Dit zijn de leukste dakterrassen van Amsterdam | Cityguys.nl Dit zijn de leukste dakterrassen van Amsterdam | Cityguys.nl Skip to main content

Dit zijn de leukste dakterrassen van Amsterdam

Vanaf grote hoogte genieten van de stad doe je op de rooftop bars van Amsterdam. Dit zijn nog steeds de aller-allerfijnste van de stad.

Skylounge Hilton DoubleTree

De Skylounge op de 11e verdieping van het Hilton Doubletree hotel is hét dakterras van Amsterdam. Gelegen op het Oosterdok naast Amsterdam CS kijk je uit over het hele centrum van Amsterdam. Het dakterras is voor zoveel verschillende momenten geschikt, waardoor je hier niet alleen komt om lekker te genieten van het terras, maar je ook je internationale vrienden hier mee naartoe sleept voor de ideale vakantiefoto of je date om samen romantisch over de stad uit te kijken.

DoubleTree by Hilton, Oosterdoksstraat 4

Skylounge

Mr Porter & W Hotel

Het terras bij het W Hotel is legendarisch: midden in de stad heb je een uitzicht op het paleis op de dam en het magnaplaza. En ja, er is een zwembad. Een smal zwembad dat extreem geschikt is voor je nieuwste foto op instagram. Dit hotel/restaurant heeft het terras aan drie kanten van het gebouw zitten, dus laat vooral de zon bepalen of je in de lounge van het W Hotel of dat je op het terras van de naastgelegen bar van het restaurant Mr. Porter gaat zitten.

MR Porter, Spuistraat 175

W Hotel

Canvas op de 7e | Volkshotel

Met de opening van het Volkshotel is de rooftopbar Canvas op de 7e omgetoverd naar een modern restaurant met dakterras. Hier kan je prima terecht voor een hapje met goed uitzicht of om gewoon lekker te borrelen. In het weekend wordt Canvas omgetoverd tot club, waardoor een gezellig avondje zomaar nachtwerk kan worden op deze locatie.

Volkshotel, Wibautstraat 150

Canvas Volkshotel

Floor 17

Floor 17 is het dakterras van het Apollo Hotel aan de rand van het Rembrandtpark. Dat het terras op de 17e verdieping een ander zicht op de stad geeft vanaf 85 meter hoog mag duidelijk zijn, en voor de mensen die niets met het uitzicht hebben organiseert het dakterras meerdere filmavonden per maand. Floor 17 mag met zich met trots het meest creatieve dakterras noemen. Van de winter kon hier nog curlen onder het genot van een gluhwein en in de rooftop cocktailbar zijn naast alle klassiekers ook een aantal originele cocktails op de kaart te vinden zoals een blauwkleurige Heisenberg cocktail voor de Breaking Bad liefhebbers.

Floor 17, Staalmeesterslaan 410, Amsterdam

Floor17

REM Eiland

Het ooit in de Noordzee gelegen zendeiland met helikopterplatform ligt nu gelegen in  het IJ en biedt huisvesting aan restaurant en rooftop bar. Het uitzicht over het industriële gebied is evenals de keuken indrukwekkend wat de lunch, borrel of dinner toch wat memorabeler maakt.

REM Eiland, Haparandadam 45

A'DAM Lookout

Deze locatie staat er in als bonus. Niet echt een dakterras waar je de hele middag blijft hangen, wel een geweldig uitzicht, een schommel die stiekem toch veel leuker is dan je waarschijnlijk verwacht. En een panoramabar op de 20e verdiepingen met toch wel het meest complete uitzicht vanaf van Amsterdam.

A'DAM Lookout, Overhoeksplein 5

Schommel Over The Edge A'DAM Toren A'DAM Lookout
Wie wil deze foto nou niet?

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Contact ons dan even via @CityguysNL op Twitter, of via @CityguysNL op Instagram. Uiteraard is een mailtje naar hallo@cityguys.nl ook van harte welkom. Eet smakelijk en cheers!