Deze restaurants en bars bezoeken we de rest van oktober | Cityguys.nl Deze restaurants en bars bezoeken we de rest van oktober | Cityguys.nl Skip to main content

Deze restaurants en bars bezoeken we de rest van oktober

Heerlijke restaurants, bars en feestjes om de tweede helft van oktober te bezoeken. Mocht je maand nog niet vol zitten met ADE gerelateerde zaken, dan kun je zeker hier terecht!

Facebookevents om op te klikken

Bo Nam x Partysquad, 19 okt
Partysquad – Jimmy Woo, 19 okt
Brouwerij Troost Burgers & Beer Takeover – Cut Throat, 25 okt
King Ribs – BAUT, 27 okt
Coconuts – Bitterzoet, 27 okt
The Aiscream Karaoke Show – Bo Nam, 28 okt
Haunted House Bar – House Bar, 31 okt

Asianfood bij Shanghai Bistro

Oké, we starten even vals met Shanghai Bistro, want dit superfijne restaurantje aan de van Woustraat is gelijk één van onze nieuwste favoriete foodspots geworden. In de paar weken dat deze zaak met een gigantische artwork van Kung Fu Panda op de muur zijn we hier maar liefst al drie keer geweest en dat is niet voor niets.

Nog voordat je hier binnenkomt zie je de chef achter het raam de gerechten bereiden. De keuken wordt hier door niemand minder dan Francis Tavarez geleid, die voor dit project het twee Michelinsterren restaurant Bord’Eau heeft verlaten.

Nu wil je natuurlijk weten wat je allemaal uit de keuken van Francis kunt verwachten. Denk aan handgemaakte dim sum, fantastische buikspek en char siew (geroosterd varkensvlees) en bao buns met garnalen die nog aan tafel worden afgemaakt. Als je nog steeds niet overtuigd bent om hier heen te gaan vinden we dat hartstikke prima, want we zijn eigenlijk bang dat deze zaak binnen no-time zo populair is dat er geen plekje voor ons is.

Cityguys protip: Sinds 17 oktober ook op maandag en dinsdag geopend!


Shanghai Bistro,Van Woustraat 110, Amsterdam

Vlees eten bij Spingaren

In september opende Spingaren de deuren op de Herengracht in het oude pand van restaurant Lieve. “Willen jullie anders de T-Bone steak van 2700 gram proberen jongens?” Dat willen we zeker, maar hier hebben we toch even wat meer dan twee Cityguys voor nodig! Je hoort het al. Hier kun je prima met een grotere groep carnivoren terecht. Hoe groot die groep kan worden mag jezelf bepalen wat het restaurant heeft maar liefst ruimte voor 250 personen! Niet dat je daardoor het idee hebt dat je in een gigantische ruimte zit, want dit historisch pand heeft allemaal verschillende hoekjes en ruimtes, waardoor je je eigenlijk in een fijn buurtrestaurantje waant.

Geen vleesliefhebber? De kaart staat ook vol met vis- en groentegerechten, dus neem vooral een kijkje.

Cityguys protip: Start hier met een charcuterie, daar zijn ze bij Spingaren namelijk écht goed in!


Spingaren,Herengracht 88, Amsterdam

Sushi en cocktails bij Sushisamba

We aten al eens bij Sushisamba, maar maandag 16 oktober heeft dit restaurant dan eindelijk de officiële openingsparty. Dat is natuurlijk heel fijn want wij kijken nu alweer uit naar de signature cocktails als de smoked plum negroni en de old fashioned met sesamolie.

Gelijk na ons eerste bezoek kregen we via Instagramstories gigantisch veel berichtjes met de vraag hoe het hier nou echt was. Eerlijk is eerlijk. Het is hier niet goedkoop (maar wel gewoon betaalbaar hoor) en dat neemt niet weg dat we heel erg trek hebben in die Crispy Yellowtail Taquitos, het gerechtje met haring en de zalmceviche, want dit waren stuk voor stuk heerlijke gerechten!


Sushisamba,Max Euweplein 64, Amsterdam

Cocktails bij Pigs and Punch

Cocktailbar Mystique heeft een aantal weken de deuren gesloten om even flink te verbouwen. Pigs and Punch staat voor nog steeds voor vlees en cocktails. De cocktailbar in de kelder heeft een totale metamorfose gekregen en ook één van onze favoriete ribs blijven gewoon op de kaart staan. We gaan het zeker checken!


Pigs & Punch,Utrechtsestraat 30A, Amsterdam

Dansen in de Chin Chin Club

YEHEEEES!!! Amsterdam is weer een club rijker. In het oude Closure zit de fantastisch uitziende Chin Chin Club. Als het compleet Aziatische thema niet duidelijk is uit de naam dan is het je wel duidelijk als je bij binnenkomst wordt verwelkomd door misschien wel 100 zwaaiende Chinese lucky cats.

In deze club kun je al lekker vroeg beginnen door eerst een hapje te eten. Dat is misschien wel de beste manier om je avond te plannen, want de rij voor deze nieuwe place to be kan soms zo lang zijn dat je denkt dat Kanye binnen gratis Yeezy’s uitdeelt.


Chin Chin Club,Rozengracht 133, Amsterdam

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via hallo@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.