De beste plekken in Amsterdam om 24H West 2018 te vieren | Cityguys.nl De beste plekken in Amsterdam om 24H West 2018 te vieren | Cityguys.nl Skip to main content

De beste plekken in Amsterdam om 24H West 2018 te vieren

De Baarsjes, Bos & Lommer en de Kinkerbuurt; het zijn stadsdelen in Amsterdam die de laatste jaren extreem populair zijn geworden. Helemaal voor horecabestemmingen. Tijdens 24H West ontdek je de beste plekjes in deze buurten; leuk voor locals én voor gasten die weer eens wat anders willen zien dan de Grachtengordel. Wij schrijven een guide met gratis (!) evenementen.

Silent Disco @ Floor17

Best ballsy: tijdens het laatste weekend van oktober een rooftopparty organiseren. Floor17 doet daar niet moeilijk over en host rustig een Silent Disco tot een uur of 00:00. De hotelbar zorgt voor heaters en bitterballen; dus koukleumen hoeven niet bang te zijn spontaan te veranderen in een Calippo. In je stringbikini komen is overigens niet aanbevolen; de organisatie raadt aan wel warme kleren aan te trekken. Leuk feitje: zonder feestjes op het dak van het Ramada-hotel had ik JP en Roger nooit ontmoet. SENTIMENTEEL!

Zaterdag 27 oktober 2018 | 20:00 – 00:00

Floor17, Floor 17, Staalmeesterslaan, Amsterdam, Nederland

Floor 17
Hier waren we vier jaar jonger (en veertig kilo lichter)

Winter-BBQ @ De School

De School functioneert aankomend weekeinde als het absolute middelpunt van het evenement; het zogenaamde festivalhart van 24H West. Het oude schoolgebouw (what’s in a name?) is in twee jaar tijd uitgegroeid tot een cultuurcentrum voor de buurt — en ver daar buiten. Het pand functioneert daarnaast als discotheek, restaurant, sportschool én kunstatelier. Wij gaan er in ieder geval even cocktails drinken en BBQ’en; eens kijken hoe het eruit ziet als je er niet om 06:00 ’s ochtends naar buiten strompelt. Kunnen we ‘m daarna meteen doorpakken bij Interstellar Funk.

Zaterdag 27 oktober | 12:00 – 03:00

De School, De School, Doctor Jan van Breemenstraat, Amsterdam, Nederland

Midnight Marrakesh @ Podium Mozaïek

Ken je dat karakteristieke kerkgebouw aan de Bos en Lommerweg waar je altijd langsfietst maar nooit naar binnen stapt? Aanstaande zaterdag kun je daar heel makkelijk verandering in brengen: Podium Mozaïek gaat namelijk eenmalig (!) open als nachtclub. Denk hits uit Marrakech, Noord-Afrikaanse hapjes en passende cocktails. Vast totaal uit je comfortzone. Of niet. Maakt niet uit. Gewoon doen.

Zaterdag 27 oktober | 23:00 – 01:00

Podium Mozaïek, Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg, Amsterdam, Nederland

Tours @ Food Center Amsterdam

In het voorjaar van 2018 was het Food Center Amsterdam (FCA) nog massaal in het nieuws: zowel lokaal als internationaal. Op de oude gevel van het pand werd ineens een 30 jaar oude illustratie van kunstenaar Keith Haring ontdekt. (Het gebouw deed vroeger dienst als opslagplek voor het Stedelijk Museum.) Alleen dit fantastische kunstwerk in het echt te zien is al genoeg reden om het FCA te bezoeken, ware het niet dat zaterdag de groothandelmarkt exclusief opengaat voor het publiek. Een beetje liefhebber van hyperverse producten gaat hier een vast een inspirerende ochtend beleven.

Zaterdag 27 oktober | 11:00 – 12:00

Food Center Amsterdam, Food Center Amsterdam, Jan van Galenstraat, Amsterdam, Nederland