan vier sauzen op tafel (waarvan de Holy Black Bean onze favoriet is) en je wilt er bier bij drinken of cocktails. Of allebei.


The Dirty Chicken Club,Warmoesstraat 35-37, Amsterdam

de Japanner West

De Japanner heeft eindelijk zijn langverwachte tweede zaak geopend op de Bilderdijkstraat. Om ervoor te zorgen dat het eten hier net zo lekker is als op de Albert Cuyp staat een deel van het team hier in de keuken samen met chef Tosao. De zaak is een misschien wel een stukje knusser dan de eerste locatie, maar wat veel belangrijker is: Je kunt hier in het weekend ook lunchen! Cityguys at ook hier natuurlijk gewoon het chefsmenu en kwam erachter dat je dankzij de grote ramen hier wél foto’s kunt maken van je eten!


De Japanner West,Bilderdijkstraat 203, Amsterdam

Libertine Comptoire de Cuisine

Liefhebbers van french toast hebben een nieuwe hemel in de Berenstraat, waar Casper Reinders een leegstaand pandje omtoverde tot een lunch-hotspot in de 9 straatjes. Het pandje is één smalle ruimte, waardoor je eerst langs de keuken naar het mini-restaurantje loopt om vervolgens te genieten van deze toast met steak tartare.


Libertine Comptoire de Cuisine,Berenstraat 20, Amsterdam

212

Hallo zeg! Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot staan samen met een stuk of 10 andere chefs te shinen in één van de tofste restaurants van Nederland. In 212 zit je namelijk met zijn allen aan een open keuken te kijken hoe de fantastische gerechten zich elkaar opvolgen. Je eet hier 8 gangen voor €138,-, maar dit worden er met amuses en een kaasplankje, waarbij je uit 50 Nederlandse kazen kunt kiezen, al snel 11 gangen voor een wat hogere prijs. Is dat het waard? Zeker weten. Richard en Thomas gaan hier sowieso voor twee sterren en het zal ons niets verbazen als dit er uiteindelijk drie worden.


212 Amsterdam,Amstel 212, Amsterdam

Voor acht gangen bestek... waar laadje dat?

Het nieuwe BAUT

BAUT is het rondreizend circus waar je waarschijnlijk al eens geweest bent op één van de vorige locaties en zo niet, dan moet je nu zo snel mogelijk langs. Zo wel, dan ook, want het eten van chef Michiel van der Eerde is weer fantastisch en er is elke woensdag en vrijdagavond (boven het restaurant heet het BovenBAUT) ook een heel programma met kunst/theater/proza/muziek/etcetera.


SpaarndammerBAUT,Spaarndammerstraat 460, Amsterdam

En verder....

De pop-up stand in de Foodhallen is weer eens vrijgekomen en heeft nu plaats gemaakt voor de Basqische Pintxos. We hebben ze nog niet geproefd, maar dit gaan we ongetwijfeld supersnel doen.

Noah G Tucker is flink aan het verbouwen en naar eigen zeggen gaat deze maand zijn nieuwe restaurant Yerba open.

De opening van vleeswalhalla The Beefsteak Club komt in de Jordaan er bijna aan. Wij aten stiekem alvast een flink aantal gerechten en kunnen vertellen dat het goddelijk was.

En dan nog frietjesnieuws! De komende weken kun je bij Frietboutique genieten van friet met kreeft en bij Shanghai Bistro hebben ze ook een heerlijk patatje stoofvlees dat je absoluut moet proberen.

Friet met kreeft, waarom niet!

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via tips@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.