Deze restaurants en bars wil je deze maand bezoeken - Amsterdam juni 2017 | Cityguys.nl Deze restaurants en bars wil je deze maand bezoeken - Amsterdam juni 2017 | Cityguys.nl Skip to main content

Deze restaurants en bars wil je deze maand bezoeken – Amsterdam juni 2017

In de maand juni, als "Ga je nog op vakantie?" de meest gestelde vraag is, kun je gewoon lekker thuis blijven. Er is genoeg te doen in Amsterdam met nieuwe restaurants, plekken waar je oesters gaat eten en nog zó veel meer!

Facebookevents

Bombay’s Oyster Thursday Blue Boy, 1 juni
TASTE OF AMSTERDAM (€) , 2-5 juni
Ons favoriete restaurantfestival!
De Ruimte Buiten – Opening , 3 juni
Huldiging Cityguys NL Kampioen Beer Can in Butt Chicken op Taste, 3 juni
Cityguys Bloody Mary Brunch op Taste, 5 juni
BAUT Oesterfest, 9 juni
World Gin Day Foodhallen, 10 juni
Sunday Market Rokin, 11 juni
Kraampjes en foodtrucks op het Rokin.
Street Music Festival Volkshotel, 11 juni
Het Volkshotel wordt voorzien van straatmuzikanten vanuit de hele wereld.
Wereld Tapas Dag, 12 t/m 18 juni
Wereld Tapas dag is 15 juni, maar deze hele week zijn er allemaal leuke restaurants die heerlijke tapas menu’s serveren
Mikkeller Running Club, 14 juni
Ideaal als je naast van hardlopen ook van een biertje houdt.
Hendrick’s Curious Cucumber Zoo, 14-18 juni
Neem je komkommer mee en laat je verrassen door Hendrick’s Gin
Streets of the world photomuseum (Zaandam), 15 juni
Coconuts in de Bitterzoet (€), 16 juni
Tientje aan de deur voor een heerlijke avond (ongeveer zó fantastisch toch JP?).
Vaderdag BBQ & Brew in het INK Hotel (€), 18 juni
3 gangen barbecueën en biertjes samen met je pa. Superleuke verrassing!

Vaderdag bij Restaurant C  (€), 18 juni

3 gangen en een whiskeytasting!

Braai

Was jij al fan van Braai? Let dan nu goed op; want deze mannen hebben sinds kort een echt restaurant geopend tegenover het Westerpark. Wel zo chill als je gewoon buiten de deur een flinke hoeveelheid vlees wilt wegwerken voor geen geld. Want dat is het! We aten de Braai platter voor 3 met ribs, een beef burger, gerookte kip, een Brandt & Levie worst die we tot #droplul hebben gedoopt (want veel anijs :P), frietjes en saus. Van te voren dachten we dat dit wellicht te weinig zou zijn, maar uiteindelijk was zelfs JP’s buik gevuld. Is het de aller aller allerbeste van Amsterdam? Nee, dat kan ook niet voor deze prijs. Misschien wel de beste value for money, want dit alles voor €34,50 is bijna goedkoper dan een uitje voor 3 naar de Burger King! En de volgende keer dat je daar binnenloopt denk je nu aan Braai. Spendeer je geld wijs vrienden!


Braai Westerpark,Van Limburg Stirumstraat 14A, Amsterdam

Kopstootbar

Bij het zien van het plaatje van de steaktartaar denk je waarschijnlijk weer dat we in één of ander 5 sterren hotel aan het lunchen zijn, maar dit heerlijke steaktartaartje wordt gewoon geserveerd in de Kopstootbar! Sinds April kun je eten in de Kopstootbar en dat is verrekt goed! Kopstootbar laat hiermee zien dat eten in een Amsterdams café gewoon superlekker kan zijn. Op de kaart vind je een Amsterdams-Oosters kipsateetje voor €12,50 en een steak-frites voor €16,-. De ribs staan niet standaard op de kaart, maar wat ons betreft mogen ze deze vaker serveren.


Kopstootbar,Marnixstraat 429, Amsterdam

Bar Fisk

Er gebeurt de laatste tijd veel met vis in Amsterdam en met Bar Fisk zijn we weer een visspot rijker. Naast de Scandinavische naam (Fisk staat voor vis) oogt ook het interieur redelijk Scandinavisch. Een opvallende keuze omdat het menu en het concept van dit restaurant vooral is gebaseerd op de de vele visrestaurantjes in Barcelona en Tel Aviv. Op de gegrilde Zeebaars na liggen de prijzen van het menu hier tussen de €8,- en €14,- per gerecht, maar wil je hier wel meerdere van eten. Ideaal voor visliefhebbers die een avondje verschillende Mediterraanse gerechten willen proeven!


Bar Fisk,Eerste Sweelinckstraat 23, Amsterdam

House Bar

Amsterdam is een parel van een cocktailbar rijker. Deze hotelbar, die zich vestigde in een oude woning uit 1645 op de Nieuwezijds Voorburgwal ziet er echt fantastisch uit. Bij binnenkomst door de deur met glas in lood vallen gelijk de grote houten balken op in het plafond die geheel zijn voorzien van kolibries. Qua stijl voelt de bar aand als Rosalia’s Menagerie, alleen was er dan waarschijnlijk een idioot hoog budget! Een cocktail die je echt moet proberen is ‘The Stranger’. Een cocktail met mezcal als basis, waardoor het in het begin een zeer rokerige cocktail is, waarna de smaak van vanille en kokoswater doordringt. Hoe langer je over deze cocktail doet, hoe pittiger hij wordt door de veeg chilipaint in het glas. Een waar kunststukje dus.


House Bar,Nieuwezijds Voorburgwal 5, Amsterdam

Wat nog meer?

Sturen we je alleen naar de allernieuwste spots? Neehoor! We hebben nog genoeg andere tips!

The White Room

The White Room in het Grand Hotel Krasnapolsky is sinds een jaar weer open en dat vieren ze met een voortreffelijk Pure White Menu. Niet alleen superlekker, maar ook belachelijk mooi.


The White Room,Dam 9, Amsterdam

Oesters slurpen!

Oesters slurpen is de ideale date (iets met een afrodisiacum) en het kan voor vet weinig geld. Er zijn van die mensen die het nog nooit eerder aten en dan is dit een ideaal begin. Er zijn een miljoenmiljard plekken waar je in het seizoen oesters kan eten, check ze hieronder van het feestje VISSA op vrijdag bij Stork (€1,50 per stuk) tot donderdagen bij Blue Boy (2 oesters en een G&T voor 8 euro) en op het terras bij Bord’Eau elke mooie middag van 17:00 tot 19:00 oesters voor een euro (neem er een glas champagne bij, gewoon omdat het kan).


Blue Boy,Spuistraat 3G, Amsterdam


Bord'Eau,Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam


Stork,Gedempt Hamerkanaal 201, Amsterdam

Tapas de Arroyo

Er zijn echt genoeg redenen te bedenken om langs Tapas de Arroyo te gaan. Omdat je er prima op het terras kan zitten met een biertje of omdat je gewoon zin hebt om lekker veel verschillende gerechten te proeven. De beste reden is misschien wel de Jamoncitos de pollo al whisky (rechts op de foto hieronder). Kippendijen die door chef Pablo urenlang gegaard zijn met whisky, waardoor het vlees zo zacht en zo lekker is dat je gelijk wilt stoppen met delen. Halen dus!


Tapas de Arroyo,Weesperzijde 85HS, Amsterdam

World Burger Tour bij Hard Rock Café

Het Hard Rock Café heeft in elk land een andere lokale burger op het menu staan. Superleuk natuurlijk, maar nog veel leuker als je van al deze burgers de beste uitkiest en deze een maand lang op de kaart zet. Uit 160 ‘Local Legendary Burgers’ kozen ze de beste acht, waarvan er deze maand vier op het menu staan: de English Breakfast Burger, de Colombian Plantain Burger, de Kimchi Burger uit Seoul en de Jambalaya Burger uit Louisiana.


Hard Rock Café,Max Euweplein 57-61, Amsterdam

Strand Zuid

Strand Zuid is na een flinke verbouwing weer geopend en dat is een perfecte reden om maar weer eens langs te gaan als het superfijn weer is. Vergezel je speciaalbiertjes met een portie ribs van de Jospergrill en geniet lekker tot de late uurtjes rondom de vuurkorf op dit strand.


Strand Zuid,Europaplein 22, Amsterdam

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via hallo@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.