Onze Amsterdamtips voor in de maand mei | Cityguys.nl Onze Amsterdamtips voor in de maand mei | Cityguys.nl Skip to main content

Onze Amsterdamtips voor in de maand mei

Mei is serieus elk jaar weer de aller-, allervolste maand van het jaar, met ontzettend veel food- & drinkfestivals en gigantisch veel feestjes. Als je na het lezen van deze guide niet weet waar je heen moet komt dat alleen maar omdat je keuzestress hebt.

Facebookevents om te klikken

Bar Broker Housewarming, 3 mei
Vrijland Festival 2018, 5 mei
Cinco de Mayo bij Door74, 5 mei
Let There Be Brunch X Ketel One Vodka X Café de Paris, 6 mei
Ocho de Mayo in Chin Chin Club, 8 mei
Atsushi Suzuki in Rosalia’s Menagerie, 8 mei
Het weekend van de rollende keukens, 9 t/m 13 mei
Plastic Free G&T Weekend, 11 t/m 13 mei
Demonstreer mee voor chardonnay!, 11 mei
Dumplings and Art, 11 mei
Mr. Lyan in Pulizer’s Bar, 14 mei
Heineken Afterwork in de Marktkantine, 17 mei
Pesca 2 jaar party, 17 mei
Cityguys 3 jaar Bo Nam karaokeparty, 18 mei
Gin Festival, 18 t/m 20 mei (Kaarten winnen doe je nu op onze Facebookpagina)
Coconuts in Bitterzoet, 18 mei (DM voor gastenlijst)
Shanghai Bistro in Café de Tropen, 19 mei
Cityguys Hangover Partybrunch
, 26 mei

International Hamburger Day, 28 mei
Perfect Serve Barshow, 28 en 29 mei (Binnenkort winactie op Instagram)
Taste of Amsterdam, 1 t/m 3 juni (Kaarten winnen doe je nu op onze Facebookpagina)

Cityguys bezoekt maandelijks de Let There be Brunch. Check op onze Facebookpagina wanneer de volgende is.

Plastic Free G&T weekend & Perfect Serve Barshow

Even serieus. We drinken met elkaar best wel een shitload aan cocktails en daar doen we redelijk vaak onnodig een rietje in. Dat is zeer onnodig bedachten de dames achter de organisatie IamStrawless. Deze twee chicks doen ontzettend goed werk, want binnen no time stopt heel Amsterdam met zuigen. Dat begint met het plastic free G&T weekend, waarop voor elke G&T een euro door de bar gedoneerd wordt om Amsterdam rietje voor rietje te verbeteren. Cityguys steunt dit initiatief samen met o.a. het Gin Tonic Festival. Wat ook tof is om cocktailinspiratie op te doen is Perfect Serve Barshow op 28 & 29 mei. Hier leer je nieuwe merken kennen, kun je inspiratie op doen en ook hier kun je sustainable sippen. Voor zowel G&T Festival als Perfect Serve geven we binnenkort kaarten weg op Instagram, dus volg ons maar!

Afbeeldingen als deze (met rietjes) zijn verleden tijd. #IamStrawless

Kebabi, vegan kebab

In Café Parck op de Overtoom kun je nu kebab en loaded waffle fries eten, want deze zaak is sinds kort overgenomen door de mannen van de Vegan Junkfood Bar. De tafeltennistafels achterin de zaak zijn gebleven, dus hier kun je nog steeds je energie kwijt. Neem hier vooral je wat vleesliefhebbers mee naartoe die je graag voor de gek houdt, want je kunt bijna niet geloven dat je geen vlees aan het eten bent!


Kebabi,Overtoom 428, Amsterdam

Toast it!

Met Toast it! Hebben we vlakbij het Leidseplein er een nieuwe tostispot bij. Je loopt hier even terug de tijd in door de American roadside diner look van de jaren ’50, met alle neon en pastel kleuren van dien. Van tosti’s tot American pancakes of deze chille burger die wij hebben geprobeerd hebben (The Toasted Dutch).

Cityguys protip: In het weekend is de keuken ook nog open tot 04:00. Handig voor wanneer je net uit de Bubbels of Kleine Cooldown komt rollen en nog even door moet.


Toast it!,Leidsekruisstraat 10, Amsterdam

Renato's Osteria

Renato’s Osteria is verhuisd naar de overkant van het van der Helstplein, dus wij gingen op bezoek bij onze vriendelijke vrienden en bestelden… DE HELE KAART!

Serieus, deze spot is echt superlekker om te wijnen en te genieten van antipasti en pasta. JP, Steven en Roger konden het maar niet eens worden over wat het allerlekkerste was, dus we raden je aan het lekker zelf uit te zoeken.


Renato's Osteria,Van der Helstplein 17, Amsterdam

En verder??

Genoeg! De gasten achter Jacobsz lijken alles onder controle te hebben en starten samen met Two Chefs Brewing deze maand met Bar Alt, waar gerechten met bier gecombineerd zal worden.

Onze vrienden van Duke of Tokyo openden vorige maand de fantastisch ogende private karaokerooms in het oude Elephant du Congo op de regulierdwarsstraat met acht verschillende kamers, zodat je zowel met 4 als met 25 personen helemaal uit je dak kunt gaan.

Bij Gs in de pijp kun je vanaf nu ook ’s avonds terecht voor eten. Perfect voor een vrijdagmiddagborrel zonder uit te sterven van de honger.

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via tips@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.