Beste spare ribs van Amsterdam | Cityguys.nl Skip to main content

Beste spare ribs van Amsterdam

Altijd voer voor een oneindige discussie met je vrienden: Waar eet je de beste spareribs? Hoewel we jaren verkondigd hebben dat De Klos de beste ribbetjes serveerde, hebben we in de loop der tijd nog heel wat andere toppers gevonden waar ze fantastisch vlees verkopen.

Pigs and Punch

De ribs van Mistique waren al heel lekker, maar met de verbouwing van deze bar naar Pigs and Punch heeft deze foodspot er nog even een schepje bovenop gedaan, waardoor de ribs nu nog sappiger zijn. Tel daarbij op dat de cocktailkaart vol met goede cocktails en punchlines staat en je hebt een formule voor een mooie avond.

Cityguys protip: Voor aan de barman of je na het eten nog een cocktail mag drinken in de verborgen World Class Room boven het restaurant. Deze is wel alleen open op vrijdag en zaterdagavond.

Pigs and Punch, Utrechtsestraat 30a, Amsterdam

Pigs and Punch Ribs
Voor de echte carnivoren heeft Pigs and Punch ook een platter op de kaart staan waardoor je een groot deel van de kaart kunt proeven.
World Class Room
De World Class Room is een intieme speakeasy cocktailbar waarbij je bij de barman aan tafel zit.

De Klos

Kies een plaats aan de bar. Altijd (!). De mannen bij De Klos zijn namelijk fucking grappig. Een bezoek zorgt er altijd voor dat je terug gaat met een lach op je gezicht en met een gevulde buik, want de porties zijn niet bepaald klein. De ronde houten planken zijn vervangen voor vierkante zwarte planken en daarop krijg je een stuk vlees waar je u tegen zegt. Wij delen er altijd een gepofte aardappel bij, want die krijg je uiteindelijk toch niet helemaal op. Reserveren kan niet en op een drukke dag kan het zomaar zijn dat je 2 uur moet wachten, maar dat kan in het café aan de overkant mét bier. De ribs kosten inmiddels zo’n 20 euro, maar zijn het absoluut waard.

Café De Klos, Kerkstraat 41, Amsterdam

cafe-de-klos-amsterdam-cityguys

Cannibale Royale

Wederom #winning. Bij Cannibale Royale dachten we dat de Spare Ribs zo lekker waren omdat we ze altijd dronken aten, maar tijdens een nuchtere check bleken deze ribs gewoon écht perfect te zijn. Vlees valt van het bot als je het aanraakt en smelt op je tong. Inmiddels heeft Cannibale al 3 locaties en kun je ze ook bestellen voor thuis, maar wij eten ze het liefst aan de bar of aan een tafeltje op de oorspronkelijke locatie.

Cannibale Royale, Handboogstraat 17a, Amsterdam

Cannibale Royale burgers Amsterdam
Ook de burgers zijn fantastisch

Bazar

Betaalbaar (€15,50). Lekker. Anders. Zo zou je deze ribs (ze noemen het gerecht zelf Dàndè) waarschijnlijk zelf ook typeren. Hoewel je hier waarschijnlijk in eerste instantie niet komt om de ribs te eten, is het wél een goed idee. Fantastische plek is dit, wij houden van de sfeer en de obers die met grote schalen door het restaurant paraderen.

Bazar, Albert Cuypstraat 182, amsterdam

Castell

Mocht je met een grote groep mensen op zoek gaan naar een goed stuk vlees dan is dit the place to be! Castell heeft namelijk goede nisjes voor +/- 8 tot 12 man. De vleesgerechten zijn hier net als de bediening uitstekend. Nabij Leidseplein (handig als het te druk is bij De Klos) dan kun je hierna gelijk met je vriendengroep het nachtleven in.

BAR-becue Castell, Lijnbaansgracht 252, Amsterdam

Als je je lading spare ribs hebt verorberd in één van deze geniale plekken in de stad, dan ga je natuurlijk nog even een drankje scoren. Cheers!