De beste plekken om te lunchen in Amsterdam | Cityguys.nl De beste plekken om te lunchen in Amsterdam | Cityguys.nl Skip to main content

De beste plekken om te lunchen in Amsterdam

Lunch op een terras resulteert vaak in een broodje kroket, maar er zijn zo veel meer geniale opties in de stad. In Amsterdam Oost ga je naar Drovers Dog, in Amsterdam Zuid klopt je aan bij L’Entrecôte et les Dames en als je in West bent eet je bij Piet de Gruyter. Vanaf nu heb je in elk stadsdeel een favoriet en in het Centrum zelfs 3!

Blue

Midden op de drukke Kalverstraat kom je opeens in een glazen restaurant met uitzicht over de stad. Dat is tof, zeker voor mensen buiten de stad, maar wat belangrijker is: een betaalbare kaart die ook nog eens erg lekkere opties heeft. We zijn fan van alle broodjes, maar nemen vaak die met auberginekaviaar.

Blue, Singel 457, Amsterdam

Club Koffie

Als je een club sandwich fan bent, maar nog nooit bij Club Koffie bent geweest gaat er wat mis in je leven, want hier zijn ze gespecialiseerd in het meest bekende lunchgerecht ter wereld. Met maar liefst 10 club sandwiches op de kaart ligt keuzestress wel op de loer. Gelukkig is er de optie om 2/3 van een club sandwich te nemen, waardoor je met z’n tweeën toch wel redelijk met gemakt drie sandwiches op kan. Kies voor een klassieker als de New York en vul deze aan met de Tokio Club met makreel, wakame, sesamzaad en wasabimayonaise en je zult niet teleurgesteld zijn! Ben je daarna arm? Helemaal niet! Alle 2/3 clubsandwiches zijn niet duurder dan €7,-!

Club Koffie, Krugerplein 2

afbeelding
Club Koffie Chiel Griffioen Cityguys
Club Koffie-eigenaar Chiel Griffioen is soms helemaal klaar met Cityguys

L’Entrecôte et les Dames

Je kent dit misschien al van hun fantastische entrecôte, maar er wordt tussen 12 & 15 ook lunch geserveerd. Je kan kiezen uit een steaksandwich en een steak tartare en we kozen tot nog toe altijd die laatste. Dat is echt een topper en die kost maar 12,50. Neem er een glas witte wijn bij.

L’Entrecôte et les Dames, Van Baerlestraat 47-49, Amsterdam

Gartine

Verser dan dit kun je je gerechten niet krijgen. Altijd even reserveren vanwege de drukte en Gartine is gesloten op maandag/dinsdag, maar werkelijk alles is hier lekker.

Gartine, Taksteeg 7, Amsterdam

Buffet van Odette

Omelet met truffelkaas. Altijd nemen. Maar als je zin hebt in iets anders, alles schijnt er goed te zijn. De meeste bezoekers zijn fan van de saladebar, maar Cityguys neemt eigenlijk altijd de omelet truffelkaas

Buffet van Odette, Prinsengracht 598, Amsterdam

Laat ontbijtje met @emmanajade. #latergram #eeneihoorterbij

Een bericht gedeeld door Charlotte (@pinkypolish) op

Drovers Dog

Wij willen altijd alles bestellen op deze kaart. Dus als je met meerdere mensen gaat lunchen, dan kun je hier heen en vervolgens alles uitproberen. Het is brunch/lunch dus veel eieren en deze Australische helden zorgen er voor dat je -gezellig- met een gevulde buik weer buiten staat na het eten. De eerste zaak openden ze in Oost, net achter de Javastraat maar gelukkig kun je inmiddels ook terecht op de Wibautstraat en de Heemstedestraat.

Drovers Dog, Eerste Atjehstraat 62, Amsterdam

Piet de Gruyter

Hier is het altijd relaxed en je kan er bij mooi weer op het terras zitten. Bij minder weer bestel je sowieso de Omelet Confit de Canard en het broodje Begeerte is ook een Cityguys.nl favoriet. Dit is de beste optie voor lunch als je bijvoorbeeld een evenement hebt bij het Westerpark.

Piet de Gruyter, Van Limburg Stirumplein 4-6, Amsterdam

Na je lunch ga je natuurlijk weer lekker aan het werk. We werken aan een artikel voor de beste locaties om te werken, heb jij nog tips? Laat het ons weten via Twitter!