De meest relaxte terrassen buiten het centrum | Cityguys.nl De meest relaxte terrassen buiten het centrum | Cityguys.nl Skip to main content

De meest relaxte terrassen buiten het centrum

Wat zijn nou de meest relaxte terrassen buiten het centrum van Amsterdam? Cityguys ging een aantal dagen chillen in Amsterdam Oost, Zuid, West en Noord en kwam op de volgende terrassen.

Meneer Nieges

Op loopafstand van Centraal station, maar door de locatie net buiten het centrum. Op de Westerdokdijk is de oude locatie van restaurant Nevel omgetoverd in het knusse Meneer Nieges. Het grote terras heeft de mainstream nog niet bereikt, waardoor er tot nu toe altijd plek was op het terras aan het IJ. Vanuit één van de strandstoelen, een superhoge picknicktafel of één van de dikke matten waarop je heerlijk kan chillen met je koffie of wijntje. Op de lunchkaart staan diverse broodjes tussen de €6,- en €8,-. Tot nu toe is het broodje sparerib (dat qua structuur meer lijkt op pulled pork) onze favoriet.

Meneer Nieges, Westerdoksdijk 40H, amsterdam

Vergulden Eenhoorn

In de stadsboerderij van de Vergulden Eenhoorn kan je terecht voor de ultieme chille terraservaring. De boerderij die vlakbij het Amstelstation is gelegen is voorzien van dubbel terras met buitenbar. Je kan hier elke dag vanaf 10:00 uur ’s ochtends terecht voor lunch, diner of neem een paar hapjes van het picknickmenu aan één van de picknicktafels. Binnenkort is er ook een Jeu de Boules baan om je mini vakantiegevoel helemaal af te maken.

Vergulden Eenhoorn, Ringdijk 58, Amsterdam

Dok

Ten midden van de Houthavens vind je Dok. Een stukje strand met terras tussen de kantoren en loodsen. Dit is de nieuwe hangout spot van alle creatieven die gevestigd zijn op de Danzingerkade. Je kan hier niet alleen terecht voor een drankje en de daarbij verplichte borrelhapjes, maar ook voor lunch  of diner. Na een paar drankjes vind je het waarschijnlijk toch een goed idee om de trampoline te betreden. Ik zeg doen!

Dok, Moersmanskkade 71, Amsterdam

Bret

Op station Sloterdijk zit sinds dit jaar BRET. Een van containers gebouwde locatie met daaromheen een terras. De kantoorlui rondom Sloterdijk moeten dit wel met gejuich hebben ontvangen, want hiervoor was er geen reden om het kantoorgebouw te verlaten op deze locatie. Bij Bret kan je doordeweeks van 8 tot 01:00 terecht voor je ontbijt, lunch, diner of borrel. In het weekend kan je hier zelfs tot 03:00 terecht, en je zal die tijd hard nodig hebben om alle -meeste lokale- 36 biertjes te testen. Bartender Jasper verzorgt de drankjes, van G&T’s, Grapefruit sap tot Cappuccino.

Bret, Orlyplein 76, Amsterdam

Floor17

Floor 17 is het dakterras van het Apollo Hotel aan de rand van het Rembrandtpark. Dat het terras op de 17e verdieping een ander zicht op de stad geeft vanaf 85 meter hoog mag duidelijk zijn, en voor de mensen die niets met het uitzicht hebben organiseert het dakterras meerdere filmavonden per maand. Floor 17 mag met zich met trots het meest creatieve dakterras noemen. Van de winter kon hier nog op geschaatst worden onder het genot van een gluhwein en in de rooftop cocktailbar zijn naast alle klassiekers ook een aantal originele cocktails op de kaart te vinden zoals een blauwkleurige Heisenberg cocktail voor de Breaking Bad liefhebbers. Zie hier nog meer van onze favoriete dakterrassen.

Floor17, Staalmeesterslaan 410, Amsterdam

Pllek

Pllek is eigenlijk altijd wel een goede keuze. Zelfs als het niet zulk lekker weer is, want achter de balustrade boven de bar staan er een aantal banken voor je klaar waar je ongegeneerd met je boekje, tijdschrift of mobiel kan liggen terwijl je geniet van je drankje. In de zomer kun je bij Pllek op gigantische fatboy kussens liggen op het bijbehorende strandje met bediening. Pllek is één van die locaties waar je uren kan blijven hangen, zelfs als je alleen bent.

Pllek, TT Neveritaweg 59, Amsterdam

Cafe de Ceuvel

Een andere hotspot in Noord is Café de Ceuvel. Dit café met terras is geheel opgebouwd uit gerecyclede materialen als meerpalen uit de haven van Amsterdam is een kunststukje en een onwijs chille en ultieme hipster/hippy-locatie die Noord nog hipper maakt. Er zijn hier geregeld toffe events en dan hebben ze ook nog een eigen Cuevel biertje!

De Ceuvel, Korte Papaverweg 4, Amsterdam

Strand Zuid

Achter de Rai vind je Strand Zuid. Een supergroot terras aan een stukje water aan het Beatrixpark. Op het grote bierterras’ kan je tafelvoetballen, tafeltennissen of gewoon aan een tafeltje zitten. Daaromheen is een loungegedeelte met een aantal banken en een klein zandstrandje met beachstoelen om heerlijk in weg te zakken.

Strand Zuid, Europaplein 22, Amsterdam