De beste steakhouses en barbecue places van Amsterdam | Cityguys.nl De beste steakhouses en barbecue places van Amsterdam | Cityguys.nl Skip to main content

De beste steakhouses en barbecue places van Amsterdam

Steakhouses en Barbecue places zijn echte mannenrestaurants. Lekker een flinke steak, biefstuk of een goede portie spareribs eten met daarnaast een pul bier kan een genot zijn. Bij deze restaurants weet je zeker dat het genieten wordt.

The Beefsteak Club

The Beefsteak Club is dé nieuwste vleesspot van Amsterdam. Alleen al bij het eten van de smokey steak tartare ga je als vleesliefhebber helemaal uit je dak. Voeg daaraan toe de fantastische stukken vlees, de in beef fat gefrituurde frietjes met gedroogd beef jerkey zout en je hebt een heerlijke avond. Dat ze daarnaast ook nog eens de meest idiote piña colada schenken is alleen maar een goddelijke bonus.

The Beefsteak Club, The Beefsteak Club Amsterdam, Goudsbloemstraat, Amsterdam

Salmuera

Bij binnenkomst loop je gelijk langs twee biggetjes die boven de kolen worden bereid en je weet het zeker. Dit wordt ultiem genieten. Dat klopt! Salmuera is vernoemd naar de klassieke Argentijnse smaakmaker van water, knoflook, zout en rozemarijn dat hier op elke tafel staat en dat je over je vlees sprankelt.

Cityguys protip: Ben je met een hele groep vleeseters, maar heb je één iemand erbij zitten die alleen vis eet? No worries! Hier serveren ze fantastische ceviche!

Salmuera, Rozengracht 106, Amsterdam

afbeelding

Cannibale Royale

Het is niet eens overdrijven als we zeggen dat Cityguys minimaal 100x bij Cannibale Royale is geweest. Cannibale doet eigenlijk alles goed voor een fantastische prijs. De ribs voor € 15,50 zijn onze favoriet, maar ook voor een burger (vanaf € 8,-) of een stuk vlees komen we hier heel graag.

Cityguys protip: Zin in een kilo vlees? Dat kan hier! Wel een dagje van te voren bestellen.

Cannibale Royale Handboogstraat, Handboogstraat, Amsterdam

Cannibale Royale Lange Niezel, Lange Niezel, Amsterdam

afbeelding

Pendergast

Eén van de beste meatspots in Amsterdam is toch wel Pendergast. Eigenaar Brandon bracht de Kansas BBQ gerechten van zijn oma naar Amsterdam en daar worden wij gruwelijk blij van. Om al dat lekkers zo goed mogelijk te serveren wordt alles ’s ochtends al in de barbecue gedaan. De pork cheeks zijn hier fantastisch, maar voor de mensen die hier voor het eerst komen raden we de sharing platter aan met sidedishes als mac and cheese, baked beans (met pulled pork!) en de potatoesalad.

Cityguys protip: Aangezien de bereiding van de meeste gerechten hier acht uur duurt, kun je het beste reserveren en de gerechten al apart laten leggen om er zeker van te zijn dat deze niet op zijn voordat je aankomt.

Pendergast, Groen van Prinstererstraat 14, Amsterdam

afbeelding

Café De Klos

Hier een plekje aan de bar krijgen is nog moeilijker dan om 03:00 uur ’s nachts de Jimmy binnen te komen. Als je dit wel lukt bestel je sowieso een limonade aan de bar, zodat je de rest van de avond compleet belachelijk wordt gemaakt door het personeel. De rest van de avond geniet je van Amsterdamse gezelligheid, vaasjes en ribs die van het bot vallen.

Café de Klos, Kerkstraat 41-43, Amsterdam

cafe-de-klos-amsterdam-cityguys

Pompstation

Dacht jij dat een romantische date niet goed samengaat met vlees eten? Dan ken je Pompstation nog niet! Pompstation is gevestigd in een oud, jawel! Pompstation. De pompen die in dit honderd jaar oude gebouw stonden zitten tegenwoordig onder de grond, waardoor er ruimte is gekomen voor een fijn restaurant in dit supermooie gebouw. De eigenaren besteden flink wat tijd aan de programmering van de live muziek die hier elke week van donderdag t/m zondag wordt gespeeld. Dit alles natuurlijk onder genot van een superlekker stuk vlees!

Pompstation, Zeeburgerdijk 52, Amsterdam

afbeelding

Zin om nog meer trek te krijgen? Kijk dan vooral onderstaande aflevering van De Cityguys Selectie over het beste vlees van Amsterdam. Abonneer je jezelf ook gelijk even?