Deze Amsterdamse restaurants en bars wil je bezoeken in december 2017 | Cityguys.nl Deze Amsterdamse restaurants en bars wil je bezoeken in december 2017 | Cityguys.nl Skip to main content

Deze Amsterdamse restaurants en bars wil je bezoeken in december 2017

Het is weer december! De drukste maand van het jaar zit vol met verplichtingen rondom Kerst en Sinterklaas en dan zijn er ook nog allemaal nieuwe restaurants bij gekomen. Waar was Cityguys en waar moet je sowieso in december nog langs? Lees snel verder!

Facebookevents om op te klikken

Dutch Photography Talent bij 5&33, 3 december – 13 januari
Amsterdam Light Festival, hele maand
Girls love bartenders @ Feijoa, 4 december
Mario Kart @ VIA Amsterdam, 6 december (elke woensdag)
Sjefietshé @ Zoku, 7 – 9 december
14 years of Jimmy Woo, 14 december
Coconuts in de Bitterzoet, 15 december
Floor 17 Xmas Curling Weekend, 16 december
New Year’s Burlesque Masquerade Ball, 31 december

Hennequin & To

Pascal Hennequin & Toby zijn twee superjonge gasten die een heerlijke zaak hebben neergezet op de Ferdinand Bolstraat in de Pijp. Dit is niet alleen een fantastische spot om champagne te drinken, ze hebben ook nog eens een keuken waar fantastische gerechten uit komen. Van kikkerbilletjes tot hert! We love it. Champagne koop je hier al voor €45 per fles, dus een perfecte reden om een fles op tafel te knallen.

Cityguys protip: Dit is echt een superfijne datespot!


Hennequin & To,Ferdinand Bolstraat 26, Amsterdam

Roses by Sal

Rose’s Cantina heeft een gigantische transformatie ondergaan en is helemaal omgebouwd door de mannen achter Salmuera op de Rozengracht. Als je fan bent van Salmuera, dan word je zeker fan van Roses. Bij het binnenlopen van deze zaak waan je je in een Cubaanse straat van voor de tijd voor Fidel Castro. Aan de bar bestel je één van de pisco cocktails, waarna je achterin het restaurant om te genieten van de Zuid-Amerikaanse gerechten als ceviche, empanada’s en natuurlijk fantastische stukken vlees. Voor het dessert verplaats je je wellicht nog naar boven waar binnenkort chocoladedesserts worden gematcht met rum(cocktails).

Cityguys protip: Sigarenliefhebbers kunnen genieten van de members smoking lounge. Wel van te voren reserveren.


Roses by SAL,Reguliersdwarsstraat 40, Amsterdam

Sjefietshé in Zoku

Sjefietshé is ceviche op z’n Amsterdams. Vier gangen, waarvan 3 ceviche zijn en een dessert. Dat lijkt misschien wat veel van het goede, maar man man man wat is dit leuk! Voor 50 euro ben je uit eten geweest aan lange tafels, ontmoet je leuke mensen en ontdek je de schoonheid van ceviche (en organisator Seger en zijn kameraden). 3 dagen achter elkaar, de laatste van 2017 dat dit reizende popup atelier er is. Hopelijk in 2018 weer meer!


Zoku,Weesperstraat 105, Amsterdam

TwentySeven

Dit nieuwe hotel is bizar. De duurste kamers van Amsterdam, boven de magische IGC. Er is ook een cocktailbar en die serveert drankjes die de bom zijn. Niet voor niks won een van de helden achter de bar (Eric van Beek) de cocktailwedstrijd Bacardi Legacy. Vanaf 7 december gaat de bar voor het publiek open met een kleine fantastische selectie van de cocktailkaart. Cheers!


Bar TwentySeven,Dam 27, Amsterdam

Taiko & Tunes Bar

We gingen naar Tunes Bar om drankjes van Michito Kaneko te drinken, een Japanse bartender (beste van de wereld in 2015). Er staat nog steeds een van zijn cocktails op de kaart – ernstig lekker. Als je zin hebt om wat geld op te maken in december dan raden we je aan om het hier in het restaurant van Schilo te doen, want man oh man wat aten we een goddelijke lunch hier. Genieten!


Taiko,Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Eten en drinken in Tunes Bar. Foto door Presstigieux.

Amsterdam Light Festival

Om Amsterdam Light Festival te ervaren doken wij de boot in van Amsterdam Boat Experience. Met een salonboot gingen we door de grachten, terwijl de hilarische schipper Chris vol overgave over elk kunstwerk het wat en waarom kon vertellen. Deze vaart is in combinatie met de gluhwein aan boort een perfect begin van je avond.

Cityguys protip: Neem een fles rum mee voor in de warme chocolademelk.


Amsterdam Light Festival met Amsterdam Boat Experience,Oosterdokskade 8, Amsterdam

Op Amsterdam Light Festival schiet je mooie plaatjes

Van Rijn Kitchen & Bar

Aan het Rembrandtplein – jawel – kun je ook gewoon terecht voor fijn eten. Bij Van Rijn heb je ongetwijfeld als eens iets gedronken, maar inmiddels maken ze er ook een fijn diner. Een 4-gangen diner kost je €45 en dat kun je gekker maken tot €69 voor 8 gangen. Het fingerfood is ook gewoon gebleven, zodat je op het terras of lekker binnen je maag kan vullen terwijl je een biertje of een cocktail drinkt. Cheers!


Van Rijn Kitchen & Bar,Rembrandtplein 17, Amsterdam

**WINACTIE** Fissa bij Coconuts in de Bitterzoet

Coconuts is het feest in de Bitterzoet waar je sowieso bij moet zijn. Cityguys staat daar altijd met 1 -of soms 2- biertjes op de dansvloer te dansen met Liselore en haar knappe vriendinnen. Dat kun jij nu ook, want we hebben een *WINACTIE* en we geven lekker veel spots weg op de gastenlijst! Wil je erbij zijn, tag dan even in deze Facebookpost de persoon met wie je er bij wil zijn. Wij zijn er ook, dus valse beloftes helpen!

15 december is het feest. Ben jij erbij?


Bitterzoet,Spuistraat 2, Amsterdam

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via tips@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.