Amsterdam Cityguys Foodtruck Guide | Cityguys.nl Amsterdam Cityguys Foodtruck Guide | Cityguys.nl Skip to main content

Amsterdam Cityguys Foodtruck Guide

Vanaf vandaag (29 juni) heeft Amsterdam er voor een jaar lang 50 foodtrucks erbij. De 50 foodtrucks zijn verkozen uit 150 aanmeldingen op basis van kwaliteit, innovatie en duurzaamheid van het foodtruckconcept. In totaal zijn er 24 locaties waarop de verschillende foodtrucks zullen rouleren.
Cityguys zal de komende tijd zoveel mogelijk van deze foodtrucks bezoeken en beoordelen om te beoordelen welke foodtrucks echt de moeite waard zijn om voor te stoppen. Cityguys bezocht al Deli Lama, Grizzl en Foodcrib.

Deli Lama

Fleur van Mourik is net begonnen met haar foodtruck genaamd Deli Lama. Fleur reisde door Vietnam en woonde een tijd in Indonesië en nam een aantal heerlijke gerechten mee terug naar Nederland.
Fleur verkoopt vanuit haar foodtruck Geroosterde Balinese Porkbelly (€5,50), verse Vietnamese Summer Rolls (€3,50) en Asian Rice Noodle Salad (€6,-). De Summer Roll is een heerlijke frisse lichte snack die zeker de moeite waard is om even voor te stoppen. Via de website kan je zien waar de truck op dit moment staat.

Grizzl, Meat the Veggies

Vanaf nu is er Ambachtelijke frites op station Sloterdijk. Grizzl heeft met station Sloterdijk doordeweeks een vaste standplaats. In de weekenden worden de festivals afgegaan. De handgesneden frites is werkelijk fantastisch. Daarnaast verkoopt Grizzl verschillende snacks (kroket, loempia, flammkuchen), die zowel met vlees als vegetarisch zijn te verkrijgen.

Foodcrib

Foodtruck Foodcrib is door de hele stad te vinden met een grote en kleine truck. De gebroeders Randy en Bodhi Wielhouwer zijn met de foodtrucks opgegroeid. Vader Wielhouwer had al jaren een lunchkiosk en  opa Wielhouwer was de allereerste Hotdog kraam houder van Amsterdam. Randy heeft brengt de hotdogs nu naar een ander niveeau met zijn verantwoorde fastfoodtruck. Maak hier dus gerust een stop en probeer de huisgemaakt Sloppy Joe sandwich. Foodcrib’s vaste locatie is het Museumplein of rondom de Amsterdam Arena en rijdt met de andere truck te vinden op de zuid-as, zuid-oost, het Vondelpark en Sciencepark.

Foodsaam

Voordat Leon Blijd zijn foodtruck Foodsaam begon werkte hij in één van het eerste groentenrestaurant van Nederland; Vork en Mes in Hoofddorp.
Nu maakt hij van de groenten van lokale boeren seizoensgebonden gerechten en soepen die hij vijf dagen per week verkoopt vanuit zijn foodtruck.
Stop hier minimaal voor een slow juice. Deze maakt hij ’s morgens of overdag vers. De drankjes mogen terecht slow genoemd worden, want Leon doet maar liefst een kwartier erover om vier drankjes te produceren. Vraag Leon welke gerechten hij serveert en hij zorgt voor een bij jou passende maaltijd.
De foodtruck Foodsaam is regelmatig op 2 locaties per dag te vinden. Op zijn website heeft hij een duidelijk rooster waarop staat waar hij te vinden is.

Zelf op onderzoek uit? Hieronder hebben we alle foodtruck locaties alvast voor je in kaart gebracht. Laat ons vooral weten hoe het was via @CityguysNL op Twitter.