Dit zijn de brunch hotspots van Amsterdam | Cityguys.nl Dit zijn de brunch hotspots van Amsterdam | Cityguys.nl Skip to main content

Dit zijn de brunch hotspots van Amsterdam

Brunchen in het weekend is natuurlijk het beste wat er is, het liefst met een bloody mary on the side. Maar ook doordeweeks kun je in Amsterdam heerlijk van een brunch genieten. Dit zijn de beste plekken voor het moment tussen ontbijt en lunch in en in de YouTube video hieronder zie je Cityguys brunchen in de stad!

Eastside Amsterdam

De brunchkaart van Eastside bestaat o.a. uit de klassieke Chicken & Waffles, Smoke & Spin Benny (gepocheerde eieren met zalm en spinazie) en de fluffy American pancakes, want “how the f*ck do you eat those Dutch pancakes?!“. Uiteraard wordt al dit lekkers vergezeld met koffie en bloody mary’s, want hé! Life is awesome als je hier zit.
’s Avonds verandert deze brunchspot in een meatball shop, dus we gaan sowieso binnenkort weer terug. Eastside is the place to be!

Eastside, Sumatrastraat 47, Amsterdam

Staring at Jacob

F*ck yeah, deze Brunch place heeft niet 1, niet 2, niet 3 maar 4 verschillende Bloody Mary’s op het menu staan, dus dat kan maar één ding betekenen. Dit wordt een Boozy Brunch!
En een Boozy Brunch it is. De ‘Dirty Dirty’ (met bacon!!) is freaking awesome. Zo ook de ‘Drop it while it’s hot’. Het menu staat vol met top gerechten als Kimchi Pork Belly, Taco’s, Fried Chicken & Waffles, Bambi’s Uncle of gewoon ‘F*cking Everything’. Als je nog geen trek hebt neem je even een kijkje op Instagram. Wedden dat deze voor komend weekend op je todo-lijst staat?

Staring at Jacob, Jacob van Lennepkade 215, Amsterdam

Little Collins

Bij Little Collins kun je terecht van woensdag t/m zondag voor een geweldige brunch. De oprichters uit Melbourne hebben een geweldige kaart, waarop geen enkel gerecht teleurstelt. Het kleine terrasje voor het restaurant vlakbij het Sarphatipark heeft zo’n 30 plaatsen waar je de gehele dag in de zon kan zitten. Dit is echt het ultieme begin van je weekend want echt elk gerecht is hier superlekker.

Little Collins, Eerste Sweelinckstraat 19F, Amsterdam

G’s Really Nice Place

Eten zit wel goed bij G’s, waar ze 16 (!) verschillende soorten van jouw favoriete cocktail in de ochtend – de Bloody Mary – hebben staan. Chicken & Waffles op verschillende manieren bereid en ook alle andere gerechten zijn fenomenaal. Daarnaast kun je elke zaterdag en zondag op de G’s Brunchboat mee voor een (non-toeristische) rondvaart terwijl je geniet van een heerlijke brunch vergezeld met Bloody Mary’s of Mimosa’s. Leuk begin van een date, maar zorg dat je op tijd bent, anders mis je de boot!

G's Jordaan, Goudsbloemstraat 91, Amsterdam

G's Brunchboat (reserveren!), Keizersgracht 177, Amsterdam

G's de Pijp, Ferdinand Bolstraat 158, Amsterdam

Bakers and Roasters

Ook van dit restaurant komen de oprichters van de andere kant van de wereld. Ditmaal zijn het Nieuw Zeelanders die verschillende heerlijke brunchgerechten naar de hoofdstad hebben gebracht. Hier kun je terecht voor heerlijke gerechten met gepocheerde eieren zoals de Navajo Eggs met avocado, mangosalsa en toast (zie afbeelding), BBQ beer pulled pork op een Bagel en natuurlijk je benodigde dosis cappuccino.

Bakers & Roasters De Pijp, Eerste Jacob van Campenstraat 54, Amsterdam

Bakers & Roasters Centrum, Kadijksplein 16, Amsterdam

Brunchen doe je verder bij Drover’s Dog, Vinnies Deli en natuurlijk bij Gartine. Welke locatie mist nog in deze lijst? Geef jouw mening via @CityguysNL op Twitter.