Dit zijn de nieuwe restaurants en bars die je in april wil bezoeken | Cityguys.nl Dit zijn de nieuwe restaurants en bars die je in april wil bezoeken | Cityguys.nl Skip to main content

Dit zijn de nieuwe restaurants en bars die je in april wil bezoeken

Het is april en de zon schijnt! Waar gaan we ons deze maand vermaken in Amsterdam? Ook in Rotterdam kun je je deze maand weer prima vermaken en er is 1 event die je sowieso niet mag missen: De Cityguys x Beefchief x Tapmarin - Roger BDAY edition!! Gelukkig is er nog veel meer waar je heen moet in Amsterdam, check het snel. En als je een trip wilt maken zochten we ook voor je uit wat er leuk is in Brussel en Berlijn, dus check daarvoor onze weekendguides op de website.

Facebook events

High Nam in Bo Nam (€), elke eerste zondag v/d maand
Heineken Afterwork in de Marktkantine, 7 april
Sjefietshé bij Jacobsz (€), 14-16 april
Mikkeler Running Club
, 21 april
De Cityguys x Beefchief x Tapmarin – Roger BDAY edition!, 21 april
Julep & Jazz X Pulitzer’s Bar, elke zondag in april
Brunch & Film in LAB Amsterdam: Oh Brunch, Where Art Thou?, 30 april

Welke restaurants en bars zijn er nieuw open in Amsterdam?

In maart openden Martin’s Sporting Club, de Poesiat & Kater Brouwerij en natuurlijk de lang verwachte Avocado Show. We aten weer bij Hoofdstad Brasserie dat samen met Bord’Eau ons allemaal aan het leren is dat we vaker uitgebreid moeten lunchen, omdat lang lunchen nu eenmaal de bom is.

Martin's Sporting Club

Is dit de mooiste sportbar die we ooit hebben gezien? Misschien wel ja! In de oude Cooldown op het Rembrandtplein vind je nu een prachtige Sporting Club. Geen lelijk hol met wat schermen, maar stijlvol ingericht met een duidelijke signature van Casper Reinders. De bar staat voor de rest vol met toffe attributen waar de neus van de F1-wagen van Max Verstappen het pronkstuk is. Houdt het daarbij op? Nope! Zelfs tijdens het pissen geniet je van de mooiste radioverslagen uit de Nederlandse sportgeschiedenis. Mocht dit je allemaal niets doen, dan raden we je aan om even in het weekend langs te komen om te dansen, want de DJ’s draaien hier tot een 03:00.
Lees ook wat ‘onze Iris’ over deze nieuwe aanwinst schreef in de Metro en aanschouw het artikel van Hans ‘Schuim’ van der Beek in het Parool waar JP aan een Tito’s vodka slurpte in deze nieuwe bar.


Martin's Sporting Club,Rembrandtplein 45, Amsterdam

De bar van Martin's Sporting Club heeft awesome Amsterdammertjes als biertap

Poesiat & Kater

We zijn fan. Niet omdat we hier heel veel gratis biertjes dronken op de opening – nou ok, dat helpt altijd mee natuurlijk – maar vooral omdat het zo tof voelt hier. Deze bierbrouwerij voelt qua gebouw een beetje als een spot die in het Westerpark zou kunnen liggen en waar je dus heel relaxed biertjes van Poesiat & Kater kunt drinken en waar natuurlijk ook gewoon een keuken is – die we afgezien van de bitterballen nog niet hebben getest. Dat betekent dat we in april zeker terugkomen in dit voormalige dierenasiel in Amsterdam Oost.


Poesiat & Kater,Polderweg 648, Amsterdam

The Avocado Show

De langverwachte Avocado Show maakt zijn de hype waar! We bezochten deze zaak twee keer en probeerden alle Instagramwaardige gerechten uit, want eerlijk is eerlijk. Je komt hier vooral omdat de Pokébowl er hier 100x toffer uitziet dan waar dan ook. De avocado bun burger met ossenworst en nacho’s is een verrassende combinatie die ook zeker de moeite waard is. Het restaurant is open voor ontbij en lunch van 08:30 tot 17:00.
Cityguys protip: Ga hierheen rond een uurtje of 16:00, dan is er waarschijnlijk geen rij.


The Avocado Show,Daniël Stalpertstraat 61, Amsterdam

Foodbar LouLou

Vlakbij de Foodhallen op het Kwakersplein (aan de Bilderdijkstraat) zit Bar Loulou en waarschijnlijk ben je er al eens geweest. Toen heette het echter nog Du Cap en dat was niet helemaal Cityguys‘ ding, maar nu werden we door het eten verrast. Een carpaccio van pulpo, een voorgerecht met awesome garnalen en als hoofdgerecht werd ons de Tomahawk Steak aangeboden, wat natuurlijk wel echt een fijn gerecht is voor kerels. Dames moeten deze overigens ook gewoon bestellen, écht een fijn stuk vlees. De service mocht wat ons betreft nog wel iets sneller, maar wat leuk is als je een hele vis bestelt: de ober maakt een hele dorade gerust voor je schoon op je bord. Uitproberen dus en laat ons vooral weten hoe het was!


Bar Loulou,Kwakersplein 2HS, Amsterdam

Pulitzer's Bar

Deze fenomenale cocktailbar staat zowel in ons artikel over cocktailbars als hotelbars, dus je weet dat het goed is. Ze organiseren hier deze maand elke zondag Julep & Jazz van 17.00 tot 19.00 uur en dat is heel relaxed en gezellig. Drink hier bijvoorbeeld een Julep met Bulleit Bourbon en geniet! Op de Facebookpagina van Pulitzer’s Bar staan alle events.


Pulitzer's Bar,Keizersgracht 234, Amsterdam

Roger nam tijdens het laatste event opeens de bar over.

The Lobby Fizeaustraat

The Lobby staat al in een aantal van onze lijsten in Amsterdam. Op deze nieuwe locatie hebben ze net een nieuwe menukaart, waarop je een belachelijk lekkere flammkuchen staat die we lekkerder vonden dan alle flammkuchen die we ooit hadden gegeten. Wat een heerlijke plek waar we fijne wijnen dronken bij de lunch (en natuurlijk bubbels). Mocht je De Fizeaustraat in Oost te ver vinden dan kun je natuurlijk ook gewoon naar The Lobby op het Nesplein.


The Lobby Fizeaustraat,Fizeaustraat 2, Amsterdam

Hoofdstad Brasserie

Hoofdstad Brasserie wil net als twee sterren Michelin restaurant Bord’Eau (beide in Hotel l’Europe) de uitgebreide lunch in Amsterdam ‘op de kaart te krijgen’. Dat betekent dat je nu heel lekker kunt eten voor een belachelijk goedkoop bedrag (€27,- inclusief koffie!) en bij mooie dagen kun je ook heerlijk op het terras aan het water eten. Doe chef Alex de groeten van ons als je hier eet!


Hoofdstad Brasserie,Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.