Deze restaurants in Amsterdam Oost moet je hebben bezocht | Cityguys.nl Deze restaurants in Amsterdam Oost moet je hebben bezocht | Cityguys.nl Skip to main content

Deze restaurants in Amsterdam Oost moet je hebben bezocht

Uit eten in Amsterdam Oost is nog nooit zo populair geweest. Met de komst van toprestaurants als Jacobsz en BAUT Paradijs is het aanbod in het oosten van de hoofdstad vollediger dan ooit. In deze guide schrijven we over onze favoriete restaurants in dit gedeelte van de stad. Of je nou op zoek bent naar fine dining of een vette burger, bier of wijn, diner of brunch. Met deze guide zul je sowieso een restaurant vinden waar je heerlijk kunt te eten.

Jacobsz

Dit is als het aan mij ligt het beste restaurant dat in  2016 in Amsterdam geopend is. Niet alleen het eten is hier fantastisch, ook de prijs-kwaliteit verhouding is exceptioneel goed. Dit is dan ook de reden dat ik dit restaurant eigenlijk elke week wel aan iemand aanbeveel. I mean, 4 gangen voor € 39,- (meer of minder gangen kan ook) en dan zulke pareltjes op je bord krijgen. Geloof me, het is het waard. Hier ga je heen als je je date, geliefde of ouders echt even wil verrassen.


Jacobsz,Ringdijk 1A, Amsterdam

BAUT Paradijs

BAUT verhuisde van het V&D gebouw naar Amsterdam Oost om hier de meest knusse versie van zichzelf neer te zetten. Op het Paradijsplein heeft het restaurant zich gevestigd in een oud gasdistributiestation. De kaart van BAUT staat vol met heerlijke Nederlandse, Franse, Italiaanse en Aziatische gerechten, waardoor je sowieso meerdere keren langs zal moeten komen. Daarnaast heeft dit restaurant ook nog eens een hele fijne lunchkaart waar bijvoorbeeld landbrood met steak tartare op staat voor €8,50. Als ik in de buurt zou wonen of werken zou ik het wel weten!

Cityguys protip: Neem als dessert de chocoladevulkaan. Waarom? Check die Instagramfoto dan!


BAUT Paradijs,Paradijsplein 1, Amsterdam

Happyhappyjoyjoy Oost

Ik moet zeggen dat ik dit een beetje een twijfelgevalletje vond of dit daadwerkelijk in het Oosten ligt, maar de naam trok me over de streep. Eigenlijk vind ik dit best wel een fijne plek om heen te gaan. Soms om in een wat groter gezelschap de hele tafelmet allerlei verschillende hapjes vol te zetten. Soms alleen voor een semi-snelle bao bun maaltijd, want wanneer je hier ook bent, die bao buns komen altijd op tafel. Daarnaast is de char siew (geroosterd varkensvlees) één van mijn favorieten gerechten op de kaart. Door het hoge plafond is dit restaurant een stuk ruimer dan Happyhappyjoyjoy aan de Bilderdijkstraat. Grote groepen raad ik daarom sowieso aan om hiernaartoe te gaan en een grote ronde tafel bovenin te reserveren.


Happyhappyjoyjoy Oost,Oostelijke Handelskade 4, Amsterdam

De bao buns van Happyhappyjoyjoy zijn verrukkelijk

Rotisserie

Het broertje van Rotisserie aan de Clerqstraat houdt zich prima staande tussen al het horecageweld aan het Beukenplein. Wij vinden het vooral fijn om de tafel vol te zetten met verschillende starters als de clerq fried chicken, chicken wings, onion rings en pork ribs. Ben je niet met zoveel man om dit allemaal op te kunnen dan is er altijd nog de “fucking everything” die precies eerder genoemde gerechten bevat maar dan in een kleinere portie, waardoor je gelijk het perfecte voorgerecht hebt als je met zijn tweeën bent. Hierna kan je nog genieten van een lekkere burger. Houd je niet van kip? No worries, de royale with cheese is een heerlijke beefburger en dus een prima alternatief.


Rotisserie East,Beukenplein 17, Amsterdam

Normaal bestellen we nooit kipburgers, maar voor Rotisserie maken we een uitzondering

Mama Dough

Naast de Rotisserie vind je Mama Dough. Een hele fijne pizzaspot met een leuke bar, fijne bruchetta’s, lekkere wijn en uiteenlopende smaken pizza (visliefhebbers, neem de Pizza Salmone).  Daarnaast heeft Mama Dough ook nog eens onwijs leuk personeel die na het eten aan je tafel de scropino’s komen maken, want die bestel je hier sowieso!


Mama Dough,Beukenplein 21, Amsterdam

Eastside Amsterdam

We hoeven het natuurlijk niet alleen maar over diner te hebben. In Oost kan je namelijk ook heerlijk brunchen! Eastside heeft zich afgelopen jaar op de Sumatrastraat bewezen als een zeer fijne brunchspot. De brunch duurt hier tot acht uur ’s avonds, dus zelfs als je in Amsterdam West op zondagmiddag om 17:00 uur uit je bed komt rollen kan je hier nog op tijd zijn voor Egg’s benedict, chicken & waffles en een bloody mary.


Eastside Amsterdam,Sumatrastraat 47, Amsterdam

Thirty5ive

Als je én fantastische wijnen wil drinken en daarbij ook nog wil eten en dat je dan ook nog eens het liefst wordt geholpen door een geweldige sommelier die ook nog eens eigenaar is, dan moet je bij Thirty5ive zijn. Eigenaar Simo Zbiri kiest zijn wijnen met net zoveel detail als zijn outfits. Een kijkje op zijn Instagramaccount is genoeg om te zien dat deze man stijl en smaak heeft en dat zie je ook terug in zijn restaurant.


Thirty5ive,Javaplein 35, Amsterdam

A post shared by Simo Zbiri (@simozbiri) on

De Biertuin

De Biertuin is al jarenlang een begrip in Amsterdam. ‘s winters kan je hier zowel aan de hoge of lage tafeltjes zitten terwijl je geniet van een boerderijkippetje en één of meerdere van de vele biertjes op de kaart, maar het liefst zit je hier in de zomer op het altijd gezellige verwarmde terras. Wij kijken er in ieder geval weer naar uit!


De Biertuin,Linnaeusstraat 29, Amsterdam

Wilde Zwijnen (eetbar)

Eerlijk is eerlijk. Wij zijn hier al tijden niet meer geweest, maar de laatste keer dat ik hier iets at was het zo goed, dat ik het niet kon laten om dit restaurant -zonder dat we er recent geweest zijn- toch mee te nemen in deze lijst en het gelijk ook weer bovenaan mijn todo-lijst zet van te bezoeken restaurants. Ik denk dat jij dit ook zou moeten doen.


Wilde Zwijnen,Javaplein 23-25, Amsterdam

Hey Cityguys? Wat is dit nou! Je roept 10x uit eten in Amsterdam Oost en je noemt maar 9 locaties op. Dat klopt helemaal! Je kan met deze info 2 dingen doen:
1. Je gaat ons nu die tip doorsturen van die spot die abosluut niet mag ontbreken in deze lijst.
2. Je neemt er genoegen mee en gaat je bedenken welke spot je in ieder geval 2x gaat bezoeken om de 10 vol te maken.

Tips kunnen het beste worden verzonden naar @CityguysNL op Twitter, of via @CityguysNL. Uiteraard is een mailtje naar hallo@cityguys.nl ook van harte welkom. Eet smakelijk en cheers!