De beste steakhouses en barbecue places van Amsterdam | Cityguys.nl De beste steakhouses en barbecue places van Amsterdam | Cityguys.nl Skip to main content

De beste steakhouses en barbecue places van Amsterdam

Gefeliciteerd! Je hebt Cityguys.nl (weer) gevonden en gaat vandaag leren waar je in Amsterdam naartoe moet gaan voor de lekkerste stukken vlees, cut's, gebarbecuede biggetjes, slowcooked brisket en ribs kunt eten. Cheers!

Ho stop! Heb je geen zin om te lezen? Check dan onderstaande video met drie van onze favoriete spots:

The Beefsteak Club

We beginnen bij een nieuwkomer uit 2018. Want The Beefsteak Club heeft gelijk een plek verworven in deze lijst van de beste vleesspot van Amsterdam. Alleen al bij het eten van de smokey steak tartare van chef Dean Baker ga je als vleesliefhebber helemaal uit je dak. Op de kaart vind je al gerookte runderwang met guinnes, verschillende stukken steaks én een gerookte shortrib met bourbonlak, maar de speciale stukken vlees zijn schaarser, waardoor we je aanraden om het krijtbord goed te bestuderen. Voeg sowieso aan je bestelling de in beef fat gefrituurde frietjes met gedroogd beef jerkey zout toe en je hebt een heerlijke avond. Dat ze daarnaast ook nog eens de meest idiote piña colada schenken is alleen maar een goddelijke bonus.

Cityguys protip: Dit restaurant heeft op de wijnkaart de meest fantastische omschrijvingen van wijnen. Mis deze niet.


The Beefsteak Club,Ferdinand Bolstraat 26, Amsterdam

Salmuera

In deze fantastische zaak loop je gelijk langs twee biggetjes die boven de kolen worden bereid en je weet het zeker. Dit wordt ultiem genieten en dat klopt! Salmuera is vernoemd naar de klassieke Argentijnse smaakmaker van water, knoflook, zout en rozemarijn dat hier op elke tafel om over je vlees te besprenkelen. Deze Salmuera moet je dan ook zien als de vervanger van zout en peper en wordt elk half uur over de biggetjes boven de kolen gespoten. Om er zeker van te zijn dat je deze biggetjes ook daadwerkelijk op je bord krijgt bestel je de Lechon. Wat, zoals je wellicht al door had, één van onze favoriete gerechten hier is naast de pulpo van de barbecue en de ceviche’s, maar dat is weer een ander artikel.

Cityguys protip: Ben je met een hele groep vleeseters, maar heb je één iemand erbij zitten die alleen vis eet? No worries! Hier serveren ze dus ook fantastische ceviches en overige visgerechten.


Salmuera,Rozengracht 106, Amsterdam

Voor iedereen die lyrisch is over Salmuera, maar toch liever iets meer in het centrum van Amsterdam willen eten hebben de broeders achter Salmuera vorig jaar een geweldige nieuwe zaak geopend op de Reguliersdwarstraat. Hier eet je bijna dezelfde kaart in een Cubaanse jaren ’50 setting. Achter de piscobar vind je de meterslange bartender Max Prins. Doe hem de groetjes en doe vooral een shotje met hem. 😉


Roses by Sal,Reguliersdwarsstraat 40, Amsterdam

De fantastische pulpo van de barbecue en de berg lechon op de achtergrond.

Cannibale Royale

Dat het logo van Cannibale Royale een gigantisch mes is zegt genoeg. We overdrijven niet eens als we zeggen dat Cityguys minimaal 100x bij Cannibale Royale zijn geweest (Alleen JP eet hier al wekelijks). Cannibale doet eigenlijk alles goed voor een fantastische prijs. De ribs voor € 15,50 zijn onze favoriet, want hier kun je de botjes letterlijk tussen het vlees vandaan halen. Ook de burgers horen nog steeds bij de beste van Amsterdam.

Cityguys protip: Zin in een kilo vlees? Dat kan hier! Wel een dagje van te voren bestellen.


Cannibale Royale Handboogstraat,Handboogstraat 17a, Amsterdam


Cannibale Royale Lange Niezel,Lange Niezel 15, Amsterdam

Kijk die ribs dan!

Pendergast

Eén van de beste meatspots in Amsterdam is toch wel Pendergast. Eigenaar Brandon bracht de Kansas BBQ gerechten van zijn oma naar Amsterdam en daar worden wij gruwelijk blij van. Om al dat lekkers zo goed mogelijk te serveren wordt alles ’s ochtends al in de barbecue gedaan. De pork cheeks zijn hier fantastisch, maar voor de mensen die hier voor het eerst komen raden we de sharing platter aan met sidedishes als mac and cheese, baked beans (met pulled pork!) en de potatoesalad.

Cityguys protip: Aangezien de bereiding van de meeste gerechten hier acht uur duurt, kun je het beste reserveren en de gerechten al apart laten leggen om er zeker van te zijn dat deze niet op zijn voordat je aankomt.


Pendergast,Groen van Prinstererstraat 14, Amsterdam

Café De Klos

Hier een plekje aan de bar krijgen is nog moeilijker dan om 03:00 uur ’s nachts de Jimmy binnen te komen. Als je dit wel lukt bestel je sowieso een limonade aan de bar, zodat je de rest van de avond compleet belachelijk wordt gemaakt door het personeel. De rest van de avond geniet je van Amsterdamse gezelligheid, vaasjes en ribs die van het bot vallen.


Café de Klos,Kerkstraat 41-43, Amsterdam

Pompstation

Dacht jij dat een romantische date niet goed samengaat met vlees eten? Dan ken je Pompstation nog niet! Pompstation is gevestigd in een oud, jawel! Pompstation. De pompen die in dit honderd jaar oude gebouw stonden zitten tegenwoordig onder de grond, waardoor er ruimte is gekomen voor een fijn restaurant in dit supermooie gebouw. De eigenaren besteden flink wat tijd aan de programmering van de live muziek die hier elke week van donderdag t/m zondag wordt gespeeld. Dit alles natuurlijk onder genot van een superlekker stuk vlees!


Pompstation,Zeeburgerdijk 52, Amsterdam

Zin om nog meer trek te krijgen? Kijk dan vooral onderstaande aflevering van De Cityguys Selectie over het beste vlees van Amsterdam. Abonneer je jezelf ook gelijk even?