De beste steakhouses en barbecue places van Amsterdam | Cityguys.nl De beste steakhouses en barbecue places van Amsterdam | Cityguys.nl Skip to main content

De beste steakhouses en barbecue places van Amsterdam

Steakhouses en Barbecue places zijn echte mannenrestaurants. Lekker een flinke steak, biefstuk of een goede portie spareribs eten met daarnaast een pul bier kan een genot zijn. Bij deze restaurants weet je zeker dat het genieten wordt.

Salmuera

Bij binnenkomst loop je gelijk langs twee biggetjes die boven de kolen worden bereid en je weet het zeker. Dit wordt ultiem genieten. Dat klopt! Salmuera is vernoemd naar de klassieke Argentijnse smaakmaker van water, knoflook, zout en rozemarijn dat hier op elke tafel staat en dat je over je vlees sprankelt.

Cityguys protip: Ben je met een hele groep vleeseters, maar heb je één iemand erbij zitten die alleen vis eet? No worries! Hier serveren ze fantastische ceviche!

Salmuera, Rozengracht 106, Amsterdam

afbeelding

Cannibale Royale

Het is niet eens overdrijven als we zeggen dat Cityguys minimaal 100x bij Cannibale Royale is geweest. Cannibale doet eigenlijk alles goed voor een fantastische prijs. De ribs voor € 15,50 zijn onze favoriet, maar ook voor een burger (vanaf € 8,-) of een stuk vlees komen we hier heel graag.

Cityguys protip: Zin in een kilo vlees? Dat kan hier! Wel een dagje van te voren bestellen.

Cannibale Royale Handboogstraat, Handboogstraat, Amsterdam

Cannibale Royale Lange Niezel, Lange Niezel, Amsterdam

afbeelding

Pendergast

Eén van de beste meatspots in Amsterdam is toch wel Pendergast. Eigenaar Brandon bracht de Kansas BBQ gerechten van zijn oma naar Amsterdam en daar worden wij gruwelijk blij van. De pork cheeks zijn hier fantastisch, maar voor de mensen die hier voor het eerst komen raden we de sharing platter aan met sidedishes als mac and cheese, baked beans en de potatoesalad.

Cityguys protip: Verwen jezelf met een goede bourbon of whiskey naast je vlees.

Pendergast, Groen van Prinstererstraat 14, Amsterdam

afbeelding

Café De Klos

Hier een plekje aan de bar krijgen is nog moeilijker dan om 03:00 uur ’s nachts de Jimmy binnen te komen. Als je dit wel lukt bestel je sowieso een limonade aan de bar, zodat je de rest van de avond compleet belachelijk wordt gemaakt door het personeel. De rest van de avond geniet je van Amsterdamse gezelligheid, vaasjes en ribs die van het bot vallen.

Café de Klos, Kerkstraat 41-43, Amsterdam

cafe-de-klos-amsterdam-cityguys

Pompstation

Dacht jij dat een romantische date niet goed samengaat met vlees eten? Dan ken je Pompstation nog niet! Pompstation is gevestigd in een oud, jawel! Pompstation. De pompen die in dit honderd jaar oude gebouw stonden zitten tegenwoordig onder de grond, waardoor er ruimte is gekomen voor een fijn restaurant in dit supermooie gebouw. De eigenaren besteden flink wat tijd aan de programmering van de live muziek die hier elke week van donderdag t/m zondag wordt gespeeld. Dit alles natuurlijk onder genot van een superlekker stuk vlees!

Pompstation, Zeeburgerdijk 52, Amsterdam

afbeelding

Natuurlijk kun je ook nog terecht bij Loetje of Castell BBQ. Mis je nog een spot? Laat het ons dat weten via @CityguysNL op Twitter. Wees vooral niet te bescheiden en deel lekker je mening en foto’s met ons op via Twitter of op Instagram met de hashtag #CityguysNL!

afbeelding
Kijk dan hoe JP genoot in de Cityguys kerstvideo. Eet smakelijk!