Dit zijn de nieuwste restaurants in Amsterdam – december 2016 | Cityguys.nl Dit zijn de nieuwste restaurants in Amsterdam – december 2016 | Cityguys.nl Skip to main content

Dit zijn de nieuwste restaurants in Amsterdam – december 2016

Hallooooo december! Ongehoord veel fantastische plekken zijn geopend, er zijn onnoemelijk veel feestjes waar je eigenlijk allemaal bij moet zijn -FOMO!- en dan heb je natuurlijk nog al je andere december-verplichtingen. Waar moet je sowieso heen? Wij zochten het voor je uit!

Facebook events om op te klikken:

Bao Buns at Cafe de Parel in Amsterdam, 3 december
FUEGO // Slow Wind & Bump ‘N Grind // 90’s & 00’s // Bitterzoet, 8 december
Winter Dumpling pop-up in de Pijp!, 9 december
MassiveDrinks 9/12, 9 december
Feest to black met FeestDJRuud
, 9 december
Amsterdamse Indoor Wereldkampioenschappen Stef Stuntpiloot in Tapmarin, 12 december
Ice*Village Amsterdam, 17 december – 30 december
Korean Bao Buns at Cafe de Parel in Amsterdam, 17 december
Nieges Kerstmarkt, 18 december
Xmas at The Foodhallen, 19 december
Edelwise, 23 december
Amsterdam Light Walk, 27 december (Festival duurt langer)

Kanarieclub

De allernieuwste aanwinst van Amsterdam is de Kanarieclub. De ondernemers die achter de foodhallen zitten bouwden restaurant Meat West om naar de Kanarieclub. De Kanarieclub ligt in het verlengde van de foodhallen, waardoor je nu eigenlijk natuurlijk doorloopt vanuit de foodhallen. In het midden prijkt een grote bar met daaromheen aan de muur allemaal gezellige zitjes waar je vanaf ’s ochtends al terecht kan om even te zitten met je laptop of voor die zakelijke afspraak. Boven kan je chillen in het waterloze zwembad en genieten van zeer goede cocktails. Door de weeks tot 01:00 en in het weekend is het zelfs tot 03:00 uur feest.


Kanarieclub,Bellamyplein 51, Amsterdam

Mama Dough

Amsterdam Oost is een pizzeria rijker. Deze super gezellige pizzeria aan het Beukenplein in Amsterdam Oost maakt niet alleen zeer lekkere pizza’s maar ook super lekkere bruschetta’s. Als je dan toch met je lekker zit raden wij je aan om af te sluiten met de aan tafel gemaakte scropino’s, want dat was eigenlijk de belangrijkste reden om na een week alweer terug te komen. ;).


Mama Dough,Beukenplein 21, Amsterdam

Dum Dum Palace

Leuk! Een restaurantje aan de Zeedijk die niet van ellende uit elkaar valt of eruit ziet alsof het alleen gebouwd is voor toeristen. Begrijp ons niet verkeerd. We houden van de Zeedijk en eten in de verschillende restaurants geregeld na een borrel die weer net iets te lang heeft geduurd. Het restaurant met chille vibe heeft een kaart vol met kleine hapjes waar we natuurlijk veel te veel van bestelden. Verassend was de combinatie frites met rendang, want wees eerlijk. Heb je ooit frites met stokjes gegeten?

We kwamen nog eens terug voor de lunch. Voor deze stokbroodjes kan je kiezen uit kip, buikspek of beiden. Natuurlijk neem je die laatste, want voor €2,- meer krijg je 4 stukjes buikspek om van je broodje af te eten om vervolgens je ‘gewone’ broodje kip te eten.


Dum Dum Palace,Zeedijk 37B, Amsterdam

Bo Nam

Yay! Alweer een nieuwe spot van Casper Reinders! Aan de achterkant van Bo Cinq zit nu Bo Nam. Een Viëtnamese hotspot waar je heerlijk kan eten in een gezellige omgeving. Ook dit restaurant heeft verschillende ‘kleine gerechten’ op de kaart staan, maar deze worden absoluut niet kaal geserveerd. Op deze foto zie je bijvoorbeeld de Empire springrolls en de geroosterde octopus die je -netals Koreaans eten- kan inpakken in slabladeren. We aten ook nog zalmsashimi en rundvlees in druivenblad, die uiteraard net zo geserveerd werden.


Bo Nam,Lange Leidsedwarsstraat 53-59, Amsterdam

Soi 74

We waren weer even in Thailand hoor! Dit Thai Food Café is gezellig ingericht, serveert kleine gerechten voor heel weinig geld (8 euro is natuurlijk niks) en het vult wél gewoon lekker. Thais biertje erbij en een mixed platter vooraf en je krijgt de mango sticky rice niet eens meer op. Gaan we zeker vaker heen!


Soi 74,Van Woustraat 74, Amsterdam

Decembertips

Breakfastclub = Champagneclub! HEUJ!

December is de maand dat je niet champagne mág maar móet drinken. Dat doe je vanaf 8 december in de Champagne Club waar ze Moët schenken, maar ook Dom Perignon en vele van je andere favorieten. Zien we je daar? Cheers!
The Champagne Club, Wibautstraat 56, Amsterdam

Cut Throat Bar

De heren van Cut Throat hebben een nieuw menu gelanceerd waar je zowel ’s avonds chill kan eten als overdag. Wij aten er uiteraard op alle momenten van de dag en willen je ons favoriete gerecht van de kaart laten weten. Neem de Chicken & Waffles, die zijn echt a w e s o m e !
Cut Throat Bar, Beursplein 5, Amsterdam

Laatste maand BAUT & Dreesmann

We aten tijdens ons #24uurRokin event hier het dessert, wat speciaal voor ons werd klaargemaakt. Dat was legendarisch, maar al het andere eten -en de locatie!- is dat ook.
BAUT & Dreesman, Rokin 164, Amsterdam

Uiteraard is er nog veel meer! Zo gaan we ook nog het speciale kerstmenu van Ali Ocakbasi testen, moeten we nog steeds langs bij de brasserie en wijnbar van Restaurant ANNA en gaan we langs bij Ms. Crumbs. Is dat niet genoeg? Dan kan je ook nog gloeiwijn gaan drinken bij de ijsbaan op het Museumplein. Laat je ons weten waar je heen gaat? Mention @CityguysNL op Twitter of Instagram!