De meest relaxte restaurants voor shared dining | Cityguys.nl De meest relaxte restaurants voor shared dining | Cityguys.nl Skip to main content

De meest relaxte restaurants voor shared dining

Sharing food places zijn vaak van die locaties waar je een heel gezellige avond beleeft. Lekker een tafel vol met kleine hapjes die maar blijven komen. Van sushi tot dim sum, Cityguys zet de lekkerste restaurants met kleine gerechten op een rij om van te genieten.

Shanghai Bistro

Chef Francis Tavarez reisde ter inspiratie door China en zag allemaal zaakjes die voor het raam vers dumplings en andere gerechten aan het bereiden waren. Dat wou hij ook en voor hij het wist stond hij vijf dagen in de week op de van Woustraat achter het raam te knallen. En knallen is het, want deze zaak is vanaf de opening gelijk een succes. De dumplings, bao buns, char siew en buikspek zijn niet aan te slepen en dat is meeeeer dan logisch als je dit eenmaal geproefd hebt. Vooral de crispy buikspek is echt goddelijk als deze net uit de oven komt. Hebben we dan nog meer te vertellen? Jazeker! In de zomer kun je hier fijn met een groepje buiten zitten op het kleine terrasje.

Cityguys protip: Vraag aan Tim of Ibi naar één van de wijnen die geschonken worden uit gigantische flessen. Gegarandeerd een topavond!


Shanghai Bistro,Van Woustraat 110, Amsterdam

Bo Nam

Op deze Viëtnamese hotspot komen we zo vaak dat er  geen personeelslid is die ons niet kent. Terecht ook want je eet hier altijd de meest heerlijke gerechten. De kaart is opgedeeld in kleine, medium en large gerechten. De kleine gerechten kosten tussen de €7,- en € 12,- en worden absoluut niet kaal geserveerd. Op deze foto zie je bijvoorbeeld de Empire springrolls en de geroosterde octopus die je -net als Koreaans eten- kan inpakken in sla-bladeren. ’s avonds kan het hier aardig vol zitten, maar overdag is dit één van de meest ondergewaardeerde lunchspots in town!

Cityguys protip: Zo nu en dan zijn er legendarische karaoke-avonden in Bo Nam. Check vooral de Facebookpagina als je into karaoke bent.


Bo Nam,Lange Leidsedwarsstraat 53-59, Amsterdam

De Japanner

Als je bij de Japanner met een groepje gaat eten dan raden wij het chef’s menu aan. Voor € 29,50 krijg je de meest favoriete hapjes van chef Tosao, die voordat hij met de Japanner begon nog restaurantmanager was van Taiko in het Conservatorium Hotel. Denk niet dat je hier alleen sushi geserveerd krijgt. Een hele range van kleine Japanse gerechten van vlees tot gyoza komen voorbij, voordat je uiteindelijk de bekende sushigerechten voor je neus ziet verschijnen.


De Japanner,Albert Cuypstraat 228, Amsterdam

Dum Dum Palace

Dum Dum Palace ligt precies tussen de woningen van JP en Roger in, maar dit is niet de enige reden waarom we hier zo vaak zijn. Waar de meeste Aziatische restaurantjes op de Zeedijk vooral restaurantjes zijn is deze spot ook echt een bar. Wel zo lekker als je gewoon een pandabiertje (dat schenken ze dus daar) wilt drinken. De kaart is een mix van allerlei Azietische gerechten met dumplings, bao buns en frietjes met rendang. Prima food om te delen dus. Loop je door naar achter dan kom je opeens in de ‘geheime’ rotisserie terecht die nog door Cityguys gekeurd moet worden.


Dum Dum Palace,Zeedijk 37B, Amsterdam

Happyhappyjoyjoy

Nog steeds één van de meest toffe restaurants wat betreft design is toch wel happyhappyjoyjoy. Het interieur van dit Aziatisch restaurant is zo leuk chaotisch-kleurrijk dat je hier zelfs met de saaiste date nog vermaakt bent. Geniet van de steambuns, de Koreaanse pork, de pad thai en de chan chu kai en neem er een Aziatisch drankje bij om het af te maken. Er is er eentje in West en een in Oost, dus voor elk wat wils. Eet smakelijk!

Cityguys protip: Happyhappyjoyjoy Oost heeft boven een aantal van die gigantische grote tafels die je helemaal vol kunt zetten met eten. Perfect voor grote groepen of bedrijfsfissa’s.


Happyhappyjoyjoy West,Bilderdijkstraat 158HS, Amsterdam


Happyhappyjoyjoy Oost,Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam

Sea Palace

Als je Cityguys al een tijdje volgt dan weet je dat we onwijs fan zijn van dim sum op de zondagmiddag. Vooral als we een kater hebben is dit de plek om naartoe te gaan. Dankzij de gestoomde hapjes en de flinke potten thee ben je zo van die knallende hoofdpijn af. Financieel is de bamiboot ook een geweldige optie, want je bent hier voor een hele tafel vol eten (en wij eten veel!) ongeveer € 20,- p.p. kwijt.


Sea Palace,Oosterdokskade 8, Amsterdam

Bonus: Pata Negra

Pata Negra voelt altijd als een super mini vakantie naar Spanje. De lekkere tapas die geserveerd worden in een echt Spaans ogende omgeving met Iberico hammen die aan het plafond hangen in combinatie met het spaans sprekende personeel maakt dit restaurant mijn favoriete plaats om tapas te eten. Zin in Paella? Bezoek dan het restaurant van Pata Negra in Amsterdam Oost op zondag!


Pata Negra,Utrechtsestraat 124, Amsterdam

Heb je ook zo freaking veel trek gekregen van dit artikel, maar nog net niet genoeg om al je vrienden te mobiliseren om vanavond te gaan eten? Pijnig jezelf dan nog wat meer en lees over de beste bao buns van de Amsterdam.

Heb jij mooie tips in Amsterdam voor ons? Hebben we toch nog wat gemist? Kan natuurlijk gebeuren! Mail ons dan via hallo@cityguys.nl en dan komen we graag langs om te proeven. Deel een like uit op onze Facebookpagina, dan zorgen wij ervoor dat je op de hoogte blijft van al het leuks de komende tijd.