Supermarkt leeg? Steun de lokale horeca-ondernemer! | Cityguys.nl Supermarkt leeg? Steun de lokale horeca-ondernemer! | Cityguys.nl Skip to main content

Supermarkt leeg? Steun de lokale horeca-ondernemer!

Sinds afgelopen zondag zijn alle restaurants en bars in Nederland dicht. Barre tijden voor een foodblogger, maar nog veel erger voor alle toffe horecazaken die zwaar onder druk komen te staan door weken zonder omzet. Wat de totale impact zal zijn van het coronavirus is nog niet te overzien, maar op deze manier kun jij je favoriete zaken toch een beetje steunen gedurende crisistijd.

 1. Maak een lijst van je favoriete restaurants waar je na deze periode van sluitingen naar toe zou willen gaan en zoek uit hoe je deze kunt steunen.
 2. Restaurants mogen nog wel bezorgen, netals afhalen. Veel restaurants die niet aal delivery doen zijn deze week alsnog de stap aan het maken naar afhaal of bezorgrestaurant.
 3. Vooral deze week zitten restaurants nog met voorraden die wanneer ze niet gebruikt worden, zullen worden weggegooid. The Avocado Show doneerde vandaag alle voorraad en restaurant 101 Gowrie verkoopt zijn brood en boter via Instagram. Check via social of je iets kunt overnemen.
 4. Bestellen: probeer zo veel mogelijk direct bij het restaurant te bestellen, hierdoor gaat alle omzet naar de ondernemer en niet een deel naar grote bedrijven als Thuisbezorgd, Deliveroo of Uber Eats.
 5. Bestel je wel via één van de bezorgbedrijven? Laat dan een recensie achter. Dit helpt het restaurant in het algoritme om bovenaan te komen op deze websites.
 6. Kun je niets afhalen of bestellen? Koop dan een cadeaubon of tegoedbon om ervoor te zorgen dat er toch nog wat geld binnen komt bij dit restaurant.
 7. We snappen dat je niet iedereen kunt steunen. Probeer zo goed mogelijk in te schatten welk restaurant het meeste steun nodig heeft. De grote ketens en hotelrestaurants hebben het ook moeilijk, maar zullen minder snel de rekeningen niet meer kunnen betalen als de lokale restauranteigenaar die dagelijks zelf in de keuken staat.

Amsterdamse restaurants zijn onwijs druk met nieuwe initiatieven nu ze geen gasten in het restaurant mogen ontvangen. Dit zijn de initiatieven die we op dit moment zijn tegengekomen:

 • Pendergast is open voor afhaal en bezorging via Uber Eats. Eigenaar Brandon staat hier altijd zelf in de keuken.
 • Restaurant 101 Gowrie van Alex Haupt verkoopt dagelijks zijn fantastische brood en boter via Instagram Stories.  Ook heeft Alex een GoFundMe pagina opgestart waarop hij vouchers verkoopt om later te gebruiken in 101 Gowrie.
 • Koffiezaak en restaurant 4850 laat in deze Facebookpost weten dat het gisteren is gestart met Take Away koffie en cinnamon buns. Wanneer je hier je koffie haalt heb je gelijk de mogelijkheid om een extra koffie te bestellen voor het personeel van het OLVG Oost.
 • De superhelden van Wijmpje Beukers zetten hun team in om boodschappen te doen of naar de apotheek te gaan als je niet uit je huis kunt komen. Een dag later bedachten deze lieve mensen dat ze ook wel Beukers-kadobonnen konden verkopen. Deze kun je scoren door te mailen naar contact@wijmpjebeukers.nl.
 • Aangezien Remco en Nick niet achter de bar kunnen staan bij Restaurant Branie, klimmen ze op de scooter om zelf om hun befaamde Kentucky Fried Champignon en andere gerechten te bezorgen.
 • Bij Bo Nam kun je nog steeds Phô bestellen via Deliveroo. Op Instagram laten ze weten dat je een extra drankje en 15% korting krijgt bij je bestelling.
 • Restaurant Sjefietshé start deze week met afhaal en bezorging. Via social media laten ze weten wanneer ze hiermee starten.
 • Bij beide restaurants van de Japanner hebben ze sinds deze week een take out menu.
 • Voor je groentefix hebben ze bij Yerba een driegangenmenu voor € 20,-.
 • Bar Baut is begonnen met bezorging. Naast de Baut Burger leveren ze ook de befaamde steak tartaar van Michiel van de Eerde. Als je geluk hebt komen hij het zelfs zelf brengen!
 • Bij Chefs Poulet & Frites kun je nog steeds de heerlijke kippen van de rotisserie bestellen. Absoluut de moeite waard.
 • Chiapas Taco Cartel start deze week met een speciale menudeal waarbij je nachos, taco’s of een buritto met een drankje voor €15,- krijgt. Je kunt nu al bestellen via Thuisbezorgd.
 • Via Instagram laat Grizzl weten dat je vanaf vandaag friet, burgers en snacks bestellen. Telefonisch of via een delivery service.
 • Je kunt voor €32,50 een driegangenmenu te bestellen bij Restaurant Rijks.
 • Om Bar Alt de lente door te kun je op de website van Bar Alt een giftvoucher kopen
 • Wil je leren koken als een topchef? Jaimie van Heije leert je op Instagramstories hoe je thuis kookt. Ook zijn restaurant heeft een cadeaubon op de website.

Toevoeging 23 maart:

 • Rum Barrel West verkoopt survivalpakketten met 1 liter House Blend Rum + een sixpack Ginger Beer. Ook kun je giftvouchers kopen die meer waarde opleveren als je deze verzilvert. MEer informatie vind je in dit Facebookevent.
 • Café Nassau verkoopt van donderdag t/m maandag een burgerdeal. Dit betekent dat je een Angus- of vegaburgers met frites voor maar €10,- kunt laten bezorgen of afhalen. Als je in de zorg werkt kun je hier zelfs een gratis burger halen.

 • Nog meer goed hamburgernieuws: Vanaf woensdag kun je de burgers van The Beef Chief bestellen via Uber Eats en Deliveroo.
 • Onze vrienden van Hendrix zijn ook gestart met bezorging via Deliveroo, waardoor je nu thuis van de Okonomiyaki Burger kunt genieten.

Tot slot. Ondanks dat we je in dit artikel aanmoedigen om langs ondernemers te gaan willen we je wel een aantal tips meegeven om de verspreiding van het coronavirus zo goed mogelijk tegen te gaan. Houdt altijd genoeg afstand. Blijf niet rondhangen. Betaal alleen met pin of met je telefoon. Neem een eigen tasje mee voor de spullen die je ophaalt en blijf altijd de instructies van het RIVM volgen.

Heb je nog mooie tips die wij nog niet voorbij hebben zien komen? Mail ons dan op tips@cityguys.nl. We kunnen niet wachten op de eerstvolgende Cityguysborrel. Blijf gezond, dan zien we jullie snel weer!