Naar deze bioscopen ga je voor een filmdate | Cityguys.nl Naar deze bioscopen ga je voor een filmdate | Cityguys.nl Skip to main content

Naar deze bioscopen ga je voor een filmdate

Naar de bioscoop gaan is natuurlijk niet helemaal de beste manier om iemand te leren kennen. Toch houdt dat ons niet tegen om er geregeld voor te kiezen om met die leuke chick of dude in een donkere ruimte te zitten om vervolgens naar een groot lichtgevend scherm te kijken. Om ervoor te zorgen dat jij de juiste bioscoopkeuze maakt gaat Roger dit jaar alle kleine bioscopen van Amsterdam af. Dit zijn zijn bevindingen tot nu toe.

The Movies

Het is moeilijk om iemand te vinden die deze historische bioscoop op de Haarlemmerdijk niet kent. Wat wel moeilijk is, is iemand te vinden die hier daadwerkelijk gegeten heeft. Een goede reden om eens uit te zoeken of het bijbehorende restaurant TAVENU het waard is om te bezoeken voordat je je ogen naar het grote scherm richt.

Door het dikke tapijt en de klassieke bruine houten tafeltjes en stoeltjes verwachtten we hier een kaart met een salade, kipsatรฉ en frietjes en een ossenhaas. Alleen de kipsatรฉ blijkt ook daadwerkelijk op de kaart te staan, want de menukaart is hier compleet Indonesisch met gerechten als Daging smoor ketjap, Terong Balado en Gado Gado. Hoofdgerechten kosten hier tussen de โ‚ฌ16,- en โ‚ฌ19,50, waardoor de keuze voor de rijsttafel voor โ‚ฌ23,50 snel is gemaakt.

De rijsttafel bestaat uit vijf verschillende gerechten, waarnaast de rijst geregeld wordt bijgevuld door Daan, die zo vrolijk is dat zijn keukenzangkunsten in het restaurant te horen is. De gerechten zijn overigens verrassend goed en aangenaam pittig, waardoor de drinktempo er lekker in zit.

“Wil je alvast een drankje bestellen voor in de zaal?โ€

De bediening was werkelijk fantastisch hier en aangezien het personeel meedenkt over wanneer je naar de film moet hoef je je vanaf binnenkomst eigenlijk nergens meer rekening mee te houden. Voldaan van het eten stap je helemaal relaxed de oude zaal in. Een heerlijke filmavond volgt.


The Movies,Haarlemmerdijk 161, Amsterdam

De rijsttafel van restaurant Tavenu in bioscoop The Movies
Is het jullie weleens opgevallen dat The Movies custommade vloerbedekking heeft?

Lab 111

Dit oude laboratorium in Amsterdam West is voor velen nog een onontdekte filmspot. Deze cultbioscoop draait een mix van bijzondere films en klassiekers die worden uitgekozen door het team van filmliefhebbers die deze zaak sinds 2016 runnen. Dit betekent dat het zomaar kan voorkomen dat je naar een Japanse Animefilm uit je geboortejaar aan het kijken bent of dat je hier de mogelijkheid hebt om klassiekers als The Lord of The Rings, Kill Bill of De Cityguys Selectie nog een keer op het grote doek te zien.

Daarnaast heeft Lab 111 met het aangelegen restaurant Strangelove een onwijs chill restaurant met bar waar je lekker een drankje kunt doen of heerlijk kunt brunchen.

Cityguys protip: Via Instagram blijf je goed op de hoogte van de filmselectie van Lab111.


Lab111,Arie Biemondstraat 111, Amsterdam

Eggs benedict en bloody mary's in Strangelove

Filmhallen

Als je op pad bent met een moeilijke eter zijn de Filmhallen wellicht een goed idee. Deze bioscoop met maar liefst 9 zalen (hoe dan?!) ligt in de hallen, waardoor je gemakkelijk van te voren een hapje eet in de daarnaast gelegen Foodhallen. Mensen die teveel stress krijgen bij zoveel keus kunnen altijd uitwijken naar de Kanarieclub, waar je op vertoon van je bioscoopkaartje twee gangen eet voor โ‚ฌ20,-.


Filmhallen,Hannie Dankbaarpassage 12, Amsterdam

Natuurlijk zijn we nog lang niet in alle bioscopen geweest. Op ons todo-lijstje staan nog de bioscopen Studio/K, FC Hyena, Kriterion en De Uitkijk. Volg ons op Facebook of Twitter als je op de hoogte wil blijven van onze bevindingen.