Wat doen in Amsterdam in Maart? Dit zijn de beste nieuwe restaurants en bars. | Cityguys.nl Wat doen in Amsterdam in Maart? Dit zijn de beste nieuwe restaurants en bars. | Cityguys.nl Skip to main content

Wat doen in Amsterdam in Maart? Dit zijn de beste nieuwe restaurants en bars.

Hoi Cityguys fangirls en boys! In Maart is er weer een Cityguys borrel en die is te vinden tussen de events hieronder. Als je zin hebt om een biertje met ons te drinken dan vinden we dat supertof en je mag ook je vrienden en collega's meenemen. Mocht je daar geen zin in hebben, dan hebben we in het artikel genoeg heerlijke alternatieven voor je geselecteerd. We hebben ook nog de beste nieuwe plekken voor Rotterdam voor je op een rijtje gezet. Veel plezier!

Facebook events

Oesterparty met gintonics bij de Seafoodbar (Spui), 3 maart
Oysterboys X Broers (gratis oesters), 4 maart
Pisces Party in HPS, 4 maart
Amsterdam Cocktail Week, 6-12 maart
Wine Bar Pop Up Kitchen: Bao Buns, Brandt&Levie, The Chippy, Tartar-Ia, 6 – 20 maart
Emanu all night in de Kopstootbar (wij zijn op reis, maar dikke aanrader dit!), 10 maart
Oyster and Punch in De Vlieg, 12 maart
Mikkeller Running Club (tof!), 17 maart

Cityguys & FRIENDS borrel Elephant du Congo (tofst!), 17 maart
Cityguys Hangover Brunch – Bo Nam, 18 maart

Amsterdam Wine Festival, 24-26 maart (€)
LOBI Sugarfactory, 31 maart (€)

Welke restaurants en bars zijn er nieuw open in Amsterdam?

In de maand maart opende restaurant de Bajes, bezochten wij Libertine Café en gingen wij op bezoek bij de allernieuwste cocktailbar Rosalia’s Menagerie. Hieronder lees je over deze én andere locaties.

JP bezocht deze maand een aantal keer Libertine Café Café

De Bajes

Nooit geweten dat het zo tof is om in de Bajes te zitten. Net naast het Rembrandtplein vind je op de Utrechtsestraat deze enorme zaak, waar je in het weekend moet zijn voor een goede borrel en ook nog eens goed uit eten kan. Wij zijn inmiddels fikse bajesklanten geworden en genieten van de streetart aan de muren en de goedlachse eigenaar Sven (wiens hond je in de streetart terug vindt). Doe de groeten van Cityguys als je aan een customized fles Heineken staat te lurken of hun eigen De Bajes jonge jenever drinkt. Cheers!


De Bajes,Utrechtsestraat 11, Amsterdam

De streetart op de muren van de Bajes vind je ook terug op de biertjes

Libertine Café Café

Libertine is een toffe plek in de 9 straatjes (Wolvenstraat) die voelt als je huiskamer en is naast een fijne wijnspot ook de tip voor een nieuwste lunchtip. De superfijne gerechten kosten maar 7, 8 of 9 euro. Zo kun je elke dag wel hier eten en je ziet ook dat veel Amsterdammers deze spot gelijk bezoeken. Naast dat het eten er goedkoop en goed is ziet de zaak er gelikt uit en lopen er gezellige mensen in de bediening.


Libertine Café Café,Wolvenstraat 22, Amsterdam

Twee eitjes met tomaat, parmezaanse kaas en prosciutto.

Rosalia's Menagerie

Wat is het jammer dat ze alleen nog maar op donderdag, vrijdag en zaterdag open zijn. Aan de andere kant; anders zaten we er waarschijnlijk elke avond te genieten van een cocktail. Wouter, Alina en Thomas hebben hier een cocktailbar neergezet die heerlijke drankjes schenkt voor vet weinig geld, met lekkere hapjes erbij en in een prachtige zaak. Nee echt, dit is een plek waar je je meteen op je gemak voelt. Zelfs als je geen alcohol drinkt, want de kaart heeft een speciale selectie mocktails.
Cityguys Protip: Als je daarna doorgaat naar een andere bar (Porem, HPS en Door74 zitten allemaal op de route) dan kun je zomaar een boomerang (drankje) meekrijgen voor de bartenders in de volgende zaak. LEUK!


Rosalia's Menagerie,Kloveniersburgwal 20, Amsterdam

Wat je allemaal nog meer kan bezoeken

Natuurlijk zijn wij niet overal het eerste bij en is niet alles wat we bezoeken afgelopen maand open gegaan.

Restaurant Bord'Eau

Altijd al in een restaurant met een Michelinster willen eten? Dat kan nu heel betaalbaar en Bord’Eau heeft zelfs 2 sterren! Het restaurant in Hotel de l’Europe wil de lunchcultuur een boost geven door een fantastische 3-gangen lunch aan te bieden voor €48,-. Wij mochten deze week het menu uitgebreid proeven en holy moly het was echt fenomenaal.


Restaurant Bord'Eau,Nieuwe Doelenstraat 2-14, Amsterdam

Mozo

In Amsterdam kun je op een aantal plekken Marokkaans eten en bij MOZO kun je de traditionele Marokkaanse keuken ervaren. Uiteraard met heerlijke merguez, maar bestel sowieso een van de tajines want die zijn echt alsof je ze in Marokko zelf eet zo chill. Goede spot ook voor een alcoholvrije avond, ze schenken hier namelijk gewoon thee bij je eten.


Restaurant Mozo,Van Woustraat 89, Amsterdam

Skatecafé Noord

Natuurlijk komen we ook in Amsterdam Noord. Niet zo vaak helaas, maar dat zou wel moeten. Want vlak bij FC Hyena (ga hier maar eens naar de bioscoop) zit het skatecafé en dat is geniaal in het weekend. Genieten met een grote G. Hier drink je ’s avonds een Tsjechisch biertje, eet je voor weinig een daghap á la andijviestampot en kijk je naar kerels die met hun skateboard onwijs veel plezier hebben. Zelf een skatebord meenemen is dus ook een goed idee, als je er tenminste iets mee kan. Anders kun je er ook gewoon een skate les nemen.


Skatecafe,Gedempt Hamerkanaal 42, Amsterdam

Tunes Bar - Conservatorium Hotel

Afgelopen week presenteerde het chique Tunes Bar de nieuwe menukaart: Tunes around the World. Samen met vriend van Cityguys Maurits Wetemans die echt veel van cocktails weet proefden wij zo’n beetje de halve kaart en durven we met zekerheid zeggen dat de cocktailkaart echt fantastisch is geworden. En guess what? Ze hebben ook nog eens voor elke cocktail een bijpassende bite!


Tunes Bar,Van Baerlestraat 27, Amsterdam

Pulitzer's Bar

Pulitzer’s Bar heeft een nieuwe menukaart en aangezien we deze maand voor het eerst de Amsterdam Cocktail Week in de stad hebben, waarbij de bar ook nog eens extra speciale samenwerking heeft met Hendricks Gin is dit een geweldige reden om langs te gaan bij deze prachtige klassieke bar.


Pulitzer Bar,Keizersgracht 234, Amsterdam

Als je niet weet wat je wil drinken kan je het altijd aan Filipe overlaten.

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Laat het dan weten via @CityguysNL op Twitter.