Cityguys restaurant guide - januari 2017 | Cityguys.nl Cityguys restaurant guide - januari 2017 | Cityguys.nl Skip to main content

Cityguys restaurant guide – januari 2017

Ben je van plan het jaar rustig te beginnen? Dan ben je hier op het verkeerde adres want we hebben weer een shitload aan dingen voor je uitgekozen om te doen en te bezoeken in januari. Geen zin in? No worries. Kom dan alleen naar de Cityguys & Friends borrel op 27 januari.

Favoriete Facebook Events

NieuwjaarsDiscoDip, 6 januari
Bao & Taiwanese Test Kitchen Dinner, 12 & 13 januari
Hotelnacht 2017, 14 & 15 januari
FUEGO • East VS. West • Bitterzoet, 21 januari
Burger Bao’s in Amsterdam, 26 januari
Cityguys & Friends – Eerste borrel van 2017, 27 januari
Drinken op Dinsdag ☆ BierBingo, 31 januari

Nieuwe restaurants & bars

Deze restaurants, bars of pop-ups onlangs geopend en zijn de moeite waard om deze maand te bezoeken.

Pop-Up Bao's

Pop-up Koning Justin Brown opent voor langere tijd 2 dagen in de week zijn eigen Bao Buns spot in Marvin op de Kinkerstraat. Zelf noemt hij het “The Test Kitchen” en kun je, zoals de naam al omschrijft, hier de nieuwste bao buns testen. Zoals altijd kosten alle bao’s € 4,- per stuk. Hier is nu een bao bun menu aan toegevoegd van 6 bao’s voor €20,-. Goede deal!


Bao Buns Amsterdam - Marvin Kitchen,Kinkerstraat 66, Amsterdam

Bar de Vlieg

In december werden wij blij verrast door de komst van pop-up cocktailbar Bar de Vlieg in een stuk van het restaurant D’Vijff Vlieghen. De pop-up bar is een initiatief van Ketel1 Jenever en is wellicht de beste pop-up cocktailbar waar wij ooit geweest zijn. Naast dat de cocktails op de kaart echt fantastisch zijn, is de locatie ook een lust voor het oog. Dankzij de aankleding en de staat van het originele pand is het net alsof je een kleine tijdreis maakt. Ga hierheen voor eind maart, want dan is de vlieg weer gevlogen.


Bar de Vlieg,Spuistraat 294, Amsterdam

Ms. Crumbs

Ben je vaak op de wallen en kun je vaak niet kiezen wat je wilt eten of kun je de toeristen-attracties niet onderscheiden van de goede zaakjes met warme broodjes? Ms. Crumbs is een kleine bakery waar je goede koffie, lekkere juices en je een heerlijke tuna melt sandwich (voor maar 5 euro!) kan halen. Doe er je voordeel mee!


Ms. Crumbs,Oudezijds Achterburgwal 122h, Amsterdam

Januari Tips

In januari worden we al vijf jaar lang vermaakt met de Hotelnacht. Ook dit jaar staat dit feestje weer met dikke letters in onze agenda. Daarnaast gaan we eten bij Hoofdstad Brasserie in Hotel L’Europe en raden we je aan om langs Taco Cartel te gaan op de van Woustraat.

Hoofdstad Brasserie - Alex Invites

Alex Hauptman is de chef van Hoofdstad Brasserie. Maandelijks nodigt hij een nieuwe chef uit om 2 dagen te komen koken in het restaurant van Hotel de L’Europe. Ditmaal kookt hij op 27 en 28 januari samen met Braden Perkins, chefkok en eigenaar van restaurant Verjus in Parijs. Tot nu toe hebben we elke keer gruwelijk lekker gegeten en ik kan mij dan ook niet voorstellen dat het ditmaal anders gaat worden. Ga zeker proeven! Wij zijn in ieder geval weer ontzettend enthousiast dat we hier weer heen kunnen gaan.


Hoofdstad Brasserie,Nieuwe Doelenstraat 20, Amsterdam

Hotelnacht

Het weekend van 14 en 15 januari staat in het teken van Hotelnacht. Een blik op de website leert ons weer dat er genoeg te doen valt. Zo is er een ballenfeest in het Art’Otel, organiseert het Pullitzer een winterbarbeque en wordt het Conservatorium omgetoverd tot Het Grand Budapest Hotel uit de gelijknamige film van Wes Anderson. (Kijktip als je deze nog niet gezien hebt). Voor de Moët fans staat er nog een poolparty met champagne op de planning in het Amstelhotel waar je net als op de closing party natuurlijk niet gemist mag worden. Uiteindelijk sluiten we de volgende dag af met een late lunch in restaurant Vermeer. Dit wordt een geweldig weekend vol met het hoppen van hotel naar hotel.


Hotelnacht,Amsterdam

Taco Cartel

Afgelopen maand ontdekten wij Chiapas Taco Cartel op de van Woustraat. Binnen no time is deze spot al zo populair geworden dat het al zijn eigen naam heeft gekregen. Waar alleen de eigenaren het nog Chiapas noemen spreekt de rest over Taco Cartel. Dit kleine zaakje serveert heerlijke taco’s en burrito’s zoals de crunchy chicken taco. Met een aantal Corona’s on the side en onze favoriete burrito (de Al Pastor) waan je je binnen no time in Mexico. Dit jaar zijn er sowieso plannen voor een kleine mezcalbar achterin de zaak. Een fantastische reden om hier regelmatig een vinger aan de pols te houden.


Taco Cartel,Van Woustraat 29h, Amsterdam

Aangekondigd

Waar wordt over gesproken, maar weten we eigenlijk nog maar weinig vanaf?

Libertine

Dat Casper Reinders niet stil kan blijven zitten blijkt maar weer uit het feit dat er alweer iets nieuws uit zijn koker komt rollen. Ditmaal een bar met open keuken in de Wolvenstraat. Verwachting is dat Libertine nog in januari opent.

The Avocado Show

Mr. Ron Simpson, Julian Zaal en chef Jaimie van Heije openen een heus avocado-restaurant in de Pijp. Verwacht wordt dat deze nieuwe spot in februari open gaat en dat de kaart vol staat met gerechten met avocado. Kom maar op met die burgers met guacamole!

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter. Mist jouw spot hierin? Stuur ons dan even een mailtje via